lauantai 7. joulukuuta 2013

Suklaa-juustokakkua Nina Lincolnin tapaan

Jouluaterian päätteeksi tai iltapäivän kahvihetkeen sopii ihanan täyteläinen suklaajuustokakku. Tämä ihana, Nina Lincolnin mukaan nimetty klassikkokakku vie kielen mennessään! Ja mikä mukavinta, sen voi tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen suurta juhlaa odottamaan.

Olen tehnyt tätä kakkua jo lukuisia kertoja, mutta vasta eilen kakkua valmistaessani aloin ihmettelemään mistä tämän leivonnaisen nimi juontaa, kuka ihme tuo Nina Lincoln on?

Noh, kipin kapin nettiin, joka oitis osasi ratkaista arvoituksen :-)
Nina Lincoln on suomalainen nainen ja mallikaunotar, joka on asunut vuosikymmeniä Sveitsissä ja ollut naimisissa edesmenneen F1-maailmanmestarin Jochen Rindtin kanssa. Ninan kertoman mukaan hän on saanut kakun reseptin Italiassa purjehdusreissulla veneessä olleelta englantilaisnaiselta. Resepti on aikanaan kulkeutunut Suomeen perheen au pairin mukana.

Kakun resepti on julkaistu ensi kertaa Kotiliedessä 1980-luvun lopulla ja lehden mukaan siitä on tullut yksi kasariaikakauden suosituimmista kakuista, jonka reseptiä kysellään toimituksesta vielä tänäkin päivänä.



Valmistin tätä suussa sulavaa kakkua itsenäisyyspäivän kahvipöytään. Kakun tekeminen on helppoa ja se valmistuu vaivattomasti ilman uunia.

Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

Pohja:
 9 suurta grahamkeksiä (Digestive käy hyvin)
 35 g voita (käytän aina suolatonta voita juustokakkujen pohjissa)

Täyte:
 200 g tummaa suklaata
 200 g Philadelphia-juustoa
 150 g sokeria (1,8 dl)
 1 tl vanilliinisokeria
 2 kananmunaa (erota valkuaiset ja keltuaiset)
 2 1/2 dl kuohukermaa
 (100 g pekaanipähkinöitä)
 koristeeksi suklaarouhetta

Alkuvaroitus: tämän kakun pitää ehtiä jäätyä pakkasessa yön yli! Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Voit laittaa pohjalle ensin pohjan kokoisen voipaperin, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita juusto ja 100 g sokeria (noin desilitra). Lisää vanilliinisokeri.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Sekoita joukkoon suklaa.

Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan.

Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit lisätä halutessasi pähkinät tai voit säästää ne koristeeksi. Kaada seos vuokaan grahamkeksipohjan päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla tai foliolla. Pidä yön yli pakastimessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele.



2 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpä herkulliselta. Pakko kokeilla! Mukavaa viikkoa sulle! t. Sanna

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä superhyvää, hurmaa krantummankin kaffevieraan :-)

    VastaaPoista