torstai 22. elokuuta 2013

Kodin tuunausta juhlakuntoon

Meillä juhlitaan tällä viikolla lasten syntymäpäiviä oikein urakalla. Neiti täytti tänään pyöreät kymmenen vuotta ja poju täyttää kuusi vuotta lauantaina. Sunnuntaina juhlitaan sitten molempia ja sukulaiset tulevat joukolla kaffettelemaan kanssamme.

Tänään olen viritellyt kotia juhlakuntoon, sillä huomenna olisi tarkoitus lähteä viettämään mökkiviikonloppua, silläkin uhalla, että tekemistä ja tuunaamista riittäisi täällä kotonakin. No, eihöhän me saada aikaan kunnon pirskeet vaikka koti ei olekaan ihan tip top.

Kipaisin tänään töiden jälkeen Kauppilan puutarhaan, josta hankin kukkia pöytiä koristamaan. On muuten suhteellisen huokea kikka taikoa arkisen näköiseen kotiin juhlan tuntua.

Ilokseni löysin puutarhan löytönurkasta komeita, joskin hieman kärsineitä hortensioita. Ja hintakin oli olematon, kaksi euroa per ruukku! Yhdestä ruukusta sain kolmesta neljään kukintoa, jotka sujautin jokaisen omaan maljakkonsa. Tykkäätkö?

 


  

Nämä valkoiset kaunokaiset ovat nekin näyttävän näköisiä kukkia.
Kukkamyyjä tiesi, että ovat kestäviäkin, ilahduttavat kauniina maljakossa jopa kaksi viikkoa.
By the way, mahtaako joku teistä tietää näiden jättikukkien nimeä?

Hip hurraa, arvoitus on ratkennut! Piipahdin nimittäin kysymässä kukkakauppiaalta.
Kukka on niinkin eksoottinen kuin krysanteemi :-)
Nyt on terassin lattia puunattu ja ikkunat pesty. On aika hengähtää.Illan tullen siirrytään sisälle ja sytytellään kynttilöitä...Tervetuloa juhlimaan!6 kommenttia:

 1. Tykkään tykkään tykkään, rakastan hortensioita :)
  Mutta mikä on toi valkoinen kukka, hehheh!

  VastaaPoista
 2. Mun on ihan pakko poiketa puutarhalle ja selvittää arvoitus. Palaan tähän tuonnempana. Ihanaa viikonloppua Pikkutaloon :-)

  VastaaPoista
 3. Muru, se oli sitten krysanteemi!!! Ei olis uskonut, kukinto on miltei yhtä muhkea kuin hortensialla.

  VastaaPoista
 4. F kommentoi heti että pallokrysanteemi, latinankielistä nimeä ei muista! Ihania kuvia! Ja kauniita kukkia! S

  VastaaPoista
 5. Ai niin, olisi täytynyt heti kääntyä äffän puoleen näissä kukka-asioissa. Kiitos tunnistusavusta ja terkkuja kotiin :)

  VastaaPoista