lauantai 28. syyskuuta 2013

Sisustussuunnitelma osa 2, yläkerta

Suurkiitos, kun kommentoitte niin ahkerasti aiempaa sisustussuunnitelmapostaustani nro 1. Mielipiteistänne on suuri apu, joskus kun on niin vaikea valita kahden tai useamman
eri vaihtoehdon väliltä.

Tässä postauksessa kurkistamme yläkerran lastenhuoneiden ja meidän makkarin sisustussuunnitelmiin. Kaikkiin näihin huoneisiin uusitaan tapetit ja
joitain pintoja maalataan. Lisäksi hankintalistalla on muutamia uusia kalusteita ja >
mattoja sekä verhoja.


Vasemmalla pojan huoneen uusi Sandberg Edward -ruututapetti, jota tulee kahdelle seinälle.
Kaksi muuta seinää maalataan vaaleanharmaalla maalilla. Tässä huoneessa on vallitsevana elementtinä punainen, iso Salama Mcqueen -sänky, joten tapetin pitää olla jokseenkin neutraali.

Vieressä tytön huoneen tapettiehdotukset. Toiveena hänellä on mustavalkoinen huone.

Itse ihastuin ylhäällä vasemmalla olevaan kirjain-tapettiin, ihastuttavia fontteja, eikö totta?

Mikä näistä neljästä mustaharmaa sävyisestä tapetista on sinun makuusi?

Oikealla keskellä näyte maalista, jolla maalataan ne seinäpinnat,
jonne tapettia ei laiteta, huoneeseen tulee siis kaksi maalattua seinää
niin kuin pojankin huoneessa.

Samassa ruudussa myös kangasnäyte tytön huoneen läpikuultavista laskosverhoista.


Tässä meidän makkarin tapetti ja tekstiilimalleja. Vaihtoehto 1. Ihastuin oitis tuohon harmaan sävyiseen ylhäällä esiteltyyn kohokuvioiseen Leaf harlequin -tapettiin.
Vaikka rullalle tulee jokseenkin paljon hintaa, niin yhdelle seinälle tehosteeksi sitä kyllä raskii laittaa. Muut seinät tapetoidaan sitten yksivärisellä, harmahtavalla Casadecon Amboise -tapetilla,
jossa on hieman kiiltoa.

Tai sitten vaihtoehto 2.  Tehosteseinälle tuo Casadecon, alla esitelty tapetti, jossa kiiltäviä kukkakuvioita. Ja muille seinille yksivärinen, vaalea tapetti, jossa hieman hentoja viivoja.

Kumman sinä vaihtoehdon sinä valitsisit?

Suunnitelman oikeassa reunassa on esitelty harmaasävyisiä, kiiltäväpintaisia tyyny- ja päiväpeitetekstiilejä. Makuuhuoneen hankintalistalla on lisäksi verhoiltu sängynpääty ja
pehmoinen matto.


Swarovski-kristallein koristellut silkkiset koristetyynyt tuovat ripauksen luksusta makuuhuoneeseen.

Tämänkaltaista sängynpäätyä olen ajatellut. Värinä tummanharmaa, kuinkas muuten :)

 

Vasemmalla kuva saunaan ehdotusta uudesta sävystä. Suunnitelman mukaan sauna sävytettäisiin harmaaksi, lauteet Artic 5120 saunavahalla ja seinät Artic helmiäsikuullotteella nro 5122. Pidän kovasti suunnittelijan ehdotuksesta tuunata nyt puunvärinen sauna samaan sävymaailmaan kodin muiden tilojen kanssa.

Kuvassa keskellä ja oikealla kuvia tytön huoneesta ja meidän makkarista nykytilassa. Tyttö on protestoinut jo jonkin aikaa huoneensa ruusutapetteja ja asettunut asumaan kotimme telkkarihuoneeseen. Remontti on parasta aloittaa siis hänen huoneestaan, jos haluamme saada sovun aikaiseksi :)

Meidän makkarissa on tällä hetkellä syreenin lila tapetti. Kuvan ottamisen jälkeen sänkyä on siirretty 90 astetta (kuvan oik. reunalle, jossa kattolyhty). Niin kuin kuvista käy ilmi, kaikissa makkareissa on Kannustalolle tyypillisiä kattolyhtyjä, jotka asettavat omat haasteensa niin seinien materiaalivalinnoissa kuin kalustesijoittelussakin.


Tässä viimeisenä vielä olohuoneen ja keittiön tekstiiliehdotuksia. Keltainen on hyvä pari harmaalle, sitä on suunnitelmassa ehdotettu käytettäväksi muun muassa sohvatyynyissä ja
keittiön laskosverhojen höyhen-kirjailussa.

Keittiön ilmettä modernisoidaan vaihtamalla nykyinen puujäljitelmäpöytätaso uuteen, graniitinharmaan säviseen tasoon (kuva oik. alhaalla).

Kuvassa vas. ylhäällä Poshin ihanan pehmeät matot, Nuala White tai Silver. Aion panostaa tässä uudistuksessa määrämittaisiin, kyllin suuriin mattoihin. Tällä hetkellä kotimme kaikki matot ovat tilaan nähden auttamatta liian pieniä. Olohuoneeseen tilataan 2500 x 2500 -kokoinen matto kokoamaan tila yhteen niin, että sohvan ja nojatuolien etujalat ylettävät hyvin matolle.

Ruokailutilaan ja yläkerran aulaan on ehdotettu harmaata, matalanukkaista mattoa.
Tällä hetkellä meillä ei ole lainkaan mattoa ruokapöydän alla, koska joskus on tuntunut,
että ruokaa on enemmän pöydän alla kuin lautasella :) Mutta ehkä nyt uskaltaisin jo kokeilla tilaan mattoa, lapsukaiset ovat toivottavasti sisäsiistempiä kuin taaperoikäisinä :)

Iso muutos tulee olemaan olohuoneen ja ruokailutilan verhojen vaihto laskosverhoista pitkiin,
suoriin verhoihin. Warwickin Delphi -kangas on kauniin läpikuultavaa ja tuo ripauksen ylellisyyttä sisustukseen (kuvassa keskellä). Lise-Mari ehdotti, että kiinnittäisimme verhotangot mahdollisimman ylös, lähelle katon rajaa, luodaksemme vaikutelman korkeasta tilasta.
Hyvä idea!


Tässä kuva olohuoneen manttelitakasta. Uudistuksessa takkakin saa uuden ilmeen,
kun tammipuinen kehys maalataan harmaaksi (Farrow & Ball 242 Pavilion grey).
Tuo taustalla näkyvä beige tapetti vaihtuu sekin harmaaseen.

Itseasiassa kaikki olohuoneen ja keittiön seinät tapiseerataan samalla hentoraitaisella
Hooked on walls tapetilla nro 97005.

Kuvassa näkyvä musta pelikehys saa uuden, kevyemmän ilmeen maalilla,
sävy Ammonite 274 (Farrow & Ball).

Summa summarum, neutraaleilla, mutta raikkailla linjoilla mennään.
Luotan Lise-Marin ammattitaitoon, sillä hän vastasi myös mökkimme sisustussuunnittelusta.

Mutta kerrohan, mitä mieltä itse olet?
Kaikki neuvot ja vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan! 

Suloista sunnuntaita!

-Teija-

7 kommenttia:

 1. Harmaa paletti on aina kaunis, ja hyviä vinkkejä on teidän suunnittelija antanut. Ja tykkään ihan valtavasti makuuhuoneiden tunnelmista - vaikka kattolyhdyt tuokin haastetta kalustuksiin, niin kyllä ne myöskin antavat ihan oman säväyksen. Kaunista on, ja kovasti odotellaan kuvia sisustuksen tuloksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Tuskin maltan odottaa remontin alkamista. Lisää kuvia ja tunnelmia tulossa :) Harmaa todella taitaa olla hyvä valinta sisustuksen pääväriksi, sitä voi sitten maustaa vuoden ajan mukaan milloin keltaisella, milloin turkoosilla... ihan oman mielen mukaan.

   Poista
 2. No kyllä tosiaan näyttää hyvältä! Tykkään kovasti noista tapeteista. Pojan ruututapetista ja tytön huoneeseen tuo kirjaintapetti on varmasti oivallinen valinta. Jos minun pitäisi päättää, tuo lehtitapetti olisi ehdoton valinta makkariin, se on niiiin ihana! Hitsi sentään, tässä kuule taitaa tulla remonttikierros meidänkin huusholliin :D Todella hyvällä maulla tehty suunnitelma ja tulee varmasti tyylikäs ja harmoninen kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kommenteistasi Satu! On se jännää nähdä miltä lopputulos tulee näyttämään.
   Hauskaa, jos sait postauksesta kipinän uudistaa omaa kotiasi :)

   Poista
 3. Huoh, näyttää niiiiin hyvälle! Ehkä valitsisin myös tuon lehtitapetin, molemmat ovat kyllä upeita. Mukavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit kommentoimassa Sanna! Juu, tuo lehtitapetti on kyllä aika magee. Hinta vaan melko suolainen, liki 200 e/rulla! On kuulemma tehty jollain erikoistekniikalla. Noh, sitä menee vain pari rullaa ja on kokonaisuuden kannalta aika merkittävä tekijä, joten eiköhän me se kestetä :)

   Poista
 4. BlueHost is ultimately one of the best hosting company for any hosting plans you might need.

  VastaaPoista