perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kesäretkellä Kustavissa

Lomalla on hauska tehdä pieniä retkiä lähialueille. Aamutuimaan tsekataan säätila ja päätetään mihin suuntaan veneen kokka tai auton nokka tämän poppoon vie.

Tänään päätimme lähteä visiitille Kustavin Savipajaan, joka on tämän perheen suosikkikohde. Kustavin Savipaja on itse asiassa kokonainen käsityökylä, jossa vierailijat saavat rauhassa kierrellä ja seurata käsityöläisten työskentelyä eri pajoissa.

Idyllisen käsityökylän muodostavat keramiikkapaja ja -myymälä, Paratiisipajan kynttilä- ja sisustusmyymälä, sepänpaja, hopeapaja, tekstiilitupa, tunnelmallinen kahvitupa, lasten leikkipaikka ja suloiset kotieläimet.

Savipajalla kuluu helposti tunti jos toinenkin. Kylässä riittää näettävää ja koettavaa. Rouva antaa ison plussan myös hyvistä ostosmahdollisuuksista, koskaan en ole tainnut poistua kylästä tyhjin käsin. Tänään ostoskoriin pujahti laventelin ja meren tuoksuisia saippuoita, lasinen saippuakuppi, Gripsholmin kermanvärinen pellavapäiväpeite (260 x 260 cm, vain 30 e!) ja kuusi tervantuoksuista, köydestä punottua, servettirengasta.

Lapset ruokkivat ihania pupusia voikukanlehdillä ja rapsuttelivat hellyttäviä lampaita. Retkikaffet nautittiin kylän kahvituvassa, josta saa jäätävän herkullisia, vastapaistettuja munkkeja. Nam!
 
 

 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Mitäh?! onks mul noin oranssit hiukset:D
  Aada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukset näyttävät totta tosiaan hieman punertavilta. Väri sopii sulle hyvin.

   Poista