lauantai 20. heinäkuuta 2013

Ihan pihalla

Tämä perhe on viettänyt viimeiset neljä viikkoa ihan pihalla. Sisällä käydään vain nukkumassa ja ruokaa laittamassa.

Ruokahetketkin vietetään ulkona terassilla. On se metkaa miten ihan simppelikin ruoka maistuu gourmeelta, kun sen saa nauttia raikkaassa ulkoilmassa.

Tämä aamu valkeni jälleen upean aurinkoisena. Oli ihan pakko lähteä kameran kanssa ikuistamaan ihania kesämuistoja. Kelpaa niitä sitten katsella talvella, pakkasen paukkuessa.


Olemme tehneet lapsille pienen hiekkarannan,
josta on mukava pulahtaa uimaan.


Mökkitontin etuosan "saaressa" kasvaa hauskan mallisia mäntyjä.
Olemme nimenneet rantaan johtavan kallioisen alueen saareksi, sillä
kun vesi on oikein korkealla, vesi tuppaa saartamaan alueen.
 
 
Mökin värin valitseminen oli melko vaikeaa. Halusimme sellaisen värin, joka uppoaisi ympärillä olevaan luontoon mahdollisimman hyvin. Päädyimme kiven väriseen petsiin, jota täytyy jossain vaiheessa sipaista vielä toinen kerros.


Mökki mereltä katsottuna. J on ahertanut lomalla kivipengerrysten ja nurmikon istutuksen parissa. Syksymmällä olisi tarkoitus vielä istuttaa muutamia havupensaita terassin reunamille.

 
Viime kesänä levitimme siirtonurmea tontin etuosaan. Nyt kasvatimme nurmialuetta vielä hieman ja istutimme ruohikkoa ihan perinteisellä tavalla. Saa nähdä tuleeko uuden ja vanhan alueen välille näkyvää rajaa.   
 
Joku viisas on joskus sanonut, että terassi ei voi koskaan olla liian iso. Meidän terassille mahtuu pari ruokailuryhmää, sohvasetti, poreamme ja tilaa jää vielä lasten leikeillekin.

Mielestäni tämä on paras osa mökkiämme ja tilan käyttöastekin on ollut tänä kesänä ihan kohdillaan :)
 
 
Hankimme tämän sohvaryhmän ja 6 hengen polyrottinkisen ruokailuryhmän viime kesänä Plantagenista. Nämä ulkokalusteet kestävät sään kuin sään. Kunhan muistaa korjata istuinpehmusteet sateelta suojaan.
 
 
J rakensi mökille tänä keväänä autotallin. Itse olin ensin hieman hanketta vastaan, ilmankin ollaan pärjätty. Mutta kyllä sitä rouva talvella varmasti nöyränä kiittää, kun ei tarvitse jättää autoa taivasalle.
 
 
 
Ihanaa heinäkuuta!
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti