Kun lokakuu alkaa kohta kääntyä jo marraskuun puolelle,
on aika miettiä tulevien juhlapyhien herkkuja.
on aika miettiä tulevien juhlapyhien herkkuja.
Tämä suussa sulavan herkullinen sitruunan ja valkosuklaan makuinen täytekakku
sopii mainiosti esimerkiksi itsenäisyyspäivän kahvipöytään.
sopii mainiosti esimerkiksi itsenäisyyspäivän kahvipöytään.
Löysin alla olevan reseptin TS Ruoka -sivustolta,
mutta muokkasin sitä omaan makuuni sopivaksi.
Vaihdoin kaakaon makuisen kakkupohjan Kinuskikissan vaaleaan kääretorttupohjaan,
joka on mielestäni paras kakkupohja ikinä.
mutta muokkasin sitä omaan makuuni sopivaksi.
Vaihdoin kaakaon makuisen kakkupohjan Kinuskikissan vaaleaan kääretorttupohjaan,
joka on mielestäni paras kakkupohja ikinä.
Sini-valkoisen värityksensä ansiosta tämä kakku
sopii hienosti itsenäisyyspäivän kahvipöytään.
Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta.
Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä,
mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti! Kumoa valmis kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä,
mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti! Kumoa valmis kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
Täyte:
1 dl lemon curdia
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl pensasmustikoita
Kostutus:
½ dl sitruunamehua
½ dl vettä
1 rkl sokeria
Koristeeksi:
1 ½ dl pensasmustikoita
1 sitruunan kuori
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sekoita
sen joukkoon lusikalla pehmennetty tuorejuusto ja suklaa.
sen joukkoon lusikalla pehmennetty tuorejuusto ja suklaa.
Halkaise kääretorttupohja kahtia. Aseta 1. pohja kakkuvadille. Sekoita kostutuksen
nesteet kulhossa ja valele kakkupohja osalla nesteestä.
nesteet kulhossa ja valele kakkupohja osalla nesteestä.
Levitä täytteeksi ensin lemon curdia ja sitten osa valkosuklaatäytteestä.
Ripottele päälle pensasmustikoita. Jos teet kolmekerroksisen kakun,
tee toinen kerros samalla tavalla. Huomaathan jakaa täytteiden määrän kerrosten kesken.
Lisää kakun ylin kerros ja kostuta kakkulevy. Levitä päälle loput valkosuklaatäytteestä,
mutta jätä kakun reunat kuorruttamatta. Koristele pensasmustikoilla ja
huolellisesti pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
Ripottele päälle pensasmustikoita. Jos teet kolmekerroksisen kakun,
tee toinen kerros samalla tavalla. Huomaathan jakaa täytteiden määrän kerrosten kesken.
Lisää kakun ylin kerros ja kostuta kakkulevy. Levitä päälle loput valkosuklaatäytteestä,
mutta jätä kakun reunat kuorruttamatta. Koristele pensasmustikoilla ja
huolellisesti pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä, niin maut pääsevät oikeuksiinsa.
Nam, miten herkullista!
Nam, miten herkullista!
Kuulostaa herkulliselta! Pitää testata tätä sun versiota itsekin. Kivaa alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaKakku oli totta tosiaan superherkullista, kannattaa testata!
PoistaMukavaa viikkoa sinullekin Vivi!