keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Jouluisia asetelmia

Hip hei ja kivaa keskiviikkoiltaa!

Pahuksen sää mitkä temput teki meille! Juuri kun päästiin nauttimaan
ihanan talvisista maisemista, niin pitihän se arvata, että ilakointi
loppuu lyhyeen. Lumi katosi maankamaralta yhtä nopsaan
kuin se siihen oli satanutkin, nyyh! 

Noh, mitäpä säänherralle mahtaa. Talviset fiilikset täytyy
nyt kaivaa esiin jostain ihan muualta kuin lumikinosten keskeltä.
Kuten esimerkiksi leipomalla tulevan juhlakauden herkkuleivonnaisia tai
väsäämällä jouluisia asetelmia. Kaikki kivet on nyt käännettävä,
että ei pääse kaamosmasennus yllättämään.


Tämä suloinen peura, Sian kuusipuu ja tuikkulyhty löytyivät Loviisan Aitan hyllyiltä.
Niistä inspiroituneena rakensin pienen metsämaiseman
olkkarin pöytää koristamaan.


Kävyillä koristeltu lasilyhty valaisee metsämaisemaa.


Seisovan peuran ostin jo viime vuonna Hemtexistä.
Nyt se sai sievän puolison rinnalleen.


Illan pimetessä on ihana sammutella valoja ja sytytellä kynttilöitä.


Muistattekos, kun muutama postaus sitten kerroin kotiuttaneeni
vanhan puukaukalon Adalmiinan Helmestä? Noh, tällä viikolla kiikutin tuon
astiavanhuksen Skanssin Kauppilaan ja pyysin floristia rakentamaan siihen
jouluisen asetelman. Lopputulos on enemmän kuin mieluinen, kyllä
ammattilainen osaa, eikö
s?


Pienille hyasinteille riittää kasteluksi pelkkä sumutus. Ja kun kukat
nuukahtavat, asetelmaan on helppo sujauttaa uudet tilalle, sillä
sipuleille on kaivettu pieni pesä sammaleen keskelle.


Minun lempikukkani ovat valkoisia. 


Useat pienet hyasintit ilahduttavat vielä pitkään.

Kukkien lisäksi joulun tuoksuja tuovat myös maustekakut.
Leivoin eilen Vironperän juhlakakkua, jota maistelimme
iltateen kera. Aah, tähän kakkuun en kyllästy varmaan koskaan!

Erityisen herkullisen tästä leivonnaisesta tekee omenasose,
joka kosteuttaa kakkusen ihanan meheväksi.


Vironperän kakku syntyy kädenkäänteessä. Kaikki ainekset vaan sekaisin,
gaggu uuniin tunniksi ja valmista tuli!


Juhlakakku maistuu parhaiten vanhoilta Arabian astioilta nautittuna.
Tämä kahviastiasto on mummoni vanha ja se on siksi minulle erityisen tärkeä.


Vironperän juhlakakku

3 dl maitoa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl omenasosetta

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tai rivakasti vatkaten.
Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja
paista uunissa 175 asteessa runsas tunti.


***

No niin, on aika palata maan pinnalle. Kodinhoitohuoneessa odottaa
kasa puhtaita vaatteita, jotka tarvitsisi viikata kaappiin ja toinen
samanmoinen keko matkalla pyykkikoneeseen. Ei tässä
auta tunnelmoida koko iltaa, ruokakauppaankin pitäisi
vielä ennättää.

***

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän tämän postauksen ja
toivotan sulle mitä ihanilta loppuviikkoa!

Sunnuntaina onkin jo 1. adventti, jihuu!


-Teija-

24 kommenttia:

  1. Oi miten ihana postaus! Asetelmat ja tuo kakku... nyt tuli ensimmäisen kerran todella jouluinen fiilis, kiitos <3
    Laitoin muuten tulemaan sähköpostia :)

    VastaaPoista
  2. Suloinen postaus, jouluinen! Kauniin asetelman olet askarrellut, peurat ovat herttaisia. Ja Vironperän juhlakakku - kiva ja herkullinen ohje!
    Toit joulutunnelmaa, kiitos! Omat joulun askareet vielä odottavat inspiraatiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia! Jouluista tunnelmaa ei mikään voita <3

      Poista
  3. Tunnelmaa, ihanaa tunnelmaa - sateesta huolimatta! Kauniita asetelmia olet tehnyt ja varsinkin nuo peurat ovat suloisia. Täällä saa ostaa sammalta pussissa, eli itsekin voi helposti rakentaa asetelmia. Vironperän juhlakakkua tulen varmasti kokeilemaan, kunhan palaamme Firenzestä....huomenna aikaisin lähdetään :) Tulee ihan tilaukseen tämä matka, olen ollut niin siipi maassa nämä kolme viimeistä päivää. Tämä sun postauksesi kyllä piristi mieltä sekin - niin hyvä tunnelma näissä kuvissasi :) Hyvää ensimmäistä adventtia sinne teille <3

    VastaaPoista
  4. Ai Teija kun mä nauran täällä! Myin just keväällä tuon saman astiaston, anopin vanhan, kun niitä tuntuu kerääntyvän...Mietin pitkään, mutta sinne meni! Parempaan kotiin! Mä jo hetken luulin että sulle oli tullut kun ostaja tais sanoa että miniälleen hankki :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanko totta! Voih, olisinpa tiennyt, että sulla on tätä sarjaa! Olisin ostanut mielelläni
      vähän täydennystä. Tiedätkö muuten mikä on tämän astiaston nimi?

      Poista
  5. Onpa ihastuttava asetelma. Eikö olekin ihmeellistä miten ne floristit tuosta vain taikoo noin kaunista? Kakku näyttää myös herkulliselta. Pakko varmaan kokeilla. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti M <3 Kakku on herkkua ja onnistuu takuuvarmasti. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  6. Upeita asetelmia! Ja ihanalta kuulostava kakkuohje. Taitaa tulla käytöön heti nyt pikkujouluviikonloppuna. Asetelmia on tehty täälläkin - ihanan rentouttavaa puuhaa. Eka portviinilasikin tuli siinä aamalla nautiskeltua ;-) Nautinnollista viikon jatkoa siellä kauneuden keskellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anu <3 Tämä kakkuresepti on kokeilemisen arvoinen, helppotekoinen mutta hyvä.
      Leppoisaa lauantaita!

      Poista
  7. Kauniita asetelmia ja joulun tuntua! Hyasintti on joulun suosikkikukkani - harmi vaan, etten pysty sisllä tuoksun takia pitämään, mutta iladuttavat ne parvekkeella ja terassillakin;)
    Kivaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkös, aika jännä juttu, nämä nykyhyasintit tuoksuvat todella miedolta.
      Onkohan niitä jalostettu, koska monet ihmiset ovat niiden tuoksulle allergisia?
      Ihan pitää laittaa nokka kiinni kukkaan, jos haluaa nauttia kukkien tuoksusta.

      Ihanaa viikonloppua Lady!

      Poista
  8. Ihana asetelma ja noi peurat ovat niin suloiset! Kiitos kakkureseptistä. Otin sen talteen ja kokeilen kun tulee vieraita. Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Krisse <3 Tätä reseptiä kannattaa pruuvata, kakku maistuu ihanasti joululle.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  9. Voi miten kaunis asetelma ja myös niin herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  10. Ihanan näköisiä asetelmia, täällä on ollut vähän samanlaisia puuhia viikon varrella, ihnaa laitaa vähän joulua sisälle, ulkona kun ei oikein tunnelmaan pääse. Herkullisen näköinen kakku, pitääkin pistää testin!
    Tunnelmallista pikkujouluviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Riikka! Juurikin näin. Ilmat ei juurikaan inspiroi joulua laittamaan, voi
      kun tulisi pikkupakkanen ja sataisi hieman lunta!
      Ihanaa pikkujoulua sullekin <3

      Poista
  11. Kaunis ja niin jouluinen asetelma<3 Taitaa olla niin että valkoiset hyasintit tuoksuvat kaikkein miedoimmin. Tuota kakkureseptiäkin on pakko kokeilla kun omenasose on muutenkin ihan suosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3 Näin minäkin epäilen, kukkien tuoksu on todella mieto.
      Kokeile ihmeessä tätä kakkureseptiä, uskon että tykästyt!

      Poista
  12. Herkullisen näköinen kakku täytyykin testata ohjetta kiitos :) Oli mukava löytää åblogit kun itsekin olen Turkulainen bloggaaja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vironperänkakku vie kielen mennessään, kannattaa kokeilla, uskon, että tykästyt!
      Mukava, kun löysit blogini, toivottavasti viihdyt matkassani Taidankin piipahtaa
      vastavierailulle.

      Poista