lauantai 2. marraskuuta 2013

Suolaisen makeaa TUC-pähkinäkakkua

Tässä tulee kaikille suklaan ja pähkinöiden ystäville superihana kakkuresepti!
Sain tämän ohjeen ystävältäni Raijalta Helsingistä - kiitos Raija :-)

TUC-pähkinäkakun salaisuus on suolaisen ja makean huikea liitto,
tämä on Namia isolla N:llä!

Ainesosat:
2 pkt (à 200 g) Tuc Original Suolakeksejä

Täyte:
250 g kookosrasvaa
3 dl kaakaotomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
¾ dl ruokokidesokeria tai sokeria

Vuoan pohjalle:
50 g suolapähkinöitä



Tämä TUC-kakku on sen verran makeaa, että yksi sentin paksuinen siivu riittää taltuttamaan kovemmankin makeannälän.
Kakun kaveriksi sopii loistavasti vanilijajäätelö, joka raikastaa makunautinnon.



Valmistusohje:
Aloita täytteestä. Sulata paloiteltu kookosrasva miedolla lämmöllä liedellä tai mikrouunissa.
Sekoita kaakaotomusokeri ja vaniljasokeri sulatettuun kookosrasvaan.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi,
lisää kookos-kaakaotomusokeriseos koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Vuoraa pitkänomainen vuoka (1,2 l) kelmulla ja levitä suolapähkinät vuoan pohjalle.
Levitä pehmeää kuorrutusta suolapähkinöiden päälle ja peitä täyte Tuc -suolakekseillä.
Tee täytteestä ja kekseistä noin kahdeksan kerrosta niin että viimeinen kerros on keksejä.
Kääri kelmuliepeet päälle ja pane kakku jääkaappiin vuorokaudeksi.
Kumoa tarjoiluvadille, poista kelmu ja viipaloi terävällä veitsellä.
 

Suloisen makeaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

  1. Kyl J suosittelee ohjeistuksesta poiketen ottamaan ainakin 5cm:n siivun kakusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä ohjeistus ei koskenutkaan sinua J, olethan vielä kasvavassa iässä ja tarvitset paaaljon energiaa :-)

      Poista
  2. Oih, näyttää nii-in herkulliselta!!! Ehdottomasti pitää kokeilla - ja pian!

    VastaaPoista
  3. Tällä kakulla hurmaat kuule kaikki, takaan sen. Mutta muista ostaa rinnalle sitä vanilijajäätelöä, se on must tämän kakun kaverina.

    VastaaPoista