sunnuntai 4. elokuuta 2013

Avokadopastaa

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Saimme tänä viikonloppuna vieraaksemme parhaista parhaan ystäväni ja hänen tyttärensä. Lounaspöytään valmistimme yhdessä sitä kuuluisaa avokadopastaa. Täytyy sanoa, että herkullista oli ja tulen varmasti valmistamaan tätä herkkuruokaa pian uudestaan.


Avokadopastan teko kävi joutuisasti. Kastikeaineet sekoitettiin kulhossa ja pasta keitettiin kattilassa. Sitten koko homma sekaisin, päälle parmesaania ja mustapippuria myllystä. Voilá!

 Nautimme avokadopastaa puolikuivan valkoviinin kera. Myyjän opastamana valitsin ranskalaisen Alsacen maakunnassa sijaitsevan Zinckin viinitilan Riesling-rypäleistä valmistettua valkkaria.

Makupari osui ja upposi :-)

Avokadopasta (neljälle)
Resepti on Alexander ja Hanna Gullichsenin mainiosta Safkaa -keittokirjasta.

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. 0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400-500 g spagettia

Kastikkeen voi tehdä suoraan tarjoilukulhoon, jossa pasta kannetaan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Sekoita ja maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan ja pyöräyttele spagetti kastikkeen kimppuun. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.



Tähän ruokapostaukseen päättyy pitkä, ihana, aurinkoinen kesäloma.
Huomenna on edessä paluu arkeen.

Syksyn seikkailuja odotellessa.

-Teija-








2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta viikonlopusta =)Tein avokadopastaa kotijoukoille ja tytötkin söivät hyvällä ruokahalulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne ihan parhaasta seurasta :-) Mukava, kun tulit kommentoimaan.

      Poista