Sateen jälkeen paistaa aina aurinko. Niin kävi nytkin, sunnuntaina aurinko paistoi miltei pilvettömältä taivaalta ja maailma hymyili jälleen. Jee!
Lähdimme innoissamme sienimetsään katsastamaan olisiko kanttarelleja vihdoin putkahtanut piiloistaan. Vaan nihkeä oli sato vieläkin, yhden paistinpannullisen verran sentään saimme.
Päivän kanttarellisaalis päätyi niiden keltaisten paprikoiden täytteeksi, joita teille Koukussa keltaiseen -postauksessani esittelin.
Poju on meidän perheen ahkerin sienestäjä.
Paistinpannullinen metsien kultaa.
Kanttarellijauhelihatäytteiset paprikat
(5 hengelle)
5 kpl paprikoita
400 g naudan paistijauhelihaa
2 dl hienonnettuja kanttarelleja
1 prk (200 g) Creme Bonjour Italian yrtit -tuorejuustoa
mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta
mozzarellajuustoraastetta
Lohko paprikat kahtia ja poista sisus ja siemenet. Putsaa kanttarellit ja ota niistä neste pois pannulla. Hienonna sienet sopivan kokoisiksi paloiksi (= todella pieniksi, ettei muksut niitä bongaa). Ruskista jauheliha voinokareen kera. Lisää joukkoon kanttarellit, tuorejuusto ja mausteet. Täytä paprikat kanttarellijauhelihaseoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 220 asteessa noin ½ tuntia. Tarjoa perunoiden tai leivän ja salaatin kanssa.
Täytetyt paprikat valmistuvat käden käänteessä ja maistuvat muksuillekin.
Bon appetit!
Tämä kalajuttu on tosi
Pojusta on kehittynyt jo aikamoinen kalamies. Malttaa jo nököttää J:n kanssa tuntikausia veneessä, hiljaa mietteissään, suuresta saaliista uneksien.
Eilen onni istui pienen kalamiehen olkapäällä. Virveliin kävi kiinni peräjälkeen kaksi aikamoista vihertorpedoa, kooltaan miltei yhtä suuria kuin kalastaja itse.
”Äiti, tuu kuvaamaan mun jättiläiskalat ja laita juttu blogiin” kuului innokas huuto laiturilta.
Aikamoinen vonkale!
Tämä kalajuttu on tosi. Trust me :-)
Ai että, onpa herkullisen näköistä! :P
VastaaPoista