tiistai 12. marraskuuta 2013

The täytekakku

Tadaa! Se on tässä! Nimittäin maailman kaikkien täytekakkujen isä ja äiti :-)

Tästä Suklaaunelmatäytekakusta on tullut meidän perheen ja oikeastaan koko suvun kestosuosikki.
Se lumoaa herkullisuudellaan koko porukan vauvasta vaariin :-)

Suklaaunelmatäytekakun herkullisuuden salaisuus lienee suklaan ja kerman hurmaavassa liitossa. Twistiä tuovat raikkaat sitrushedelmät, sitruuna ja appelsiini.

Leipoessani seurailen aika tarkasti alla olevaa reseptiä, mutta suklaaksi valitsen aina Fazerin Sinistä, en oikein pidä taloussuklaan mausta. Ja konjakin sijaan käytän täyteessä sitruunamehua,
muksut kun eivät pidä alkoholin mausta.


Leivoin tämän täytekakun myös isänpäivän kahvipöytään.
Reseptin bongasin kymmenen vuotta sitten Pirkan Leivontakirjasta ja
siitä lähtien olen tarjonnut kakkua lukuisissa sukujuhlissa.


Suklaaunelmatäytekakku (20 annosta)

Kakkupohja: 
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl Pirkka perunajauhoja
1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte: 
4 liivatelehteä
200 g Fazer taloussuklaata
1/2 dl konjakkia (tai sitruunanmehua)
2 dl Pirkka kuohukermaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa

Kostutus: 
2 dl Pirkka appelsiinitäysmehua
Kuorrutus 
100 g Fazer taloussuklaata
2 dl Pirkka kuohukermaa

Pinnalle: 
suklaalastuja

Vaihe 1
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.

Vaihe 2
Pane liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin.

Vaihe 3
Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan liotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.

Vaihe 4
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta appelsiinitäysmehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.

Vaihe 5
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä. Ripottele suklaalastut kakun pinnalle.

Nauti! Tästä ei täytekakku enää parane!

6 kommenttia:

  1. Tästä saattaa tulla meidänkin suosikki;) Meidän Elsa on niin kova leipomaan, ja päästän tytön irti keittiössä lauantaina, tällä reseptillä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Jaana! Tulethan kertomaan miten kakku onnistui?
      Ihanaa kun äidillä on pikkukokkeja apuna keittiössä :-)

      Poista
  2. Vau ja nam! Taas yksi resepti jota tarttee testata! Tässä on tehty kakkui parina viikonloppuna joten eiköhän vois vielä tehdä ens viikonloppunakin! Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule tätä kannattaa testata! Tää on oikeesti mielettömän hyvä kakku! Viikonloppu on oikein hyvä syy pistää pystyyn kakkukekkerit <3

      Poista
  3. Oi, näyttääpä hyvälle. Ohje siirtyy oitis omaan reseptikirjaani :) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja maistuu vielä paremmalle! Uskon, että tykkäät tästä kakusta :-) Se on hieman työläs tehdä, mutta vaivannäkö palkitaan ihanalla makuelämyksellä <3

      Poista