sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Maailman paras raparperipiirakka


Moikkamoi,
nyt kun raparperiaika on parhaimmillaan kannattaa läheisiä hemmotella mielestäni maailman parhaalla raparperipiirakalla.

Sain tämän meidän perheen suosikkipiiraan reseptin vanhalta työkaveriltani vuosia sitten. Viralliselta nimeltään piirakka taitaa olla Allin piirakka tai Maisemakahvilan raparperipiirakaksikin olen tätä herkkua kuullut kutsuttavan. Enivei, minä kutsun tätä piirakkaa maailman parhaaksi, koska sen vertaista ei ole toista.


Maailman paras raparperipiirakka
Huom! Tämä resepti = pellillinen piirakkaa.
Jos haluat leipoa yhden piirakkavuoallisen, puolita ainekset.

muruseos:

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:

noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte:

1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tarjoa raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä. Mums, mums!


Kahvihetki puutarhassa, voiko sunnuntai-iltapäivää leppoisammin viettää!


Tällä raparperipiiraalla hurmaat niin kotiväen kuin vieraatkin!
 
***
 
Suloista sunnuntain jatkoa <3

Teija




20 kommenttia:

  1. Moikkis Teija, pitkästä aikaa ♥

    Voi taivas, tässähän tulee ihan vesi kielelle. Suorastaan rrrakastan raparperipiirakkaa <3 Itse en leivo, mutta äitini tekemä on myös ihan maailman parasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Taru, ihana kuulla susta! Monesti olet ollut mielessäni <3

      Raparperipiirakka on suurta herkkua, varsinkin kesän ensimmäinen maistuu niiiiin makoisalta.

      Aurinkoa viikkoosi!

      Poista
  2. Nam... kohta pitää tehdä itsekin se ensimmäinen raparperipiirakka ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä ja raparperit <3
      Raparperipiirakkaa kesäisempää herkkua saa hakea, paitsi tietysti
      uudet perunat ja silli :-)

      Ihanaa viikkoa Marru!

      Poista
  3. Jeee!!! Mä tein just viime perjantaina samaa kamaa pellillisen ja ajattelin että pitää jakaa tää blogissa mutta oon laiska kirjoittamaan ohjetta. Nyt saan kopsattua sen sulta, hahaa! Tämä ON maailman paras ohje, piste. ooks koittanut tehdä syksymmällä kirpeistä kotimaisista omenista? Toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama maku meillä herkkusuilla :-) Jep, myös ompuista ja omppuhillostakin pruuvattu on!
      Suurta herkkua täytteellä kuin täytteellä!

      Kivaa viikkoa Sanna!

      Poista
  4. Suurkiitos ohjeesta, tällä mennään! Blogini on " tökkinyt" pahemman kerran, olin lisännyt sinunkin blogisi suosikkilistalleni, mutta se ei jostain syystä näkynyt. Piti tallentaa uudelleen:) Toukokuu on lopuillaan, pian on kesä ja loma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tykkäät tästä piirakasta, meidän perheessä vuoka tyhjeni alta
      aikayksikön :-)

      Nyt vaan ootellaan kesäisten ilmojen paluuta, ilma muuttui eilen melkoisen koleaksi.

      Ihanaa loppuviikkoa!

      Poista
  5. Kiitos kaunis :) Juuri tässä pohdin leipomisia Suomi - seuran kahveille joista vastaan kesækuussa. ..tämä ratkaisi ongelman :) nam..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Marianna, tämä herkku valmistuu vaivattomasti ja onnistuu aina, hyvä valinta!
      Tykö vielä lempeää vanilijakastiketta, niin makunautinto on täydellinen!

      Poista
  6. Kiitos Teija, kuulostaa herkulliselta! Täytyy pyöräyttää heti tuollainen. Raparperitkin kasvaneet hyvää vauhtia puutarhassa :)
    Kivaa loppuviikkoa teille,
    Tiiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan Tiiti,
      uskon, että tykästyt tähän piirakkaan! Kiva, kun sulla on raparperejä omassa puutarhassa, niistä saa loihdittua monenmoisia herkkuja.

      Aurinkoista loppuviikkoa myös Kaarinan suuntaan!

      Poista
  7. Mmmm, täytyypi laittaa kokeilulistalle tämä piirakka! Raparperi on suuri suosikkini!

    Kaisa-Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaisa-Sofia,
      ja lämpimästi tervetuloa blogin lukijaksi <3 Toivon, että viihdyt täällä.

      Uskon, että tykkäät tästä piirakasta, minusta se on suurta herkkua!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos Emma! Täytyypä käydä kurkkimassa :-)

      Ihanaa loppuviikkoa!

      Poista
  9. Piti tulla netistä tarkistamaan lemppari-raparperipiirakkani reseptiä, ja mihinkäs satuinkaan! :) Kiva törmätä, ja kiitos, hirvenlihat maistui enemmän kuin hyvin karvakorvallemme! Tupsahtipa mieleen, että ne kahvitkin oli suunnitteilla, joten koitetaanhan mennä sitten viimeistään syksyllä :) Ja kiitos reseptistä, tätä viedään mummille tuliaisiksi huomenna. Kaunista ja rentoa kesää vain! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Näin on maailma pieni :-)
      Mukava, kun löysit tänne blogiini!
      Raparperipiirakka on ihana lahja mummille.

      Mennään vaan kaffelle vaikka heti koulujen alettua, jookos?
      Ihanaa kesää!

      Poista
  10. Olipa sitten hyvää Raparperipiirakkaa. Lainasin reseptin myös omaan blogiini. Pistetään hyvä kiertämään :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit reseptistä! Minustakin tämä piirakka on hurjan hyvää,
      oikeaa raparperipiirakoiden aatelia :)

      Poista