keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Pokkariahmatin kirjavinkit

Olen varsinainen pokkariahmatti. Tänä kesänä olen lukenut ainakin kymmenen pokkaria, joista osa on ollut hyviä, osa erinomaisia. Joukkoon on mahtunut myös pari surkeaa kirjaa, joista olen lukaissut muutaman sivun ja todennut, että eivät ole lainkaan makuuni. Pidän kepeästä ja viihdyttävästä kesälukemisesta, kauhu- ja schifikirjat sekä mollivoittoiset kirjat jäävät kaupan hyllyille muiden ostettavaksi.

Alla neljä kesäpokkarivinkkiä, jotka sopivat mainiosti päiväunelmointiin riippukeinussa tai laiturin nokalla.

 
Koti eläintarhassa, Benjamin Mee
 
Tositarina brittiperheestä, joka toteuttaa pähkähullun unelmansa ja hankkii oman eläintarhan. Perhe myy koko omaisuutensa ja ostaa ränsistyneen, konkurssikypsän eläintarhan. Luvassa on ahkeran raadannan lisäksi vauhtia ja vaarallisia tilanteita villieläinten keskuudessa. Värikästä, eksoottista luettavaa.
Kirjaan pohjautuva elokuva sai ensi-iltansa Suomessa helmikuussa 2012. Pääosissa nähtiin Scarlett Johansson, Matt Damon ja Elle Fanning.
***

Rakkautta al dente, Kira Poutanen

Bridget Jonesin suomalaisen sielunsisaren, Laran, seikkailut Caprilla. Laran uusi rakas Eric haluaa viedä tyttöystävänsä Caprille, maailman paras ystävänpäivälahja ikinä! Paitsi että saarella on tiedossa Ericin äidin 60-vuotisjuhlat. Yllätyskosintaa ei ole luvassa, sillä lomapäivät täyttyvät armottomasta sähläilystä monsterimaisen mamman valvovien silmien alla. Tämä kirja sai minut nauramaan ääneen :-)
****
 
Diettitytön huimat seikkailut, Shauna Reid
 
Railakas ja sydämellinen tosikertomus oman elämänsä supersankarista, joka voitti taiston hurjaa ylipainoa vastaan. Lähtötilanteessa vuosikausia peiliä vältellyt 23-vuotias Shauna painaa lähes 160 kiloa ja omistaa Australian suurimmat alushousut. Nuoren naisen elämänmuutosprojektia on ilo seurata. Kirja perustuu australialaisnaisen supersuosittuun laihdutusblogiin Tha Amazing Adventures of Dietgirl.
*****
 
Puutarha Italiassa, Joan Marble
 
Yhdysvaltalainen toimittaja Joan Marble toteutti haaveensa ja osti miehensä kanssa palan maata pienestä Canalen kylästä Rooman pohjoispuolelta. Alkoi unelmien puutarhan rakentaminen. Kirja luotaa elämää italialaisessa kyläyhteisössä. Passeli valinta puutarhanhoidosta ja italialaisesta kulttuurista kiinnostuneille lukijoille.
****
 
Rentouttavia lukuhetkiä!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti