lauantai 10. elokuuta 2013

Herkkuostoksia kurkkumarkkinoilta

Tänään Askaisissa vietettiin perinteisiä kurkkumarkkinoita, joita kylässä on järjestetty jo kolmenakymmenenä vuotena peräkkäin. Tänä juhlavuonna markkinat olivat ennätyksellisen monipuoliset, myyjiä oli enemmän kuin koskaan aiemmin.

Avomaankurkut ovat näillä markkinoilla pääroolissa ja niitä tullaan ostamaan kauempaakin. Kurkkujen lisäksi meidän ostoskoriin päätyi maan mainiota Livonsaaren saaristolaisleipää, aamulla maasta nostettuja perunoita ja ahkerien emäntien leipomia pullia, kääretorttuja sekä sämpylöitä.

Minusta parasta näissä markkinaherkuissa on tuoreus ja paikallisuus. Kaikki tuotteet olivat matkanneet pelloilta tai keittiöistä vain muutaman kilometrin matkan markkinakojuille. Lähiruokaa parhaimmillaan!Livonsaaren leipomon luomuleivät ja -leivonnaiset leivotaan Livonsaaren yhteisökylässä. Luomuleipurin tuotteet ovat parasta A-luokkaa.
 
         
Mökillä ruokapöytään hankitaan miltei joka ostosreissulla paikallista, Livonsaaren leipomon saaristolaisleipää. Tätä suurta herkkua myyvät mökkimme lähikauppiaat K-extra Kaisa ja Ossi, K-extra Ruusumo ja Livonsaaren kyläkauppa. Turun alueella Livonsaaren leipomon leipiä saa monista K-ruokakaupoista, muun muassa K-supermarket Raisio Centeristä.
 

Maalaissämpylöitä, korvapuusteja ja voisilmäpullia, nam!
Kotona leivottuja leivonnaisia myivät askaislaiset emännät.

 

Onnetar suosi meitä, voitimme markkinoiden arpajaisissa purkin Felixin makukurkkuja :-)
Kurkkusalaatin ja Siiklit ostimme paikalliselta viljelijältä.

 

Ponit ovat aina markkinoiden ehdoton vetonaula.
Silittelijöitä ja ratsastajia tällä ponilla riitti ihan jonoksi asti.
 

Etsi karkki heinäkasasta!
Lapsista on hurjan hauska möyriä heinien joukossa ja metsästää makeita aarteita.


 


Ihana vanha Massikka ja piirun verran nuorempi J :-)


Markkinaväen ihasteltaviksi oli tuotu hurmaavia traktorivanhuksia.

 

 
Kurkkumarkkinat vetävät vuosi vuoden jälkeen tuhansia kävijöitä. Eikä ihme, sillä markkinaohjelma on monipuolinen, myyjiä on runsaasti ja tuotteet ensiluokkaisia. Kurkkumarkkinoilla viihtyy koko perhe.


2 kommenttia:

  1. Voi miten kivoja kuvia ja juttua taas oli! Olette kovin aktiivisia liikkumaan, me ollaan vaan mökillä :-) No eilen oltiin Paraisilla mutta kyllä oli hiljaista kun oli tihkusadettakin siinä päivällä. Kaupunkiin muutetaan huomenna tai ehkä poikien kanssa venytetään maanantaille! Keskiviikkona menen töihin! Terkuin Sanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sanna! Kommenttisi kannustavat jatkamaan näitä sepustuksia. Tsemppiä töihin paluuseen! Itse olen ollut jo viikon sorvin äärellä, ihmeen kivuttomasti sitä taas palautuu rutiineihin.
    Kirjoittelen jatkossa näitä juttuja vain viikonloppuisin, sillä blogini aiheet löydän täältä mökkimaisemista.

    VastaaPoista