Joulun odotus on nyt virallisesti alkanut, tänään meillä meinaan leivottiin joulutorttuja!
Joulutorttujen täytteeksi laitetaan perinteisesti luumumarmeladia, mutta meidän
perheen mukulat ovat tykästyneet omenakanelimarmeladiin,
joten sitä siis sujatimme torttujen sydämeen.
perheen mukulat ovat tykästyneet omenakanelimarmeladiin,
joten sitä siis sujatimme torttujen sydämeen.
Taittelimme perinteisten tähtitorttujen lisäksi kukan, kuun ja enkelin mallisia torttuja.
Kaikki mallit ovat niin yksinkertaisia, että muksuiltakin niiden taittelu onnistui hienosti!
Kaikki mallit ovat niin yksinkertaisia, että muksuiltakin niiden taittelu onnistui hienosti!
Tässä enkelitortun teko-ohje. Leikkaa taikinalevy kuten tähtitortussakin. Laita marmeladia
keskelle ja taittele yläosan kulmat keskelle enkelin "hupuksi". Taita sitten alareunan
siivet keskelle käsiksi.
keskelle ja taittele yläosan kulmat keskelle enkelin "hupuksi". Taita sitten alareunan
siivet keskelle käsiksi.
Voilà, enkelitorttu!
Tällä mallilla voit taitella kukan mallisen tortun. Tee terävällä veitsellä viillot
neliön mallisen taikinalevyn kaikkiin neljään kulmaan. Taittele V:n malliset
kulmat keskelle ja lisää marmeladia keskelle.
Kukkatorttu on mielestäni torttumalleista kaunein!
Oi oi! Miten nämä kauden ensimmäiset joulutortut maistuivatkin niin
herkullisilta! Ja mikä mukavinta, valmistuivat kädenkäänteessä valmiista
torttutaikinasta ja kaupan paistonkestävästä marmeladista. Tomusokerihunnutus
viimeistelee suloiset torttuset!
Joulutortun makuista lauantai-iltaa <3
-Teija-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti