Huomenta kaikki herkkusuut!
Meillä nautittiin isänpäivänä niin taivaallisen hyviä possunkyljyksiä, että ajattelin
jakaa tämä Rouva Raadelman -sivuilta napatun mainion reseptin teillekin.
Näiden kyljysten salaisuus löytyy sinapista ja kermasta, jota ei tässä reseptissä
säästellä.
Meillä nautittiin isänpäivänä niin taivaallisen hyviä possunkyljyksiä, että ajattelin
jakaa tämä Rouva Raadelman -sivuilta napatun mainion reseptin teillekin.
Näiden kyljysten salaisuus löytyy sinapista ja kermasta, jota ei tässä reseptissä
säästellä.
Kermassa haudutetut sinappikyljykset
8 kpl porsaankyljyksiä
1 dl Auran sinappia (vihreä tuubi)
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
3 dl kuohukermaa
Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita
Kuivaa kyljykset talouspaperilla. Leikkaa sivusilavaan tarvittaessa muutama viilto,
jotta kyljykset eivät käperry paistettaessa. Ripota kyljyksille suolaa ja valkopippuri.
Sivele sen jälkeen kyljyksiin reilu kerros sinappia. Molemmat mausteet siis
kauttaaltaan kyljyksiin!
jotta kyljykset eivät käperry paistettaessa. Ripota kyljyksille suolaa ja valkopippuri.
Sivele sen jälkeen kyljyksiin reilu kerros sinappia. Molemmat mausteet siis
kauttaaltaan kyljyksiin!
Laita uuni lämpenemään 200 C. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä
nokare voita. Lisää ruokaöljyä niin, että pannun pohja peittyy. Paista kyljyksiin
kaunis ruskea pinta. Nosta kyljykset uunivuokaan. Kaada niille kerma ja siirrä
uuniin. Kypsennä noin 30 minuuttiia 200 C lämmössä. Laske sitten uunin lämpötila
noin 150 C. Nyt voit jatkaa kypsentämistä rauhassa, kunhan välillä tarkistat,
ettei paistos ole aivan kuivahtanut. Paistoaikaa saa kertyä mielellään tunti.
nokare voita. Lisää ruokaöljyä niin, että pannun pohja peittyy. Paista kyljyksiin
kaunis ruskea pinta. Nosta kyljykset uunivuokaan. Kaada niille kerma ja siirrä
uuniin. Kypsennä noin 30 minuuttiia 200 C lämmössä. Laske sitten uunin lämpötila
noin 150 C. Nyt voit jatkaa kypsentämistä rauhassa, kunhan välillä tarkistat,
ettei paistos ole aivan kuivahtanut. Paistoaikaa saa kertyä mielellään tunti.
Tarjoa lisäkkeenä perunamuusia ja purkkiherneitä.
***
Mulle possunkyljykset kera pottumuusin on oikeaa lohturuokaa,
josta tulee lämmin, hyvä olo. Tällainen konstailematon ruoka
on myös miehen ja muksujen makuun, jotka mielellään syövät
perunamuusia myös kera maksamakkaran. Makunsa kullakin :)
***
Iloa ja valoa
loppuviikkoon!
-Teija-
Kiva resepti. Täytyykin kokeilla, kunhan jostain löytyy possunkyljyksiä. Ne kun tuntuvat nykyään olevan ainkin meidän kaupassa harvinaista retroruokaa.
VastaaPoistaIloa ja valoa Sinunkin loppuviikkoosi! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com
Totta, kyljyksiä on nykyään hankala löytää. Ruoka onnistuu kyllä yhtä hyvin
Poistapossun fileestäkin, kannattaa kokeilla.
Maistuvalta vaikuttava resepti. Hyvää loppuviikkoa!
VastaaPoistaTämä retroruoka on suurta herkkua, yksi
Poistalemppari resepteistäni!
Nam! :p Porsaan kyljyksistä tulee aina mummo mieleen. :)
VastaaPoistaHih! Mummot laittavat parasta ruokaa, konstailematonta,
Poistamutta ahhh niin maukasta :)
Hyvännäköinen annos.
VastaaPoistaMukavaa keskiviikkoa <3
Kiitos Outi! Possun ja muusin liitto toimii aina :)
PoistaJoku sanoi että ei tahdo löytyä kyljyksiä.sama juttu täältä vaikka on ìso kauppa kyseessä??
PoistaTätä täytyy kokeilla! Kiitos :)
VastaaPoistaOle hyvä, Marianna ❤️
PoistaKuulostaa todellakin lohturuualta ja ruualta, josta varmasti tulisi makumuistoja mieleen. Täytyypä laittaa resepti korvan taakse. Mukavaa viikon jatkoa!
VastaaPoistaTotta, tämä ruoka vie ajatukset lapsuuteen ja mummolaan. Retroruoissa on sitä jotain 👍🏻😘
PoistaKiva resepti! Tulee kyljyksistä herkkukyljyksiä. Harvoin kyljyksiä laitan, mutta tätä pitää kokeilla.
VastaaPoistaKiitos Teija!
Ole hyvä, Tuulaseni <3 Tämä on mitä mainioin resepti, suosittelen testaamaan!
VastaaPoista