lauantai 28. syyskuuta 2013

Syksyn mehevin omenapiirakka

Tulin tässä huikkaamaan teille herkullisen omenapiirakkareseptin. Nappasin sen viime syksynä ilmestyneestä Valion Kerma-lehdestä. Erityisen makoisan tästä piirakasta tekee mehevä, pehmeän kermainen täyte, joka on oiva seuralainen omenalle.

Syksyn mehevin omenapiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 prk maitorahkaa
2 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria

Päälle:
3 omenaa
1 tl kanelia
1 tl sokeria

Pohja: Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos taikinaan. Pohjusta leivinpaperilla irtopohjainen kakkuvuoka ja voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte: Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Kuori omenat  ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet mielesi mukaan rahkatäytteen päälle. Sirottele päälle kanelia ja sokeria.

Paista 175 asteessa n. 50 min. tai kunnes on kypsä. Anna jäähtyä rauhassa vuoassa ja irrota vasta sen jälkeen.


 
Täytteen maitorahkan voi mainiosti korvata esim. turkkilaisella jogurtilla, testasin, hyvin toimii!



Nautitaan, on syysherkkujen aika!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti