Pyöräytin tänään hääpäivän kunniaksi kesän ensimmäisen mansikkakakun. En pidä kovin makeista kakuista, joten jätin täytteestä hillon pois ja raikastin kokonaisuutta rahkalla. Ja päälle tulevan kermavaahdon maustoin tomusokerilla, joka tuo kuorrutukseen ihanan säväyksen.
Mansikkakakku:
Pohja
6 munaa
3 dl hienoa sokeria
2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun siitä vaahdon päälle tehdyt kiekurat viipyvät hetken vaahdon pinnalla.
Sekoita jauhot hyvin keskenään ja sihtaa ne osissa varovasti esim. puuhaarukalla käännellen vaahdon joukkoon (siivilä läpi).
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa, laita mieluiten pohjalle leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja renkaan väliin.
Paista 175 asteessa kunnes kakku on kypsää (n. 30 min). Kypsyyttä on kätevä kokeilla tikulla. Kakku on kypsä kun taikina ei tartu hammastikkuun.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Kostutus
1 iso lasillinen maitoa
1 tl vaniljasokeria
Kostuta kaikki kolme kakkukerrosta vaniljamaidolla.
Täyte
4 dl vispikermaa
2 dl Valion maustettu rahka mansikka
mansikkaviipaleita
Vispaa kerma ja lisää rahka käännellen. Täytä kaksi kerrosta kermarahkaseoksella ja mansikkaviipaleilla. Kokoa kakku.
Päälle
2-3 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
mansikanpuolikkaita
Vatkaa tomusokeri ja kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Koristele kakku kermavaahdolla ja mansikoilla.
Ei tullut kakusta mikään kaunokainen, mutta ahh niin hyvänmakuinen!
***
Me suunnataan tänään veneen kokka kohti Velkuan saaressa toimivaa Vaihelan Kievaria.
Luvassa kesäinen lounas upeassa saaristomiljöössä.
Mikä autuus, kerrankin ei tarvitse itse hikoilla hellan äärellä!
Luvassa kesäinen lounas upeassa saaristomiljöössä.
Mikä autuus, kerrankin ei tarvitse itse hikoilla hellan äärellä!
Ihanaa sunnuntain jatkoa!
Sinä se aina vaan "pyöräyttelet" huisia herkkuja :) Ihailtavaa. Nam.
VastaaPoistaHyvää hääpäivää <3 <3
Hih! Mökillä täytyy olla luova ja pyöräyttää leivonnaiset niistä aineksista mitä kaapista sattuu löytämään. Nytkin taloussokeri loppui kesken, joten jatkoin sitä ruoko- ja tomusokerilla, jotka ihme ja kumma toimivat ihan hyvin, joskaan eivät vaahtoutuneet aivan normisokerin lailla.
PoistaKiitos onnitteluista! Mukava päivän vietimme.
Ihanaa hääpäivää sinne♥
VastaaPoistaJa minun silmääni tuo kakku on kyllä kaunotar!
Moni kakku päältä kaunis, mutta katsohan noita reunoja. Kerma loppui vähän kesken enkä en saanut peitettyä kakun reunoja kauttaaltaan. Noh, eipä se paljoa haitannut, kun keskenään kakkua nautimme.
PoistaLämmin kiitos onnitteluista!
Ihanaa hääpäivää Teija!
VastaaPoistaKiitti Pia!
PoistaAurinkoista viikkoa sinulle!
Oikein Ihanaa Hääpäivää ♥
VastaaPoistaKiitos Marru <3 <3 <3
PoistaNo kaunokainenhan tuo juuri on! Ja varmaan maistui yhtä hyvälle kuin näyttikin. Onnea hääpäivälle. Meillä sitä vietetään viikon päästä.
VastaaPoistaKiitos Krisse!
PoistaIhanaa hääpäivää teillekin <3
Aivan herkku luomus. Pitää ottaa muistiin ohje. Upeita kuvia muutoinkin ( banneria myöten)<3
VastaaPoistaVoi kiitos! Mansikkakakku on kyllä suurta herkkua. Voiko kesäisempää kakkua ollakaan!
PoistaIhanaa viikkoa sinulle!
Mansikkakakku on kesän parhaimpia asioita. Ja hääpäivät myös! Iloista viikkoa sinne suuntaan!
VastaaPoistaHeipsan Sanna,
Poistamansikkakakku on meille hääpäivätraditio. 12 vuotta sitten tanssituissa häissämme herkuttelimme samanmoisella kakulla :-)
Aurinkoista viikkoa myös sinulle!
Onpa ihanan näköinen kakku :)
VastaaPoistaKiitos Johanna! Reunat vaan ovat vähemmän kauniit, kun kermavaahto meinas loppua kesken.
PoistaIhanan näköinen kakku ja ihan itse tehty Tietää hyvää avioliitostannekin,osaatte toimia,eikä toisilla teettää! Onnea!!
Poista