keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Keittiöunelmasta tuli totta – kuvat ennen ja jälkeen

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa

Kuten jotkut teistä saattavat muistaa, muutimme tähän nykyiseen puutalokotiimme maaliskuussa 2018. Siirryimme Maskun toiselta laidalta, Piuhalta, Kajamon uudelle omakotialueelle, jotta saimme enemmän tilaa ja helppohoitoisemman kalliopihan. Heti alusta asti oli selvää, että halusimme remontoida kodin alkuperäisen keittiön, joka oli siinä vaiheessa vasta seitsemän vuotta vanha, mutta tyyliltään meidän makuumme hyvin perinteinen.

Joten tuumasta toimeen! Aloimme kartoittaa keittiö-/ kodinhoitohuoneremontin hintoja kuluvan vuoden alussa. Kysyimme keittiötarjoukset kahdelta eri toimittajalta, ja lopulta päädyimme tilaamaan kalusteet asennuksineen Noblessalta. Tarjoukset sisälsivät keittiön/ khh:n kaapistot ja asennukset, mutta ei vanhojen kalusteiden purkua, pintojen korjauksia eikä sähkö- ja putkitöitä. Miele-merkkiset kodinkoneet ja Festivon kylmiöpakastimen hankimme jälleenmyyjiltä.

Molemmat keittiö-/ khh-suunnitelmat olivat upeita ja palvelu hyvää, mutta vaakakupin Noblessan puolelle painoi suunnittelija Satu Tahvosen suunnittelema skandinaavisen ajaton ja laadukas keittiö, josta löytyy paljon hienoja toiminnallisuuksia ja ripaus luksustakin. Plussaa Sadulle myös toiveidemme ylittävästä palvelusta. Satu auttoi meitä muidenkin sisustusratkaisujen valinnassa ja otti kaikki toivomuksemme herkällä korvalla huomioon.

Vaikeita valintoja

Vaikeinta uuden keittiön valinnassa on lukemattomat tarjolla olevat mahdollisuudet. Lyhyen ajan sisällä piti valita ovet (ovimalli Riva 887 Somerset-tammikuosi), vetimet (valitsimme vetimettömän Line N -oven), työtasot (379 Somerset-tammikuosi), hyllyjärjestelmät, altaat, hanat, kodinkoneet, valaistus, pistorasiat jne. jne. Onneksi Satu auttoi innostuneesti ja asiantuntevasti meitä valintojen teossa. Tutustuimme Sadun opastuksella Turun Viilarinkadulla toimivan showroomin valikoimaan ja pääsimme näkemään ja kokeilemaan itse, miten  kalusteratkaisut toimivat.

XL-mitoituksella lisää tilaa

Halusimme keittiöstä ilmavan ja avaran, joten päätimme luopua suuresta osasta yläkaappeja emmekä halunneet tilaan edes saareketta, niin mukava kun se olisikin ollut. Nyt keittiö aukeaa ruokailutilaan esteettä ja ruokailijat pääsevät nauttimaan kauniin keittiön tarjoamasta tunnelmasta. Jotta kaappitila kutenkin olisi perheellemme riittävä, Satu neuvoi meitä valitsemaan XL-mitoituksella ovat kaapit, joilla saisimme huonekalumaisemman ulkonäön matalien sokkeleiden ansiosta ja samalla 10 % enemmän säilytystilaa.

Valaistus tunnelman luojana

Oikeanlainen valaistus luo keittiöön kodikkuutta ja tunnelmaa sekä helpottaa arjen askareita. Kattoon sijoitimme 6 kpl himmennettäviä LED-valoja, jotka toimivat ns. yleisvaloina. Lisämausteen tilaan tuovat kaapiston vedinuraan, lasikaapistoon ja valohyllyyn sijoitetut LED-valot, joiden kirkkautta ja valon lämpösävyä saa säädettyä omalla kaukosäätimellä tunnemaan sopivaksi.


Toteutus kesäloman aikana

Koska nelihenkisen perheen on mahdoton asua kodissa keittiöremontin aikana, päätimme ajoittaa remontin kesä-heinäkuulle, jolloin meidän oli mahdollista lomailla mökkimaisemissa. Kaiken kaikkiaan ammattilaisten toteuttama remontti kesti viisi viikkoa, josta keittiön ja kodinhoitohuoneen asennus vei viikon. Muu aika kului sähkö-, putki-, tasoite- ja maalaustöihin sekä muihin alakerran remppahommiin, joista kerron teille hieman tuonnempana.

Nyt kun uusi keittiömme on valmis emme voi olla muuta kuin tyytyväisiä. Keittiö näyttää juuri sellaiselta, mistä olimme alun perin haaveilleet. Tämä keittiö inspiroi varmasti minua ja toivottavasti myös jälkikasvuakin valmistamaan uusia ruokia ja leivonnaisia. Jopa keittiöpuuhia aiemmin tehokkaasti karttanut puolisonikin lupasi kokata meille jonkun yllätysmenuun. Jään jännityksellä odottamaan, mitäköhän herkkuja mies rupeaa hellalla hehkuttamaan 😊

Keittiö-/khh-huoneen lopullinen budjetti:

 • Noblessa-kalusteet keittiö ja khh n. 17 000 e.
 • Keittiön ja kkh:n kalusteiden asennus n. 2 800 e.
 • Festivon kylmiöpakastin 3 350 e.
 • Mielen kodinkoneet keittiöön ja khh:een n. 10 000 e.

Näiden lisäksi remonttibudjettia kasvattavat sähkö- ja putkimiehen sekä maalarin että muiden remppamiesten työtunnit, joiden laskut eivät ole vielä tipahtaneet postiluukustamme.

Tässä kuvia ”herkullisesta” lähtötilanteestamme:
Kuva puretusta keittiöstä. Vanhan keittiön saimme myytyä eteenpäin tori.fi:ssä.


Keittiön päätyseinän katseenvangitsijana toimii valoilla ja tummilla laseilla
varusteltu siro yläkaappi, jonka avautumismekanismi on sähköinen. Betoninnäköinen
tehosteseinä on Belle Artin maahantuomaa italialaista pinnoitemateriaalia.


Ei enää murhetta likaa ja pölyä keräävästä liesituulettimesta! Valitsimme induktiotason, jossa on oma liesituuletin tason keskiosassa. Liesituulettimen tehokas moottori imee höyryt ja käryt pois suoraan kattiloista ja paistinpannuilta.


Valitsimme keittiöön mustat kodinkoneet, altaat ja hanat kontrastiksi  vaalealle laattalattialle ja puukuosisille kaapistoille.


Kauniin keittiön kruunaa tyyliin sopivat keittiövälineet.


Kahteen eri tasoon sijoitetussa lautashyllyssä riittää tilaa useammalle eri astiastolle.Myös aterimille, veitsille ja kauhoille on tilaa kahdessa eri tasossa.


Täysin ulosvedettävä kattilakaappi on arjen luksusta!


Hyllytaso valoineen tarjoaa kauniin säilytyspaikan lasisille purkeille ja pulloille.

Uusi kodinhoitohuoneemme näyttää tältä:


Kodinhoitohuoneemme sijaitsee keittiön vieressä, joten valitsimme
tilaan samaa materiaalia olevat kaapit ja tasot kuin keittiössäkin.


Tilassa on nyt entistä pidempi työtaso, jonka päällä on helppo viikata
kuivausrummusta nostetut puhtaat pyykkit. Laatikostot kätkevät sisäänsä
mm. kaksi isoa likapyykkikoria, esiin vedettävän silityslaudan
sekä runsaasti tilaa viikatulle pyykille.


Olisi kivaa, jos kertoisitte ja jakaisitte omia hyviä keittiöremppakokemuksia postauksen alla olevaan kommenttiboxiin. Hyviä keittiöfirmoja, loistavia suunnittelijoita, kokemuksia uuden teknologian mukaisista kodinkoneista jne. Kaikille niille, jotka ovat parhaillaan keittiöremonttia suunnittelemassa, tällaiset vinkit ja suositukset ovat kultaakin kalliimpia.

Mukavaa heinäkuun viimeistä viikkoa! Lauantaina ollaankin sitten jo elokuun puolella!

-Teija-

 

12 kommenttia:

 1. Tulipa kertakaikkisen upea lopputulos <3 Aivan ihanat nuo kaapit ja kivasti tosiaan mustat kodinkoneet sopivat niiden kavereiksi.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Teija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä uuteen keittiöön. Tekniikka pelaa ja ulkonäkö miellyttää silmää. Kodinhoitohuonekin on kaikin puolin toimiva kokonaisuus. Leppeän lämpimiä elokuun päiviä sinulle Outiseni <3

   Poista
 2. On kyllä onnistunut lopputulos. Niin kaunista ja yksinkertaista ilman krumeluureja, juuri minun makuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten meillä on sama maku. Vähemmän on enemmän keittiössäkin.
   Aurinkoisia elokuun päiviä sinne suurelle saarelle <3

   Poista
 3. On kyllä niin hieno uusi keittiö! <3 Ihanasti säilytys/laskutilaa, jota harvemmin on liikaa! Kyllä täälläkin uusi keittiö kutkuttaa, mutta täytyy vähän ensin säästää sitä. :) Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, runsaat laskutilat ja toimivat säilytystilat ovat tässä kyökissä kohdillaan.
   Mahtavaa viikkoa sullekin <3

   Poista
 4. Onnea! Onpa se upea ja miten ihastuinkaan tuohon betoniseinään <3
  Sävyt ovat kauniit, eivät liian tummat, vaan juuri oikeanlaiset.

  Herkullista syksyä uuteen keittiöön <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Minustakin tuo betoniseinä hurjan nätti. Hieman epätasainen
   pinta näyttää ilmeikkäältä ja kiinnostavalta. Sain vinkin uudesta pinnoitemateriaalista sisustussuunnittelijaltamme Jutta Karihtalalta, jonka apua olemmme käyttäneet
   muitakin sisustusratkaisuja miettiessämme.
   Mahtavaa uutta viikkoa sinulle Marianna <3

   Poista
 5. Onnea uudelle keittiölle. <3 Tulipa siitä huikean upea, tyylikäs ja ajaton, joka kestää aikaa. Onnellisia elokuun hetkiä uudessa keittiössä Teija teidän perheelle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Tiia <3 Keittiöstä tuli kyllä mieluinen. Vielä kun oppisi käyttämään uusia, huippumoderneja kodinkoneita. Voi tätä älyaikaa :)

   Poista
 6. Kaunis ja tilavan oloinen keittiö. Tyttärelläni on juuri menossa talonrakennusprojekti täällä Helsingissä ja seuraavaksi heillä on vuorossa sähköasennus. Lisäksi hieman katselimme yhdessä mahdollisia keittiökalusteita kuten kaappeja ja pintamateriaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Olemme olleet erittäin tyytyväisiä keittiövalintaan. Näin puolen vuoden käytön jälkeen voin sanoa, että mitään en vaihtaisi toisin. Keittiökalusteita valittaessa hyvällä suunnittelijalla on ISO merkitys. Noblessan Satu Tahvonen auttoi meitä löytämään juuri meidän perheelle sopivimmat ratkaisut, joita emme olisi itse osannut suunnitella.

   Poista