perjantai 15. marraskuuta 2013

Mokkapaloista mehevimmät


Ollaan tänään menossa kyläilemään ja ihastelemaan ystäväni uutta "vauvaa", karkeakarvaista mäyräkoirapentua Murua <3 Saas nähdä minkä asteisen koirakuumeen meidän muksut vierailulta saavat :-) Täytyy kyllä myöntää, että itsekin tykkään kyllä kovasti hauvavauvoista, suloisia luttanoita, varsinaisia sydämen vallottajia!

Noh, itse asiaan. Jaan tässä teille kaikkien aikojen parhaimman mokkapalareseptin. Löysin tämän reseptin Pullahiiren -sivuilta jo vuosia sitten ja siitä lähtien en ole muuta mokkapalareseptiä käyttänytkään. Tällä resptillä leivot mahtavan meheviä ja hyberherkullisia leivonnaisia, jotka katoavat nopeasti parempiin suihin :-)

Nämä mokkapalat kiikutan ystäväni luokse tänään. Kaffehetket ystävän seurassa ovat ihan parhaita!






Mokkapalat

6 munaa
5 dl sokeria
8 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kiehuvaa vettä
300g margariinia

Kuorrute:
6 rkl vahvaa kahvia
6 rkl margariinia
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhoa
n. 1 pkt tomusokeria
(nonparellit)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kolmessa erässä vuorotellen kiehuva vesi sekä yhteen sekoitetut kuivataineet. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada uunipellille (itselläni 60 cm uuni). Paista n. 25 min. 175 asteessa.

Tee kuorrute jo sillä aikaa, kun pohja on vielä uunissa. Sekoita sulatettu margariini ja kuuma kahvi. Lisää joukkoon kaakaojauho, vaniljasokeri sekä tomusokeri.  Lisää tomusokeria sen verran, että massasta tulee aika paksua. Levitä massa kuuman pohjalevyn päälle ja ripottele nonparellit.

Herkullista lauantaita!

1 kommentti: