torstai 16. elokuuta 2018

Fatista fitiksi kymmenessä viikossa

Heissulivei!
Ja anteeksi heti alkuun luvattoman pitkä blogihiljaisuus. Mutta osasyyn näette otsikossa, olen aloittanut nimittäin elämäni viimeisen kuntokuurin ja tavoitteeni on kunnianhimoinen. Aion pudottaa kymmenen kiloa kymmenessä viikossa. Saas nähdä miten ämmän käy! Kimmokkeen tälle projektille sain kesäloman lopulla, kun oloni oli useamman viikon herkuttelujen jäljiltä niin turvonnut, että hädin tuskin mahduin pöksyihini. Kurjasta olotilasta suivaantuneena päätin ottaa härkää sarvista ja suunnittelin itselleni dieetin, jota minun olisi helppo noudattaa, mutta joka tuottaisi tulosta jo lyhyessä ajassa. Dieettiä on takana nyt kaksi viikkoa ja ilokseni voin kertoa, että homma toimii! Olen onnistunut karistamaan jo neljä kiloa eikä nälkä ole päässyt yllättämään vielä kertaakaan.

No mitä sitten olen syönyt? Esimerkki päivän ruokailuista menee näin:

  • Aamupala: Lautasellinen kaurapuuroa sokeroimattoman mehukeiton kera ja puoli purkkia raejuustoa. Kuppi kahvia kyytipojaksi.
  • Lounas: Arkisin syön työkavereiden kanssa ulkona. Lounaaksi olen valinnut aina kasvisruokavaihtoehdon, kun sitä on ollut tarjolla. Vaihtoehtoisesti olen syönyt salaatin, jossa on pari proteiinin lähdettä esim. kanaa ja fetajuustoa.
  • Välipala: Proteiinirahka.
  • Päivällinen: Nutrilett kanakeitto.
  • Iltapala: 1-2 ruisleipäpalaa, joiden päällä ripaus oivariinia ja keitettyä kananmunaa.

Vaikka en mielelläni suosikkaan laihdutusvalmisteita oikean ruoan korvaamisessa, niin täytyy sanoa, että Nutrilett keitto kerran päivässä toista lämmintä ateriaa korvaamassa on ollut minulle oikea valinta. Kupillinen keittoa valmistuu nopeasti ja se täyttää vatsan mukavasti aina iltapalalle asti.

Tiukahkon ruokavalion lisäksi olen tehnyt reippaan noin tunnin pyörälenkin 5-6 kertaa viikossa. Pyöräily on ehdottomasti mun laijini. Jo lyhyessä ajassa polkaisen uusiin kauniisiin maalaismaisemiin ja virkistyn raikkaasta ulkoilmasta. Voi miksi en ole löytänyt tätä liikunnan riemua aiemmin!


Syy miksi olen lihomaan taipuvaa sorttia on se, että en hallitse sopivia annoskokoja, olen syönyt kuin rekkamies. Toinen ongelmakohtani on ollut tunnesyöminen. Rakastan palkita itseäni hyvällä ruoalla, stressaavan työviikon jälkeen mökillä odottavat sipsit kermaviilidippeineen on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus.

Mutta nyt puhaltavat uudet tuulet! Saunajuomaksikin aion nauttia vichyä Sommersbyn mainion rosesiiderin sijaan. Olen vähän sellainen joko tai -ihminen. Jos herkut on pannassa, niin niihin ei sitten kosketa lainkaan.

Jos teitä kiinnostaa mun painonpudotuksen eteneminen, niin voisin raportoida tuloksia vaikka joka toinen viikko. Maali häämöttää sitten lokakuun toisella viikolla. Oikein jännityksellä odotan onnistunko tavoitteessani kohti hoikempaa ja terveellisempää elämäntapaa.

Jos siellä ruudun toisella puolella on muita kuntokuurilaisia, niin kuulisin mielelläni teidänkin tavoitteistanne.

Ollaan kuulolla, voikaa hyvin!

-Teija-

16 kommenttia:

  1. Wou! Tsemppiä! Täälläkin samantyyppisiä ryhtiliikkeitä tehty, ei tosin noin radikaaleja. Kesäjuomat veks, ylimääräiset herkut veks ja kolme reipasta kävelylenkkiä tähän viikkoon. Oon kuulolla miten sulla menee! Mahtavaa vertaistukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä! Ihanaa, kun sulla on sama projekti päällä. Tsempataan toinen toisiamme, kaimaseni <3

      Poista
  2. Hei! Itsellenikin olisi hyvin ajankohtaista, mutta mistä ihmeestä saa sen "motivaation". Luen mielelläni aiheesta, joten kirjoita ihmeessä miten sinulla menee. Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla paras motivaattori oli totaalinen kyllästyminen olotilaani. Tunsin olevani iso ja kankea, ihan kuin olisin joutunut jostain syystä vallan väärään kroppaan. En ole ollut koskaan kovin paljoa ylipainoinen, mutta muutama karistettava kilo on seurannut minua jo vuosien ajan. Tähän kymmenen viikon projektiin lisäpotkua tuo mieheni 50-vuotispäivät, joita lähdemme juhlistamaan Kyprokselle. Jospa silloin olisin siinä kuosissa, että voisin häpeilemättä nauttia auringosta ja lämmöstä pelkässä uimapuvussa ilman iänikuisia peittäviä tunikoita ja saronkeja. Tsemppiä sulle! Jos mä pystyn tähän, niin pystyt sinäkin <3

      Poista
  3. Hattua nostan! Pitäisi itsekin saada aikaiseksi jotain vastaavaa, mutta vaikeaa se on. Kiloja on kertynyt pikku hiljaa vuosien varrella.
    Tsemppiä jatkoonkin ja odotan miten etenet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Krisse <3 Minustakin ryhtiliikkeen tekeminen ja painonpudotus on sitä vaikeampaa mitä vanhemmaksi tulee. Mutta kyllä me onnistutaan, usko vaan!

      Poista
  4. Hienosti sulla on lähtenyt kuntokuuri käyntiin. Tsemppiä ihan sinne loppuun asti!
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. ...ja mä syön täällä sipsejä ja luen blogeja. Nyt tuli kyllä vähän huono omatunto :D Mutta lupaan tsempata meidän lomareissun jälkeen sitten!

    Tuo ruokavalio näyttää hyvältä, tuollaista minäkin voisin pyrkiä noudattamaan! Kiitos siis vinkeistä ja lisää sellaisia kehiin jos keksit muita hyviä ateriavaihtoehtoja :) Tsemppiä, olen ihan varma että pääset haluamaasi tulookseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marika <3 Kiva kun innostuit aiheesta. Listaan seuraavaan postaukseen lisää esimerkkiaterioita kuvineen, jospa joku muukin saisi malliateroista pontta omaan elämäntapamuutokseen. Ihanaa reissua teille <3

      Poista
  6. Haluan todellakin kuulla miten projektisi etenee. Arvostan kovasti sitkeyttäsi. Itse en tuohon kykene. Yritän kyllä lisätä kävelylenkkejä syksyn tullen, mutta ettei vain taas jäisi yritykseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule Ansu! Mä uskon vahvasti, että jos mä pystyn noudattamaan dieettiä, niin pystyt sinäkin! Tärkeintä on tehdä päätös ja pysyä siinä. Saat multa vertaistukea, kysy mitä vaan, vastaan parhaani mukaan. Dieettiä on sinänsä helppo noudattaa, vaikeampaa on sitten laihduksen jälkeinen painonhallinta. Mutta onneksi 10 viikkoa on niin pitkä aika, että siinä ehtii jo oppia uusia elämäntapoja. Vatsalaukku pienenee ja kohonnut kunto inspiroi jatkamaan säännöllistä liikuntaa.

      Poista
  7. Tsemppiä! Odotan mielenkiinnolla, että raportoit tästä dieetistä lisää. Joten siis ehdottomasti kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta Marjo! Mukava kuulla, että aihe kiinnostaa. Lisää dieettipostauksia tulossa siis!

      Poista
  8. Tsemppiä kuuriin!

    Koetan täällä itsekin parantaa tapojani ja jättää herkut sikseen. Ikää kun kertyy, niin kilot istuvat aina vain sitkeämmin, eivätkä vaihdevuodet todellakaan auta asiaa.

    Tuo dieettisi tuntuu ihan hyvältä, joten jään odottamaan postauksiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Ikä tuo lisähaasteen painonhallintaan. Siksi mietinkin, että nyt on korkea aika tehdä ryhtiliike ennen kuin on liian myöhäistä. Dieettiä nyt kolme viikkoa takana ja seitsemän (tai enemmän) edessä. Sitten alkaakin retken vaikein vaihe, nimittäin saavutetun mittarinlukeman säilyttäminen.

      Poista