torstai 26. syyskuuta 2013

Sisustussuunnitelma osa 1, alakerta


Olen ihan täpinöissäni! Kävimme tiistaina J:n kanssa Marickenissa tutustumassa Lise-Marin tekemään omakotitalomme sisustussuunnitelmaan. Kivalta näyttää, suht pienillä muutoksilla saamme päivitettyä kodin sisustuksen uudelle tasolle.
Kupletin juonihan on tämä. Asumme kymmenen vuotta sitten rakentamassamme omakotitalossa, joka on pitkälti Kannustalon Rauhalan kaltainen, vain pieniä muutoksia olemme pohjaratkaisuun tehneet.
Noh, kymmenen vuotta on kymmenen vuotta. Eli paljon on vettä Aurajoessa virrannut sitten vuoden 2004, jolloin pääsimme muuttamaan sen ajan unelmien kotiimme.  Sisustusmaku on muuttunut melko lailla kymmenen vuoden takaisesta ja nyt tuli tunne, että on korkea aika saada kodille uusi ilme.
Tässä muutamia kuvia Lise-Marin meille ehdottamista materiaali- ja kalusteratkaisuista. Uudistuksen punaisena lankana siis harppaus maalaisromanttisesta mummolatyylistä reippaasti modernimpaan ja skandinaavisempaan suuntaan. Muutoksen myötä kotimme värimaailma muuttuu lämpimästä, minun silmiini tällä hetkellä jonkin verran tunkkaisestakin, maitokahvinväristä raikkaaseen valkoiseen ja hillittyyn harmaaseen.
Suokaa anteeksi kömpelyyteni. Minä tumpelo en osannut muuttaa pdf-tiedostoja jpg-formaattiin, joten tässä print screenit suunnitelmista. Suosikkihuonekaluistani, jotka todennäköisesti tulemme hankkimaan, on sitten paremmat kuvat kunkin suunnitelman alla.

Olohuoneen sohvavaihtoehdot. Syli -sohva ja nojatuolit tai kääntyvät Dada -nojatuolit laippajalalla. Tykkään kovasti tuosta kääntyvästä nojatuolista. Sopisi passelisti meidän olohuoneeseen, jossa on telkkari seinän toisessa päässä ja takka keskellä huonetta. Kelpaisi sitä sitten kiepauttaa tuolilla itsensä sopivaan asentoon riippuen siitä mitä on tekemässä, katseleeko telkkua vai ihaileeko takkatulta.
Vaihtoehtona Sylille Studia -sohva (Sohva Design) ja saman sarjan nojatuolit. Kalusteisiin olemme ajatelleet valita valkean kankaan.
Syli tai
Studia, kumman sinä valitsisit? 
Olohuoneen sivupöydälle valaisin, Costanza, Luceplan, samasta sarjasta myös lattiavalaisin. Olohuoneen laskosverhojen tilalle pitkät verhot. Ylhäällä vasemmalla Option Calligaris sivupöytä.
Ehdotetut sohvapöydät eivät olleet oikein makuuni, niitä pitää vielä katsella ajan kanssa. Manttelitakan tammipuiset kehykset maalataan harmaiksi, kiva idea ja vaivaton toteuttaa, koska kehys on helposti irrotettavissa.
Keittiön ruokapöydäksi Calligaris Omnia -pöytä, valkoinen koko 160 cm x 90 cm, jatkolla 220 cm. Easy -tuoli, metallirunko, valkoinen nahka (tai keinonahka) verhoilu.
Näistä tuoleista olen jo nähnyt unta :-)
Keittiön ruokailuryhmän valaisin 1 kpl Collage Snow, Louis Poulsen,
halkaisia 600 mm, aika ihqu!
Vaihtoehtona GE -valaisin, Kartell, kirkas, näitä tarvittaisiin pöydän päälle kaksi kappaletta.
Tämä Louis Poulsenin Collage snow on ykkösvalintani ruokapöydän ylle.
Easy -tuolit nahkaisena tai keinonahkaisena?
Hinnalla on suuuuri ero. Onko sinulla kokemusta näistä materiaaleista
ruokapöydän tuoleissa?
  Kylpyhuoneen seinille valitsimme suuren valkoisen laatan, koko 33,3 cm x 50 cm ja tehosteeksi takaseinälle harmaata vaakaraitalaattaa koko 25 cm x 50 cm. Lattiaan perus 10 cm x 10 cm tumman harmaata lattialaattaa. Noi jättikokoiset laatat ovat huikean kauniita!
Saunan lauteet ja seinät sävytetään harmaaksi, laude Artic 5120 saunavaha, seinät Artic helmiäiskuullote 5122. Saunasta tulossa kuvia myöhemmin.
Kerrohan piditkö sinä näistä kalusteista? Arvostan kovasti mielipidettäsi!

-Teija-

12 kommenttia:

 1. Hei! Kiitos kommentista blogissani, piti heti tulla näitä ihania suunnitelmia katsomaan :) Pyysit ajatuksiani ja nyt tyyliäsi tuntematta kerron, mitä itse valitsisin vaihtoehdoista, jos suunnitelma tulisi minulle. Ensin sohva, ottaisin Studian. Se on vähän kevyemmän ja linjakkaamman näköinen eli modernimpi suunnittelultaan. Ei sylikään huono ole missään nimessä. Mielestäni suunnittelijan idea maalata takan kehykset kuulostaa oikein hyvältä. Itsekin hakisin vähän kevyempää linjaa sohvapöydäksi tai vaikka kaksi pienempää pöytää vierekkäin tyyliin Hay Tray. Collage sbow on hieno. Kartellin Gle on makuuni vähän muovinen, ehkä saman merkin valkoinen Fly miellyttäisi silmää enemmän. Tuoleiksi ehdottomasti aitoa nahkaa, kesto, käytettävyys ja säilyminen ovat ihan eri luokkaa. Maksaa itsensä takaisin, uskon näin.

  Kauniita suunnitelmia ja varmasti aivan upea toteutus on teille tulossa! Kiva seurata, miten suunnitelmat siirtyvät käytäntöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistasi Kerttu! Olen ihan otettu, että ennätit visiitille :)
   Ehdottamasi Hay Trayt ovat täydellinen pari Studian sohvalle. Kiitos vinkistä!
   Tuoleihin siis aitoa nahkaa. Arvelinkin, että suosittelet aitoja materiaaleja.

   Ihanaa viikonloppua Sinulle!

   Poista
 2. Äh, mitä kirjoitusvirheitä, pahoittelut niistä.

  VastaaPoista
 3. Oi oi, aivan upealta vaikuttaa suunnitelma Teija! :) Mä tykkään enemmän jälkimmäisestä sohvavaihtoehdosta eli Studiasta. Siinä on matalammat käsinojat ja tyylikkäämpi muotoilu. Tykkään myös jalkojen väristä. Aivan ihastuttava tuo Collage Snow:n valaisin. Ehdottomasti se ruokapöydän yläpuolelle. :) Ei ole kokemusta noista tuolimateriaaleista, mutta nahka noin yleensä kestää kulutusta enemmän. Hyvä tuosta tulee, oon ihan innoissani teidän puolesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Mäkin olen ihan innoissani tästä projektista! Studia-sohva tuntuu saavan enemmän ääniä, sellainen siis. Olehan kuulolla, kerron pian miten tarina jatkuu :)

   Nähdään pian!

   Poista
  2. En malta odottaa, että saadaan nähdä lisää teidän suunnitelmia! :D Ihanaa viikonloppua teille kaikille! :)

   Poista
 4. Vau mitkä suunnitelmat! Ihanaa nähdä millaiselta näyttää valmiina. Sohvista minäkin valitsisin Studian :) Tykkään sen pelkistetyistä muodoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Satu! Tuskin maltan odottaa rempan alkamista, saas nähdä mikä kaunokainen meidän vuosien kolhimasta kodista kuoriutuukaan :-)

   Studia-sohvalle näyttää tosiaan kertyvän ääniä, kiva kun olet osaltasi auttanut minua päätöksen teossa. Studia ostoslistalle siis!

   Rentouttavaa viikonvaihdetta!

   Poista
 5. Teija, tulin pikaisesti visitiille ja palaan huomenna paremmin syventyneenä asiaan. Haluin vain huikata, että meillä on ruokpöydän päällä juuri tuo Poulsen ja isona versiona. Se on niiiin upea! :)

  VastaaPoista
 6. Heippa Teija, vihdoinkin ennätin kommentoimaan :). Suunnitelmat kuulostaa ihanilta, lopputulosta odotellaan ;). En oo mikään sisustussuunnittelija niin kommentoin sit siltä pohjalta.. Sohvista mie ottaisin tuon Studian, sit joku yksinkertainen sohvapöytä ( en oikein kans lämmennyt noille vaihtoehdoille). Ja tuon takan maalaaminen kuulostaa hyvältä! Ruokapöydän tuolit ottaisin ehottomasti nahkaisina (kestävyys).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Heinie! Kiitos, kun tulit kylään :-) Arvostan kyllä kovasti mielipidettäsi näissä asioissa, kotisi kun on todella tyylikkäästi sisustettu. Ihanaa, kun te blogiystävät autatte eri vaihtoehtoja puntaroitaessa. Päätösten teko sujuu nyt paljon helpommin.

   Poista
 7. BlueHost is ultimately the best web-hosting company with plans for any hosting needs.

  VastaaPoista