perjantai 12. heinäkuuta 2013

Mehevää jogurttikakkua

Makeat piiraat ja kakut ovat herkkuja, jotka kuuluvat ehdottomasti kesäloman kahvihetkeen. Leivoin eilen uudesta Kodin Kuvalehdestä bongaamaani jogurttikakkua, josta tuli eritysen mehevää. Jaan reseptin tässä teillekin.

Jogurttikakku

3 munaa
3 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1 dl makeaa omenasosetta tai muussattua banaania
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl maustamatonta- tai turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata rasva ja yhdistä omenasoseen tai banaanin kanssa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti käännellen hedelmä-rasvaseos ja jogurtti. Kaada taikina noin 1,5 litran vetoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

 
Maustamaton jogurtti mehevöittää kuivakakun. Itse korvasin jogurtin rahkalla, joka sopi tähän kakkuun erittäin hyvin. En ole kummoinenkaan leipuri, mutta täytyy sanoa, että tämä kakku kohosi hienosti ja maistui yllätysvieraillekin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Kakku näyttää tosi hyvältä. Tätä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :-) Kakusta tuli tosi mehevä ja se vaan parani vanhetessaan. Toivottavasti löydät täältä muutakin herkullista leivottavaa.

    VastaaPoista