torstai 2. huhtikuuta 2020

Support your local - myös tänä poikkeuksellisena aikana

Tulin vain pikaisesti muistuttamaan, miten tärkeää on pitää paikalliset yrittäjät mielessä näinä haastavina aikoina. Monen pienyrittäjän talous saattaa riippua täysin päivittäisestä kaupasta, joka joillain aloilla näyttää loppuneen kuin seinään. Asia konkretisoitui itselleni keskiviikkona, kun kävin kurkkaamassa kampaajani Essin sähköistä varauskirjaa netissä. Normaalisti Essin kalenteri on täpösen täynnä ainakin parin viikon ajanjaksolla, nyt aikoja löytyi jopa samalle päivälle. Tilasinkin samantien väriajan heti eiliselle. Nyt on kuontalo taas kunnossa ja ilme himpun verran freesimpi kuin ennen kampaamokäyntiä.

 Luottokampaajani Essi toimii yrittäjänä Hiushuone Kerhossa, Turussa. Essi kertoi, että koronapandemian edetessä, asiakkaat yksi toisensa jälkeen, ovat peruuttaneet jo varattuja aikoja. Surullista, sillä mielestäni kampaamo on kyllä monin verroin turvallisempi paikka asioida kuin esim. ruokakauppa. Kerhossa noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita, asiakkaat ohjataan heti sisäänkäynnin jälkeen käsipesulle ja paikkoja puunataan & desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen. Kerhossa on tiukat ohjeet myös siitä, että niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin pitää olla täysin terveitä tullessaan töihin/ kampaajan pakeille. 

Minun lisäkseni Kerhossa oli samanaikaisesti vain yksi asiakas, joka hänkin istui monen metrin päässä omasta tuolistani. Henkilökunnan hellän huolenpidon ansiosta, oloni oli turvallinen ja nautin kampaamohetkestä aivan yhtä paljon kuin ennenkin. 

Ennen kuin kukaan ehtii provosoitumaan, tähdennän, että tämä postauksen tarkoitus ei ole kehottaa ihmisiä jatkamaan fyysisiä putiikkikäyntejään normaalisti. Aina kun mahdollista, kannattaa yrittäjältä kysäistä, olisiko hänen mahdollista lähettää haluamasi tuote postitse kotiovellesi tai pakettiautomaattiin. Monella pienelläkin yrityksellä on nykyisin verkkokauppa. Nettiostaminen on oiva tapa hoitaa ostokset poikkeusaikana, olen hyödyntänyt verkko-ostamista viime viikkoina  itsekin. Olen tilannut mm. Kukkaiselämää blogia pitävän Sadun verkkokaupasta kaikkia kivaa ja hyödyllistä mökkipuutarhaan ja käytettyjä merkkivaatteita löysin sopuhintaan Emmyn verkkokaupasta.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme <3 Mukavaa viikonvaihdetta <3

-Teija-10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!
  Tuo on niin totta että kampaamo on varmaan moninkertaisesti turvallisempi paikka koronan välttämisessä kuin ruokakauppa. Mutta toisaalta kampaamoon ei ole ihan niin välttämätöntä mennä kuin ruokakauppaan. Vaikka jos tämä tilanne jatkuu tällaisena monta kuukautta, niin pitkähiuksisia alkaa näkyä yhä enemmän :) Mukavaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköiset hiukset taas! Me ollaan myös käytetty vaan lähiseudun palveluja ja kyllä saa olla onnekas, että kaikkea palvelua saa näin läheltä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Teija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa, Outi! Lähipalveluita arvostan itsekin.
   Ihanaa, rentoa viikonloppua <3

   Poista
 3. Näytät upealta ja ihana sinä, kun vinkkaat pienyrittäjistä. <3

  Hurjasti tsemppiä sinne Teija ja sydämellistä viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Tiia <3 Kyllä me tästä yhdessä selvitään!

   Poista
 4. Kaunis sinä ja kivat hiukset <3

  Meillä ei ole enää viikkoihin ollut mahdollisuutta kampaajakäyntiin, eivätkä saa tulla kotiinkaan. Voin kertoa, että se alkaa näkyä, eli blondit ovat katoamassa ja kansa muistuttaa jo peikkoja :)

  Ihanaa viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä juttu tuo, että kampaajalla ei saa käydä, mutta esim. kauppakeskukset saavat edelleen olla auki. Kampaamothan ovat tyypilliset yhden tai kahden yrittäjän vetämiä mikroyrityksiä, joissa on kerrallaan vain muutama asiakas palveltavana. Kauppakeskuksissa sen sijaan pörrää satoja asiakkaita samanaikaisesti. Ihanaa viikonloppua tästä ankeasta ajasta huolimatta <3

   Poista
 5. Kiitos, ihana Teija! Kiitos niin tilauksestasi kuin tästä postaustuestasikin. Sydämesi on kultaa! Juuri tänään itse asiassa mietin, että haluaisin niin kovin mennä kampaajalle. Kuulun riskiryhmään ja en tiedä , voisinko mennä. Alan näyttää ihan kamalalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, Satu <3 Sinulla on ihana verkkokauppa, toivottavasti monet puutarhanystävät löytävät polun puotiisi :) Mitäpä jos soittaisit kampaajalle ja sopisit yksityiskäynnistä? Monet yrittäjät ovat hyvinkin joustavia näinä vaikeina aikoina. Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista