torstai 1. elokuuta 2013

Valaisimet tunnelman luojina

Syysiltojen pimetessä tuntuu taas mukavalta, kun saa napsauttaa valot päälle tai sytytellä kynttilöitä.

Olemme valinneet tänne mökille valaisimia, jotka on valmistettu aidoista luonnon materiaaleista ja sopivat ulkonäkönsä puolesta meren äärelle.


Ruokapöydän yllä oleva oksista tehty kattovalaisin on ehdoton lempparini. Sisustusarkkitehti Lise-Mari Hautala ehdotti meille tätä Belgiassa valmistettua valaisinta, joka sopii kivasti ympäröivään maisemaan.


Makuuhuoneen lukulamput on valmistettu harjatusta rosterista ja tummasta puusta. Liikuteltava varsi lisää käyttömukavuutta.


Lukulamput sopivat mielestäni mukavasti makuuhuoneen muun sisustuksen kanssa. Huomaan, että makuni värien ja kuosien suhteen on kehittynyt vuosien saatossa miehekkäämpään suuntaan. Pastellisävyt ovat vaihtuneet sikarin ruskeaan ja ruusukuviot ruutuihin :-).

Tämän pöytävalaisimen juju on aidoissa kivissä ja ajopuun palasissa. Valaisimen jalka on jykevää betonia. Näitä valaisimia meillä on kaksi. Toinen makuuhuoneen sivupöydällä, toinen olohuoneessa.

Pienen valaisinpostaukseni päättää klassinen lattiavalaisin Tripod eli kolmijalka. Keveytensä ansiosta Tripodia on helppo siirtää paikasta toiseen. Kaveriksi tälle lattiavalaisimelle sopisi samanlaisella jalustalla seisova kaukoputki, jolla olisi hauska tähystää ulapalla ohi lipuvia veneitä.

Tässä jutussa esitellyt valaisimet on kaikki hankittu Marickenilta. 

 

4 kommenttia:

 1. Hei. Mistä tuo oksa valaisin on hankittu. Pentikillä oli aikoinaan saman kaltainen mutta ei harmikseni ole enää. Kiitos vastauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, valaisemet on hankittu Marickenin kautta, tilasivat ne meille Belgiasta muistaakseni.

   Poista
 2. Kiitos vastauksesta. Muistatko yhtään hintaluokkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oksavalaisin taisi maksaa hieman yli tuhat euroa ja nuo pöytävalaisimet ehkä noin 300 euroa kipale.

   Poista