sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Kasvun ihmeitä ja multaisia sormia Metsolassa

  
Voi sitä onnen tunnetta, kun pääsee omin käsin luomaan kauneutta ja seuraamaan puutarhan puhkeamista kukkaan! Viikonloppu meni Metsolassa saappaat jalassa ja sormet syvällä mullassa. Vihdoinkin sain istutettua perunat kasvihuoneeseen ja kesäkukat; pelargoniat, marketat, hortensiat ja orvokit ruukkuihin. Toivottavasti yöpakkaset ovat nyt takana päin, me kun vietämme kakkoskodissamme vain viikonloput, niin kukat saavat viikot pärjätä omillaan. Ruukkuistutukset siirsin talon varjoisalle puolelle, niin eivät saa liikaa aurinkoa poissaollessamme.

Kirsikkapuut ovat tällä viikolla puhjenneet kukkaan, valkoinen kukkameri reunustaa nyt saneerauksen alla olevaa torppaamme. Myös omenapuissa on hennon vaalenpunaisia nuppuja vaikka kuinka paljon, saas nähdä saadaanko syksyllä herkutella omilla ompuilla. Meillä kasvaa myös viiniköynnöksiä! Mielenkiinnolla seuraan köynnöksen kasvua vierastalon etelänpuoleisella terassilla. Oksien lomasta puskee jo terhakannäköisiä silmuja, joten toivotaan, että rypälesatokin on luvassa.

Puutarhassamme eletään parhaillaan narsissien ja tulppaanien juhla-aikaa. Tulppaanit kukkivat nyt kaikissa sateenkaaren väreissä, narsissit valkoisina ja keltaisina. Perennapenkeistä puskee pian sipulikukkien lisäksi paljon muitakin kukkia; mm. laventelia, unikoita ja ukonhattuja. Perjantaikimppu omasta puutarhasta poimittuna on parasta ikinä!
 
Aurinkoista ja mukavaa toukokuun viimeistä viikkoa!
 
Puutarhaterkkuisin,
 
-Teija-

8 kommenttia:

 1. Ihanaa kun olet päässyt puuhastelemaan puutarhaasi! Nyt on kyllä tullut kivasti vettä ja myös sitä aurinkoakin, kaikki tuntuu kukkivan ja kasvavan vauhdilla.
  Kaunista viikkoa sinulle Teija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Kasvit ja nurmikko kasvaa niin, että kohina käy! On jännään nähdä mitä kaikkea mullan alta puskeekaan. Tämähän on meille vasta ensimmäinen kesä Metsolassa, kaikki on vielä uutta ja jännittävää. Kaunista kesäkuuta, Outiseni <3

   Poista
 2. On teillä ihana paikka ja voi puuhailla vaikka mitä. Kauniita kukkia ja hedelmäpuita, wau! Toivotaan ettei yöpakkasia enää tulisi. Oikein mukavia viikonloppuja sinne Metsolaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuu enää pakkasia, mutta nyt huolestuttaa hellepäivät. Me kun asutaan arjet Maskussa ja Livonsaaressa vain viikonloput, niin hieman on haasteita kukkien ja kasvien kastelun kanssa. Sen tähden en voinutkaan laittaa kasvariin mitään ihmeellistä kasvamaan vielä. Siellä kun lämpötila nousee hellepäivinä saunan lukemiin tuulettavista kattoluukuista huolimatta. Kivaa kesäkuuta, Krisse <3

   Poista
 3. Kauniita kukkia <3 Kevät on ihanaa aikaa! Päästään viimeinkin pihapuuhiin ja nauttimaan kevään väreistä. Vesisateiset päivät ja kylmyys ovat pihatöiden tekemisiä haitanneet, mutta on luvattu lämpenevää säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Nyt on kauneutta kaikkialla, eikä vesisateista ole enää tietoakaan.
   Kaunista alkukesää sinulle Tarja <3

   Poista
 4. Ihana päästä katselemaan mitä omasta puutarhasta puskee esille talven jälkeen. Eikös tämä olekin teille nyt ensimmäinen kerta? Omenakukatkin ovat jo kauneimmillaan. Meillä on nyt satanut ihan hirveästi joten mietin miten omenatarhan kukkamerelle on käynyt. Olin haaveillut meneväni sinne kuvailemaan mutta onkohan tuuli ja sade piiskannut kukat maahan. Teidän puutarha näyttää todella idylliseltä. Remppakin varmaa edistyy hyvää vauhtia :) Kivaa toukokuun viimeistä viikkoa Teija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ekaa kevättä vietetään Metsolassa. Ja puutarhan monimuotoisuus on hurmannut meidät täysin. Piti ladata kännykkään kasvien tunnistussovellus, kun mulla ei ole hajuakaan mitä kaikkea mullan alta puskee esiin :-) Rempan pitäisi valmistua sopivasti juhannukseksi, kun meillä alkaa kesäloma. Tuskin maltan odottaa ekaa yötä torpassa.
   Ihanaa alkavaa kesää sulle Marjo <3 Nyt nautitaan!

   Poista