lauantai 9. marraskuuta 2013

Joulutortun monet muodot

Joulun odotus on nyt virallisesti alkanut,
tänään meillä meinaan leivottiin joulutorttuja!

Joulutorttujen täytteeksi laitetaan perinteisesti luumumarmeladia,
mutta meidän perheen mukulat ovat tykästyneet omenakanelimarmeladiin,
joten sitä siis sujatimme torttujen sydämeen.


Taittelimme perinteisten tähtitorttujen lisäksi kukan,
kuun ja enkelin mallisia torttuja.
Kaikki mallit ovat niin yksinkertaisia,
että muksuiltakin niiden taittelu onnistui hienosti!


Tässä enkelitortun teko-ohje. Leikkaa taikinalevy kuten tähtitortussakin.
Laita marmeladia keskelle ja taittele yläosan kulmat keskelle
enkelin "hupuksi". Taita sitten alareunan siivet keskelle käsiksi.

Voilà, enkelitorttu!
 
 
Tällä mallilla voit taitella kukan mallisen tortun.
Tee terävällä veitsellä viillot neliön mallisen taikinalevyn kaikkiin neljään kulmaan.
Taittele V:n malliset kulmat keskelle ja lisää marmeladia keskelle.


Kukkatorttu on mielestäni torttumalleista kaunein!
 
 
Oi oi! Miten nämä kauden ensimmäiset joulutortut
maistuivatkin niin herkullisilta!
Ja mikä mukavinta, valmistuivat kädenkäänteessä
valmiista torttutaikinasta ja kaupan paistonkestävästä marmeladista.
Tomusokerihunnutus viimeistelee
suloiset torttuset!


Joulutortun makuista lauantai-iltaa <3

-Teija-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti