lauantai 1. maaliskuuta 2014

Nuottasilakkamarkkinoilla

Kevättä, kevättä sitä on ilmassa tänään! Aurinko paistaa, linnut laulaa ja meren jää ohenee hurjaa vauhtia. Kyllä se nyt täytyy uskoa, kevät on täällä, mahtavaa!

Ollaan viettämässä viikonloppua täällä möksällä, poju, minä ja J, tytsy yökylässä serkkujen luona.

Suuntasimme auton nokan aamulla kohti Rymättylää, jossa järjestetään tänään Nuottasilakkamarkkinat. Oli hauska huomata miten autoja virtasi tasaiseen tahtiin kohti Röölän rantaa, perinteiset markkinatapahtumat näyttävät vetävän väkeä kauempaakin.

Rymättylän/ Merimaskun Lions on vaalinut nuottausperinnettä vuodesta 1987. Oman talvinuotan hankkimisen jälkeen vuonna 2007 nuottaustapahtumasta on tullut jokavuotinen perinne.Törmäsimme vanhaan tuttavaamme, Pohjois-Koiviston Sariin, Röölän rannassa. Sari oli myymässä markkinoilla ihania käsitöitään, muun muassa fleece-kankaasta ompelemiaan myssyjä. Poju valitsi itselleen pöllöaiheisen päähineen, joka mätsää kivasti turkoosin toppatakin kanssa.Vastapyydettyä silakkaa myytiin markkinakansalle äyskäreittäin. Yksi vesikauhallinen strömmingejä maksoi viisi euroa.

Heikosta jäätilanteesta huolimatta markkinat olivat jälleen menestys, vaikka nuottakuntaa eikä yleisöä voitukaan päästää heikoille jäille. Silakkaa oli kuitenkin tarjolla kaikille halukkaille.

Me emme tällä kertaa silakkaa ostaneet vaan herkuttelimme paikan päällä voissa paistetuilla, tuoreilla muikuilla. Ja jälkkäriksi ternimaidosta tehtyjä lettuja ja kuumaa kahvia, nam!

Markkinatorilla oli myynnissä runsain mitoin käsityöläisten taidonnäytteitä ja herkkuja moneen makuun. Kotiin viemisiksi ostimme hirvimakkaraa, savujuustoa ja lihapiirakoita. Niin ja oksista punotun kranssin, se roikkuu oravineen jo iloisesti mökin ovessa :-)Lämmin halaus ja leppoisaa lauantaita!


4 kommenttia:

 1. Että mä tykkään tollaisista tapahtumista. Vaikka onhan niissä aika paljon samoja juttuja joka puolella, mutta tällaiset pienemmät on aina kivoja. Ja ne paistetut muikut, ah! Täältä on jäät jo lähteneet muutama päivä sitten. Ja aurinko paistaa nytkin. Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että vielä tänä päivänä löytyy sellaista yhteishenkeä, että markkinat puhalletaan pystyyn yhteisvoimin! Itse riennän aina oitis paikalle ja ostelen kannatuksen vuoksi kaikkea pientä kivaa.
   Hei, tuo jäiden lähteminen kuulostaa niin hyvältä! Toivotaan, että meri aukenee täälläkin suunnalla pian.

   Poista
 2. Oi mikä fiilis välittyy kuvista! Ja ihana kevät! Aivan mahtavia tommoset tapahtumat!!! Mukavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinat on meidän perheessä aina odotettu tapahtuma. Markkinakaffet, aah, ne nyt maistuu niin hyvälle!
   Kivaa viikkoa sullekin!

   Poista