perjantai 20. huhtikuuta 2018

Nyt on hyvä

Aurinkoista huomenta!
Täällä ollaan mökkimaisemissa jälleen. Jännittämässä porukalla, joko tänään jäät sulavat meidänkin rannastamme. Horisontissa kimmeltää jo meren aallot, ja muutama veneilijäkin näyttää olevan liikenteessä. Kevät on sitten ihanaa aikaa, kun luonto herää eloon ja kauan odotettu kesä ja kesäloma ovat vielä edessä päin.


Kotonakin asiat ovat nytkähtäneet mukavaan suuntaan. Uudet mööbelit ovat löytäneet paikkansa ja täytyy sanoa, että olen lopputulokseen oikein tyytyväinen. Osassa uusien kalusteiden valintaa minua auttoi taitava Jutta Ideacircus -nimisestä yrityksestä. Jutta on ollut mukana myös lasten makkareiden suunnittelussa, nämä tilat esittelen teille tuonnempana.




Valitsimme olkkariin Ikean Stocksund-nojatuolit. Reilun
kokoisissa tuoleissa on mukava istua ja ulkonäöltään
ne sopivat mielestäni passelisti muiden kalusteiden kaveriksi.


Käsityönä tehty massiivipuupöytä on Pohjanmaan Kalusteen
Zoom-mallistosta. Löysin pöydän Torista sopuhintaan, joten
olen tähänkin hankintaan enemmän kuin tyytyväinen.


Sohvaksi valitsimme höyhentäytteisen Unicon Espan. Myös tämä kaluste
saa plussaa istuinmukavuudesta. Pidän myös siitä, että kalusteessa on
korkeat jalat, joiden välistä imurointi sujuu vaivattomasti. Matto on mun
ikilemppari, Ikean Lohals on rouhea ja maanläheinen. Iso matto
kerää kalusteet kauniisti yhdeksi ryhmäksi ja tuo kodikkuutta valoisaan,
korkeaan tilaan.



Maskun Kalustetalosta hankitun senkin päällä komeilee ryhmä
vanhoja lasipulloja. Kookkain on löytö äidin ja isän vintiltä,
siksi rakkain mulle.


Olkkarin vieressä oleva ruokailutila on sekin saanut uudet kalusteet.


Valitsimme ruokailutilaan Pohjanmaan Kalusteen Lankku-ruokapöydän,
 jonka kansi on jykevää, 4 cm paksua tammilankkua ja kokoa pöydällä on
240 cm x 95 cm. Vihdoinkin meillä on pöytä, jonka ympärille mahtuu
koko suku!


Pöydän ympärille
hankin kahdeksan mustaa Gaston-tuolia,
joissa on ristikko selkänoja ja aito rottinkinen istuin. 


Arkikäytössä meille riittää kuusi tuolia, joten kaksi on
varastossa vieraita ja juhlia varten.



Pöydän molemmissa päissä on mukavat tekstiilituolit, joissa
huonoselkäinenkin jaksaa istua. 
Kaikki ruokapöydän tuolit
hankimme Kaluste Heinosilta, Maskusta.



Tässä vielä koko tila yläkerrasta kuvattuna. Huima huonekorkeus
luo omat haasteensa kalustehankinnoille. Mikään pieni ja sievä ei
mielestäni toimi tässä tilassa vaan kalusteiden tulee olla kookkaita
ja rouheita.

***
Tällainen sisustuspläjäys tällä kertaa. Mitä mieltä olette? Ai niin, mun piti vielä kysellä vinkkejä sohvan taustalla näkyvälle seinälle, johon on jäänyt talon edellisen omistajan jäljiltä rumat ruuvinjäljet ja reikä. Mitä jälkien peitoksi? Toimisiko tilassa iso peili vai esim. kolme 50 cm x 70 cm kokoista julistetaulua rinnakkain?

Oikein ihanaa ja leppoisaa viikonvaihdetta! Meidän miesväki suuntaa kuulemma venekaupoille. Minä aioin sillä aikaa nauttia reippaasta lenkistä ulkosalla, kun on niin ihana ilmakin.

-Teija- 


12 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Tuo pöytä on todellinen löytö, yksinkertainen ja tyylikäs ja sopii takana olevan lipaston kaveriksi. Meillä kävi se kömmähdys, että sohvaa hankittaessa en huomannut kiinnittää huomiota siihen miten suuri tila sohvan pohjan ja lattian väliin jää ja nyt se on niin pieni, että imurin suulake ei sinne mahdu, joten pelkällä putkella joutuu imuroimaan, grrrh!
    Ihanaa viikonloppua sinulle! Mutta kuinka maltoit jäädä pois venekaupanteosta?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huonekalujen hankinnassa pitää ottaa niin monta asiaa huomioon (väri, materiaali, koko, istuinmukavuus jne.) ettei ihmekään, että valinta ei aina osukaan ihan nappiin. Itsekin valitsin sohvaa täydentämään aivan liian ison rahin, joka sijoitettiin lopulta kotiteatterihuoneeseen. Mua ei veneily kiinnosta mitenkään erityisesti ja tekniikasta en ymmärrä mitään, joten siksi lähetin viisaammat kaupoille :) Joskus on ihanaa olla hetki itsekseen.

      Poista
  2. Oi miten hyvältä siellä näyttää, todella kaunista ja onnistunut kokonaisuus <3. Pitää tulla pian käymään <3. Nojatuolit näyttää kyllä tosi mukaville ja sohvapöytä sopii tuohon myös loistavasti, jes!! Aurinkoista viikonloppua koko perheelle!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jutta! Vastailen hieman viiveellä, joten ennätitkin jo nähdä meidän huushollin ihan livenä. Hyvä tästä tuli, ihan meidän näköinen :)

      Poista
  3. Kiva kokonaisuus, tykkään kovin. Korkea tila on ihana vaikka tosissaan haasteellinen ja huomioonotettava. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Katja! Totta, korkeaa tilaa on hieman vaikea sisustaa, mutta tilan ja valon määrä on iso plussa. Korkea olkkari kaipaa kaverikseen kookkaat, mukavat kalusteet, pienet ja sirot eivät näytä isossa huoneessa näytä oikein miltään.

      Poista
  4. Kaunista ja tilavaa. Olohuoneen matto sopisi kivasti ruokailuryhmän alle ja olkkariin vaalea nukkamatto Ikeasta) pehmeyttä tuomaan. Toisen kotia on kiva mielikuvasisustaa, älä pahastu.
    t.Seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Seija! Minusta on mukava kuulla sisustusvinkkejä lukijoilta. Ideasi on kerrassaan mainio! Se laitetaan korvan taakse, ehdottomasti :)

      Poista
  5. Julistetauluja laittaisin ellet halua lisää valoa peilien kautta. Upea kokonaisuus, sohvapöytä ihan ykkönen. Ja mikäs ihana terassi sieltä ikkunoista näkyykään 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana Ansu <3 Julistetaulut sopisivat kyllä sohvan taustalle kivasti, niitä täytyy nyt lähteä metsästämään toden teolla. Muutaman viikon päästä meillä on rippijuhlat, olisi mukava, jos taulut olisivat silloin jo paikoillaan.

      Poista
  6. Kivan näköistä ja ihana tuo huonekorkeus!

    Hyvää huhtikuun loppua sinne teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna <3 Uusi koti inspiroi sisustamaan. Jotain ollaan saatu jo valmiiksi, mutta paljon on vielä tekemättä. Mm. olkkarin lattia pitäisi vielä uusia, mutta se remppa toteutunee vasta kesän loppupuolella.

      Poista