perjantai 21. syyskuuta 2018

Dieettiviikon 8 kuulumisia

Huh huh! Onneksi on perjantai. Pää kaipasi jo kipeästi lepoa ja leputtelua, ihanaa olla taas möksällä <3 Dieettiiviikko 8 on kohta takana päin ja täytyy sanoa, että en voi olla kuin tyytyväinen aamuiseen vaa'an lukemaan. Kiloja on elokuun alusta tippunut jo yhdeksän, juhuu!

Ruokavalioni on pysynyt kutakuinkin samanlaisena koko dieetin ajan sillä poikkeuksella, että olen nyt luopunut kokonaan ateriankorvikkeiden käytöstä. Syön terveellisesti pieniä annoksia viisi kertaa päivässä ja panostan päivittäiseen liikuntaan. Tämä resepti tuntuu mulla toimivan, joten sillä siis jatketaan maaliin asti.




Esimerkki päivän syömisistä:

Aamupala Kaurapuuroa sokeroimattoman mehukeiton kera.
Välipala Pro Feel rahka.
Lounas Sweet ginger salaatti broilerilla (lounaan nautin työkaverin kanssa Powaussa).
Päivällinen Kauhallinen tomaattijauhelihakastiketta ja puoli purkkia raejuustoa.
Iltapala Kahden munan munakas, täytteenä kalkkunaleikkelettä.

Olen aina hiljaa mielessäni kadehtinut ihmisiä, joilla on liikunnallinen elämäntapa. Itse kun olen aiemmin ollut sohvannurkassa kirja kädessä viihtyvää sorttia. Mutta nyt vihdoin olen itsekin löytänyt liikunnan ilon ja voin sanoa, että liikunta kuuluu olennaisena osana arkeeni. Olen koko dieetin aikana liikkunut päivittäin noin tunnin ajan, täällä viikolla lenkit ovat olleet kestoltaan jopa puolentoista tunnin luokkaa. Meillä on Maskussa hienot puitteet ulkoliikunalle. Linnavuoren leirikeskus upeine lampineen ja kallioineen on kivenheiton päässä ja Rivieran ulkoilualuekin on ihan nurkan takana. Kauniissa luonnossa ja raittiissa ulkoilmassa reippailu tekee hyvää niin kropalle kuin mielelle!

Tänään on siitä erikoinen ilta, että ollaan pojun kanssa kaksin mökillä. J on golfaamassa ja tytsy jäi kotiin kaverinsa kanssa. Illan ohjelmassa rentoilua, saunomista ja erä tai kaksi Cluedoa. Tuuli ulvoo nyt muuten nurkissa siihen malliin, että edessä taitaa olla aika myrskyinen yö. Täytyypä kaivaa taskulamppu kaapista yöpöydälle, just in case...

Tunnelmallista iltaa ja hyvää viikonloppua itse kullekin!

-Teija-



14 kommenttia:

  1. Hienoa Teija! Olet hienosti pysynyt "ruodussa" ja siksi tuloksiakin näkyy. Itse olen kanssa saanut painoa vajaat kolme kiloa laskemaan tämän kuun alun Ravintoremontti-luennon siivittämänä. Sain siitä sellaisen kipinän, että on kova vimma saada elintavat terveellisemmälle kannalle. Olo on jo nyt ihan toinen kuin aikaisemmin. Ainoat lankeemukset ovat olleet liiallinen riisikakkujen syöminen parina iltana.
    Hyvä me! Jatketaan samalla linjalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että elämäntaparemppa on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin sinullakin! Lämpimät onnittelut siitä♥️ Kyllä me tytöt pystytään mihin vaan kun ollaan sellaista päättäväistä sorttia😊 Oikein toivoin, että kommentoisit, kaipaan niiiiin vertaistukea. Mukavaa myrskyviikonloppua🌊🌪️

      Poista
  2. Olet todella pirteän näköinen. Ihailen edelleen sitkeyttäsi, ihan mahtavaa. Esimerkki ruoista ei vaikuta nälkäkurjen annokselta 😀. Tsemppiä vaan edelleen, pääset varmasti maaliin asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos kannustuksesta, Ansu <3 Olen vihdoin oivaltanut, että on tärkeää löytää sellainen ruokavalio, jota on helppo noudattaa vaikka loppuelämän ajan. Syön kaikkea mikä maistuu hyvälle, mutta aiempaa paljon pienempinä annoksina. Nyt vatsalaukku on kutistunut jo niin paljon, että kylläinen olo tulee vähäisestäkin määrästä ruokaa.

      Poista
  3. Aivan mahtavaa, hyvä Teija. Uskon, että tästä saa paljon voimaa ja energiaa jaksaa sen pimeän talven yli. <3 Ihanaa syksyn jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tiia❤️Toivottavasti tämä hyvä vire jatkuu läpi koko kaamosajan. Pahimmat kuukaudet kun ovat vielä edessä päin. Energistä syyskuun loppua!

      Poista
  4. Hienoja tuloksia! Mä olen itsekin pyristellyt muutamasta kilosta eroon ja varaa olisi vielä useampaan. Mulla ei ole ihan näin järjestelmällistä systeemiä kuin sinulla, mutta muutamalla hienosäädöllä saa aikaiseksi: olen lisännyt hedelmiä ja vihanneksia, vähentänyt vähän leipää ja pastaa (tykkään molemmista!), lisännyt proteiinia ja varsinkin kasvisproteiinia. Ja klo 18 loppuu ruokailut. Se on aina auttanut, nukunkin paremmin kun ei tarvitse sulatella muuta kuin päivän tapahtumia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa Johanna! Pienillä muutoksilla on suuri vaikutus pitkässä juoksussa. Minäkin olen vähentänyt radikaalisti hiilihydraattien määrää. Aiemmin olin oikea leipähiiri. Nyt syön vain keskimäärin yhden ruisleipäsiivun päivässä, toisinaan en sitäkään. Toi iltasyöpöttelyn lopettaminenkin on sulta hieno päätös. Kevyellä vatsalla on mukava käydä nukkumaan.

      Poista
  5. Hurjia tuloksia sinä oletkin jo saanut! Minä en edes aloittanut mitään uusia kuureja - yritän pitää elossa aikoinaan aloittamaani back-to-fittness -ohjelmaa ja kuntoutuskurssilta saamiani oppeja. Välillä tulee takapakkia mutta sitten aloitetaan alusta;) Minun tavoitteeni tosin on kunnon lisääminen vaikka ei se painonpudotuskaan pahitteeksi olisi - se tulee jos tulee.
    Tsemppiä jatkoon ja ihanaa viikonloppua, Teija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon kohottaminen on minunkin tavoitteeni. Back to fitness -ohjelma kuulostaa mielenkiintoiselta. Muistan lukeneeni siitä blogissasi, täytyypä palata kurkkimaan mitä tuo ohjelma sisältääkään. Energistä ja ihanaa syyskuun loppua ❤️

      Poista
  6. Upeita tuloksia olet jo saanut aikaan :) ja kuuri näkyy myös kasvoistasi!
    Hyvä sinä - jään odottamaan mihin vielä pääset.
    Mukavaa uutta viikoa ja tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos, Marjo♥️Itse laihtumista on vaikea havaita muusta kuin vaa'an lukemasta. Mukava kuulla poskien kaventuneen. Ihanaa syyskuun viimeistä viikkoa! Ajatella, että ensi viikolla ollaan jo lokakuun puolella!

      Poista
  7. Hatun noston paikka - hienoja tuloksia!

    Oikein hyvää syyskuun loppua sinulle kaunokainen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos kannustuksesta, Marianna <3 Hyvät tulokset motivoivat pysymään ruodussa. Nyt kun olen opetellut uutta kevyempää elämäntapaa jo kaksi kuukautta, voin ilokseni todelta, että olo ei tunnu lainkaan siltä, että olisin dieetillä. Uudesta ruokavaliosta on tullut mulle normaali asia, en ajattele enää sitä lainkaan. Ja liikkumaan on päästävä päivittäin. Oikein odotan sitä hetkeä kun saan vetää lenkkarit jalkaan ja painaa playta Bookbeatista. Ilonsa kullakin :-)

      Poista