lauantai 10. elokuuta 2013

Kesäinen lounas Vaihelassa
Nyt on kiire. Nimittäin tehdä kaikkia niitä asioita, joita suunnittelin kesällä tehtäväksi ja nähtäväksi. Mars, lounaalle siis, Vaihelan saaristohotelliin, Velkualle.

Tänään oli aurinkoinen, tyyni päivä, kuten useat päivät tänä kesänä. Matka mökiltä vesiteitse Velkualle kestää vain noin kaksikymmentä minuuttia, joten mukulat mukaan ja menoksi. 

Lapsille tilattiin kanakorit ja lehtipihvit. Vanhukset puolestaan nauttivat herkulliset frittilautaset. Kesäisen lämpimänä päivänä friteeratut herkut maistuvat mainioilta jääkylmän juoman siivittäminä.

Ravintolan menu on monipuolinen ja täyttää myös vaativimpien asiakkaiden toiveet. Listalta löytyy muun muassa etanapannua, kylmäsavuporokeittoa, haudutettua karitsan potkaa ja paistettua siikaa.


Frittilautanen sisälsi friteerattua kanaa, mozzarellatikkuja, sipulirenkaita, jalapeno popperseja, valkosipuliaiolia, maustekurkkua, salaattia ja ranskalaisia. Annos oli oikein maukas ja hulppean kokoinen. Plussaa myös itse tehdystä aiolista, joka kruunasi tämän makunautinnon.

Nautimme lounasta iltapäivällä kahden maissa. Terassilla oli meidän lisäksemme yksi iso seurue ja muutama perhe. Palvelu oli ystävällistä ja annokset valmistuivat nopeasti.

 

Jos et ole vielä ruokaillut Vaihelassa, suosittelen visiittiä. Vaihelan ainutlaatuisen kaunis maalaismiljöö lumoaa kauneudellaan, tila on hyvin hoidettu ja lapsilla riittää tekemistä. Pihapiirissä voi heittää tikkaa, hyppiä tramppiksella, keinua tai ihmetellä villisian porsaiden menoa aitauksessa.

Saaristohotelli sijaitsee Velkuan saarella, 45 km päässä Turun keskustasta. Saarelle saavutaan kahden lossin kautta.

Veneellä saavuttaessa Vaihelan koordinaatit ovat N 60 ° 26,4´ ja E021° 38,6´.5 kommenttia:

 1. Mä kyllä fanittelen kaikkia kotiseutujuttuja niin valtavasti, ja oli ihanaa löytää uusi blogi kotinurkilta... tulin ja jäin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihanaa!Minä taas olen ihan koukussa sinun blogiisi. Pesee mennen tullen kaikki sisustus- ja travel-lehdet yms. ikinä. Ja valokuvasi ovat kerta kaikkiaan hurmaavia.

   Poista
 2. Tuli vesi kielelle :) Siellä teidän suunnassa olisi vaikka mitä nähtävää, pitäisi joskus lähteä sinne viikonloppuretkelle. Kaikki ihanat sisustuskaupat ja herkulliset ravintolat - saisi täydellisen irtioton arjesta!

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea Satu! Suosittelen visiittiä tänne lounaisrannikolle. Teen sulle jossain vaiheessa koosteen kaikista mun suosikkipaikoista ja erityisesti sisustuskaupoista, joita ei voi missään nimessä jättää väliin :-)

  VastaaPoista