keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Runebergin trifle

Hyvää Runebergin päivää!

Helmikuun viides päivä oli lapsuudenkodissani aina erityinen juhlapäivä.
 Pikkuveljeni M on nimittäin syntynyt Runebergin päivänä.
Ihanaa synttäriä pikkuveikka <3

Ajattelin juhlistaa tätä päivää valmistamalla
perheelle Runebergin triflen, jonka reseptin
bongasin uudesta Pirkka-lehdestä.

Trifle on kakkupaloista, hillosta ja
vaniljakastikkeesta valmistettu kerrosjälkiruoka,
joka maistuu taatusti kaikille herkkusuille.


Tämä jälkkäri maistuu ihanasti Runebergintortulle.


Runebergin trifle

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 dl mantelirouhetta

Vadelmakiisseli:
2 ps (a 200 g) pakastevadelmia (suomalaisia)
2 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Vaniljatäyte:
1 ps (72 g) vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
1 tlk (2 dl) vispikermaa

Pinnalle:
1/2 dl mantelirouhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet mantelirouhetta lukuun ottamatta keskenään.
Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina uunipannulle leivinpaparein päälle ja ripottele
mantelirouhe tasaisesti taikinalle.
Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille
sokeria ja kumoa kypsä pohja paperille. Irrota paistopaperi ja anna
levyn jäähtyä.
Laita kattilaan vadelmat, 2 dl vettä ja sokeri. Kuumenna
kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Sekoita perunajauhot lopun veden kanssa
suurukseksi. Nosta kattila vielä hetkeksi levylle ja anna kiisselin
pulpahtaa. Jäähdytä.
Sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon kierrevatkaimella.
Jatka vatkaamista vielä noin minuutin ajan,
kunnes kastike on sileää. Nosta kastike jääkaappiin
15 minuutiksi tekeytymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita
vaniljakastike kermavaahdon joukkoon.
Kokoa trifle kerroksittain lasikulhoon tai pieniin lasimaljoihin.
Murustele pohjalle kakkupohjaa, lisää kerros vadelmakiisseliä ja
tämän jälkeen vaniljatäytettä.
Tee kolme kerrosta kutakin siten, että päällimmäiseksi jää
vaniljakerros. Koristele pinta mantelirouheella.
Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.


Haltessasi voit skipata vadelmakiisselin ja vaniljakastikkeen teon,
kun käytät kaupan valmiita kiisseleitä ja kastikkeita. Helppoa eikö totta!


***

Lämmin kiitos kommenteistanne
edelliseen muotipostaukseen. On niiiiin ihana saada
postia teiltä! Palailen vastaamaan kommentteihinne
iltasella, kun palaan töistä kotiin.

Valoisaa loppuviikkoa ystäväni!

-Teija-



14 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Hyvää Runebergin päivää!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on kyllä suurta herkkua. Tsekkasin vielä kalorimäärän,
      triflessä on 280 kcal/ annos, joten tätä uskaltaa syödä hyvällä omallatunnolla.
      Runebergin torttu on aika lailla tuhdimpaa, yhdessä tortussa on noin
      450 kcal.

      Poista
  2. Oi mitä herkkua! Itselle ei sen paremmin Runebergin torttua kuin tätäkään ihanuutta, koska yritän viettää vähän vähäkalorisempaa elämää, ainakin tällä hetkellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krisse, tätä uskaltaa syödä vaikka tarkkaileekin painoa.
      Kaloreita vain 280/ annos.

      Poista
  3. Oi onpa ihana erilainen idea! En ole koskaan käsittänyt kuka niistä Runebergin tortuista oikein tykkää.. Mutta tämä olisi aika kiva herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, uskon, että tykästyisit tähän herkkuun,
      joka on suloisen pehmeää ja juuri sopivan
      makeaa.

      Poista
  4. Täytyy kokeilla :) Hyvää Runebergin päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ainakin meidän perhe ihastui tähän herkkuun.

      Poista
  5. Nam!! Tätä on ihan pakko tehdä, miehen lemppariherkku on just runebergin torttu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta, nyt yllätät hänet tällä reseptillä. Trifle maisui muuten
      meidän muksuillekin, jotka eivät normitortuista välitä.

      Poista
  6. Suurena runebergintorttujen ystävänä tätä on pakko testata! Tänään tuli kaupasta ostettua kolmea eri sorttia. Toki itse tehtyjäkin oli jo aiemmin viikolla tarjolla. Runebergintorttu-rakkaudesta kertonee sekin, että teimme lahjaksi tällaisen ikitortun: http://kaikkipaketissa.blogspot.fi/2015/02/anna-lahjaksi-kierratetty.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä ihana idea! Olette kyllä taitavia käsistänne.

      Poista
  7. Ihana herkku!! Varmaan oli hyvää :) Ihanaa loppuviikkoa sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu, trifle yllätti herkullisuudellaan jopa nirsot
      mukulat.
      Ihanaa viikonloppua <3

      Poista