maanantai 23. heinäkuuta 2018

Ihana, ihanampi Iniö ❤️


Merelliset terkkuset ihastuttavasta Iniöstä!
Tänään tuli jälleen koettua Turun saariston ainutlaatuisuus, kun vierailimme upealla Iniön saarella, Saaristomeren sydämessä. Sää, tuulet ja toisinaan ankaratkin aallokot ovat muovanneet Iniöstä hurmaavan kodin parille sadalle asukkaalle ja moninkertaiselle määrälle kesäasukkaita. Kiemurtelevat maantiet vehreiden metsien lomassa ja rauhallisten merenlahtien äärellä luovat loistavat puitteet pienelle huviretkelle.

Rantauduttuamme Norrbyn satamaan vuokrasimme pyörät ja suuntasimme nokan kohti idyllistä Söderbyn kylää ja yleistä uimalaituria. Poikien polskittua tovin matkamme jatkui kehuttuun thairavintolaan, Bruddalsvikeniin lounaalle. Kyllä, kuulit oikein! Keskeltä saaristoa löytyi mitä mainioin thaimaalainen, jota Mondossakin on ylistetty maasta taivaaseen. Herkuttelimme kevätkäärylöillä, cashew-pähkinöillä ryyditetyllä kanalla ja paistetulla possulla hapanimeläkastikkeessa. Mums ja slurps! Suurta herkkua ensipuraisusta aina viimeiseen suupalaan asti 😋.

Päivän aikana tutustuimme vielä saaren kauniiseen Sophia Wilhelmina -kirkkoon, joka vihittiin käyttöön vuonna 1801. Kirkkokäynnin jälkeen palautimme pyörät Villa Högbo -majataloon, jonka ystävällinen isäntä vuokrasi ne meille sopuhintaan. Ennen kotimatkaa piipahdimme vielä Cafe Gamla Bankenissa hakemassa herkkuleivonnaiset kotiin viemisiksi.

Ihana, aurinkoinen päivä Iniössä on nyt takana päin. On taas mitä muistella syksyn pimeinä iltoina, kun tuuli ujeltaa tuvan nurkissa ja kesäiset päivät ovat kaunis muisto vain.

Muistorikkaita kesäpäiviä sinullekin <3

-Teija-

p.s. Olisi kiva kuulla, jos ruudun sillä puolen on muita Iniön kävijöitä. Laittakaahan paluupostia kommenttiboxin puolelle. Ainakin Katja, Optimismia ja energiaa -blogista on vieraillut saarella. Katjan Iniö-postaukseen pääsee tästä.


8 kommenttia:

 1. En ole käynyt, mutta vaikuttaa todella kauniilta ja idylliseltä ja sellaiselta, että aika on siellä kivalla tavalla hieman pysähtynyt. Ihania kuvia ja yhtä ihanaa tätä viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, Tiia! Toden totta, Iniö henkii mennyttä aikaa. Vanhat idylliset pihapiirit vajoineen ja mutkaiset hiekkatiet vehreine niittyineen ja lehtimetsineen luovat saareen romanttisen, pysähtyneen tunnelman. Ihmisillä ei tunnu olevan kiire minnekään. Saaressa elämä on yksinkertaista ja toisinaan ankaraakin, mutta varmasti stressittömämpää kuin elämä suurten kaupunkien sykkeessä.

   Poista
 2. Kyllä on tullut Iniössä poikettua saariston rengastie-lenkillä parina kesänä.
  Suomen saaristo on kaunis ja näkemisen arvoinen, suosittelen jokaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräileminen Saariston Rengastiellä on ollut varmasti upea kokemus! Rengastie kulkee aivan mökkimme läheisyydessä, joten olet luultavasti polkenut mökkitiemme ohi. Teersalon lossirantaan on meiltä noin 7 km, siellä käymme nauttimassa paikallisten ravintoloiden antimista aina kun kyllästyn itse kokkaamaan.

   Poista
 3. Ana yhtä ihana Iniö ❤️ Meidän kesäparatiisi ollut yli 20 vuotta. Vuokramökissä asuttiin 20 kesää ennen kuin oma mökki löytyi lähistöltä. Tänne on aina yhtä rentouttavaa tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, sinä onnentyttö❤️Iniö on varmasti aivan upea mökkipaikkakunta, ihanampaa ei olekaan!

   Poista
 4. Iki-ihana Turun saaristo ja Iniö <3

  Kiitos taas kerran näistä tunnelmista ja hei, ensi kesän lomamme onkin sitten Suomi-loma Turkuun ja saaristoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän ensi kesän plan kuulostaa mahtavalta! Voi kunpa voitaisiin tavata jossain mutkassa! Olisi ihana jutustella joskus oikein ajan kanssa.

   Poista