tiistai 18. maaliskuuta 2014
Porotäytteiset tuulihatut ja ihana kasvispiirakka
Heissulivei! Kuten edellisessä postauksessa lupasin, jaan teille nyt porotäytteisten tuulihattujen ja ihanan kasvispiirakan reseptit. Näitä suolaisia herkkuja tarjosin vierailleni vaatekutsuilla.
Porotäytteiset tuulihatut
(40 kappaletta)
Tuulihattutaikina:
40 kappaletta
100 g voita tai margariinia
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa
Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina. Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää viimeisen munan kanssa leivinjauhe. Jatka vatkaamista jonkin aikaa. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla lihapullan kokoisia nokareita pellille. Vaihtoehtoisesti käytä pursotuspussia ja tähtityllaa. Paista tuulihatut kahdessa erässä 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana – tuulihatut lässähtävät helposti! Anna tuulihattujen jäähtyä. Leikkaa tuulihatulle terävällä veitsellä kansi (voit jättää kannen yhdestä reunasta kiinni).
Porotäyte:
125 g piparjuurituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
100 g kylmäsavuporoa
1 ½ dl ruohosipulisilppua
Yhdistä tuorejuustot ja smetana. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi ja ruohosipuli pieniksi pätkiksi. Sekoita poro ja ruohosipuli tuorejuustoseokseen. Laita nokare porotäytettä avatun tuulihatun sisään.
Tuulihattuja kannattaa varata noin neljä kappaletta per vieras. Kepeytensä ja herkullisen makunsa ansiosta katoavat hetkessä parempiin suihin!
Ihana kasvispiirakka
(noin 16 palaa)
Pohja:
200 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kylmää vettä
Täyte:
1 ruukku rucolaa
200 g fetajuustoa
1 prk (180/ 280 g) latva-artisokkaa öljyssä
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 1/2 dl juustoraastetta
1 1/2 dl ranskankermaa
3 munaa
Koristeeksi:
kirsikkatomaatteja
rucolaa
Nypi pehmeä voi vehnäjauhojen joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille. Ota rucolaruukusta sen verran sivuun kauneimpia lehtiä, että niistä riittää piirakan koristeeksi. hienonna loput ja levitä ne taikinapohjalle. Kuutioi feta ja valyta artisokat sekä tomaatit ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Levitä edellä mainitut sortit taikinapohjalle, kuten myös juustoraaste. Sekoita keskenään ranskankerma ja munat. Kaada seos piirakan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele ennen tarjoilua rucolalla ja kirsikkatomaateilla.
Öljyssä marinoitujen kasvisten ja fetan suloinen liitto tekevät kasvispiirakasta vastustamattoman.
Herkkuterkuin,
Teija
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihania herkkuja. Vesi nousi kielelle kun kuvia katseli. Pitää kokeilla noita porptäytteisiä tuulihattuja jossain välissä :)
VastaaPoistaHauska kun piipahdit blogissani! Toivottavasti ennätä tänne jatkossakin!
PoistaTuulihatut on kyllä ihan parhaita tarjottavia, niitä kun voi täyttää moneen eri
makuun sopivaksi.
Täällä ollaan vastavierailulla. Täytyykin lukaista oikein ajan kanssa mitä kaikkea kivaa täältä löytyy. Kiva kun jätit blogiini kommenttia :)
VastaaPoistaJohanna, tervetuloa blogiini! Viihdytään puolin ja toisin :-)
PoistaSuloista pikkulauantaita!
Kiitos mukavasta sunnuntai päivästä! Tarjoilut olivat taas kerrassaan ihania <3 Alina lähettää extra kiitokset!
VastaaPoistaIhana kun tulitte! Iltapäivä oli mitä parhain! Nyt vaan odotetaan vaatelähetysten saapumista.
PoistaAada niiin nauttii Alinan seurasta, kiva kun tytöistä on tullut hyvät kaverit!