lauantai 21. syyskuuta 2013

Ootkos maistanut seeprakakkua?


Perinteinen tiikerikakku on so last season, nyt leivotaan seeprakakkua! Resepti on molemmissa kutakuinkin sama, seeprakakun tekotapa vaan on päivitetty 2010-luvulle.

Kun ensi kertaa näin kuvan tästä kakusta ajattelin, että kakku on aivan hurmaavan houkutteleva, mutta varmasti kovin konstikas tehdä. Mutta erehdyin pahan kerran. Seepra valmistui suit sait sukkelaan ja sen tekeminen oli huisin hauskaa!

Seeprakakku

6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
ripaus suolaa
200 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
2 1/2 dl maitoa

suklaataikinaan:
3 1/2 rkl kaakaota
1/2 - 1 dl maitoa
1 rkl sokeria

suklaakuorrute:
1 dl kermaa
150 g suklaata
25 g voita

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele vuoan reunat. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, vanilijasokeri ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa kaakaojauhe, 1/2 dl maitoa ja sokeri tasaiseksi. Ota isosta taikinasta noin puolet ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhoseos. Ohenna tarvittaessa maidolla. Molempien taikinoiden tulisi olla pehmeitä.

Kaada taikinaa vuokaan niin, että aloitat kaikki kaadot vuoan keskeltä. Laita vuokaan vuorottain 1/2 dl tummaa ja vaaleaa taikinaa. Ole nopea, älä pidä taukoja. Lisää taikinaa niin kauan kunnes kulhot ovat tyhjät.

Paista kakkua 50-60 minuuttia, kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu mitään, kakku on valmis.

Valmista kuorrute. Kiehatuta kerma kattilassa. Pilko suklaa paloiksi, kuutioi voi. Laita ne kulhoon. Kaada niiden päälle kuuma kerma. Anna olla jonkin aikaa, sekoita sitten tasaiseksi. Kuorruta jäähtynyt kakku suklaaseoksella.



 Raidoistaan seepra tunnetaan!
 

Veikeän näköinen kakku, eikö totta!

Nyt eväskoria pakkaamaan. Kaffet tippumaan, seepra koriin ja menoksi :-)
Mikään ei voita lauantai-iltapäivän kaffehetkeä meren rannalla!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti