Hyvää Runebergin päivää!
Helmikuun viides päivä oli lapsuudenkodissani aina erityinen juhlapäivä.
Pikkuveljeni M on nimittäin syntynyt Runebergin päivänä.
Ihanaa synttäriä pikkuveikka <3
Pikkuveljeni M on nimittäin syntynyt Runebergin päivänä.
Ihanaa synttäriä pikkuveikka <3
Ajattelin juhlistaa tätä päivää valmistamalla
perheelle Runebergin triflen, jonka reseptin
bongasin uudesta Pirkka-lehdestä.
perheelle Runebergin triflen, jonka reseptin
bongasin uudesta Pirkka-lehdestä.
Trifle on kakkupaloista, hillosta ja
vaniljakastikkeesta valmistettu kerrosjälkiruoka,
joka maistuu taatusti kaikille herkkusuille.
Tämä jälkkäri maistuu ihanasti Runebergintortulle.
Runebergin trifle
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 dl mantelirouhetta
Vadelmakiisseli:
2 ps (a 200 g) pakastevadelmia (suomalaisia)
2 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Vaniljatäyte:
1 ps (72 g) vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1/2 dl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 dl mantelirouhetta
Vadelmakiisseli:
2 ps (a 200 g) pakastevadelmia (suomalaisia)
2 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Vaniljatäyte:
1 ps (72 g) vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
Pinnalle:
1/2 dl mantelirouhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet mantelirouhetta lukuun ottamatta keskenään.
Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina uunipannulle leivinpaparein päälle ja ripottele
mantelirouhe tasaisesti taikinalle.
Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille
sokeria ja kumoa kypsä pohja paperille. Irrota paistopaperi ja anna
1/2 dl mantelirouhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet mantelirouhetta lukuun ottamatta keskenään.
Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina uunipannulle leivinpaparein päälle ja ripottele
mantelirouhe tasaisesti taikinalle.
Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille
sokeria ja kumoa kypsä pohja paperille. Irrota paistopaperi ja anna
levyn jäähtyä.
Laita kattilaan vadelmat, 2 dl vettä ja sokeri. Kuumenna
kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Sekoita perunajauhot lopun veden kanssa
suurukseksi. Nosta kattila vielä hetkeksi levylle ja anna kiisselin
pulpahtaa. Jäähdytä.
Sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon kierrevatkaimella.
Jatka vatkaamista vielä noin minuutin ajan,
kunnes kastike on sileää. Nosta kastike jääkaappiin
15 minuutiksi tekeytymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita
vaniljakastike kermavaahdon joukkoon.
Kokoa trifle kerroksittain lasikulhoon tai pieniin lasimaljoihin.
Murustele pohjalle kakkupohjaa, lisää kerros vadelmakiisseliä ja
Laita kattilaan vadelmat, 2 dl vettä ja sokeri. Kuumenna
kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Sekoita perunajauhot lopun veden kanssa
suurukseksi. Nosta kattila vielä hetkeksi levylle ja anna kiisselin
pulpahtaa. Jäähdytä.
Sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon kierrevatkaimella.
Jatka vatkaamista vielä noin minuutin ajan,
kunnes kastike on sileää. Nosta kastike jääkaappiin
15 minuutiksi tekeytymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita
vaniljakastike kermavaahdon joukkoon.
Kokoa trifle kerroksittain lasikulhoon tai pieniin lasimaljoihin.
Murustele pohjalle kakkupohjaa, lisää kerros vadelmakiisseliä ja
tämän jälkeen vaniljatäytettä.
Tee kolme kerrosta kutakin siten, että päällimmäiseksi jää
vaniljakerros. Koristele pinta mantelirouheella.
Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.
Tee kolme kerrosta kutakin siten, että päällimmäiseksi jää
vaniljakerros. Koristele pinta mantelirouheella.
Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.
Haltessasi voit skipata vadelmakiisselin ja vaniljakastikkeen teon,
kun käytät kaupan valmiita kiisseleitä ja kastikkeita. Helppoa eikö totta!
***
Lämmin kiitos kommenteistanne
edelliseen muotipostaukseen. On niiiiin ihana saada
postia teiltä! Palailen vastaamaan kommentteihinne
postia teiltä! Palailen vastaamaan kommentteihinne
iltasella, kun palaan töistä kotiin.
Valoisaa loppuviikkoa ystäväni!
-Teija-
Näyttää herkulliselta! Hyvää Runebergin päivää!! :)
VastaaPoistaKiitos, tämä on kyllä suurta herkkua. Tsekkasin vielä kalorimäärän,
Poistatriflessä on 280 kcal/ annos, joten tätä uskaltaa syödä hyvällä omallatunnolla.
Runebergin torttu on aika lailla tuhdimpaa, yhdessä tortussa on noin
450 kcal.
Oi mitä herkkua! Itselle ei sen paremmin Runebergin torttua kuin tätäkään ihanuutta, koska yritän viettää vähän vähäkalorisempaa elämää, ainakin tällä hetkellä :)
VastaaPoistaKrisse, tätä uskaltaa syödä vaikka tarkkaileekin painoa.
PoistaKaloreita vain 280/ annos.
Oi onpa ihana erilainen idea! En ole koskaan käsittänyt kuka niistä Runebergin tortuista oikein tykkää.. Mutta tämä olisi aika kiva herkku!
VastaaPoistaJuu, uskon, että tykästyisit tähän herkkuun,
Poistajoka on suloisen pehmeää ja juuri sopivan
makeaa.
Täytyy kokeilla :) Hyvää Runebergin päivää!
VastaaPoistaSuosittelen! Ainakin meidän perhe ihastui tähän herkkuun.
PoistaNam!! Tätä on ihan pakko tehdä, miehen lemppariherkku on just runebergin torttu. <3
VastaaPoistaNo mutta, nyt yllätät hänet tällä reseptillä. Trifle maisui muuten
Poistameidän muksuillekin, jotka eivät normitortuista välitä.
Suurena runebergintorttujen ystävänä tätä on pakko testata! Tänään tuli kaupasta ostettua kolmea eri sorttia. Toki itse tehtyjäkin oli jo aiemmin viikolla tarjolla. Runebergintorttu-rakkaudesta kertonee sekin, että teimme lahjaksi tällaisen ikitortun: http://kaikkipaketissa.blogspot.fi/2015/02/anna-lahjaksi-kierratetty.html
VastaaPoistaOi mikä ihana idea! Olette kyllä taitavia käsistänne.
PoistaIhana herkku!! Varmaan oli hyvää :) Ihanaa loppuviikkoa sulle :)
VastaaPoistaKiitos, juu, trifle yllätti herkullisuudellaan jopa nirsot
Poistamukulat.
Ihanaa viikonloppua <3