Upeaa syyssunnuntaita!
Rakastan syksyn värikästä, tuoksuvaa ja
maukasta sadonkorjuuaikaa.
maukasta sadonkorjuuaikaa.
Kasvikset ja juurekset ovat nyt parhaimmillaan,
ai että miten hyvältä ne maistuvatkaan!
Vielä kun lautaselle lisätään muutama siivu maukasta
sorsan rintafilettä, niin makuelämys hipoo jo
täydellistä!
Ajattelin jakaa teille meidän eilisen
Ajattelin jakaa teille meidän eilisen
sadonkorjuumenun reseptit, jos et ole vielä
koskaan kokeillut valmistaa riistalintua,
koskaan kokeillut valmistaa riistalintua,
niin suosittelen testaamaan. Sorsan liha on erittäin
mureaa ja maukasta.
mureaa ja maukasta.
Nämä sorsat ovat J:n tuliaisia merenlahdelta, todellistä lähiruokaa siis!
Pekonihunnutettu sorsa:
2 sorsaa (yht. n.1,5 kg) suolaa
tuoretta timjamia
2 sipuliasitruunamehua
1 pkt pekonia
punaviiniä
1-2 rkl maizenaa suurustamiseen
tuoretta timjamia
2 sipuliasitruunamehua
1 pkt pekonia
punaviiniä
1-2 rkl maizenaa suurustamiseen
Juuresgratiinissa maistuu syksyn raikkaat maut.
Juuresgratiini:
4 perunaa, 2 porkkanaa, 1/2 lanttu, suolaa ja pippuria
tuoretta rakuunaa ja persiljaa, 3-4 dl kermaa
Valmistusohjeet:
tuoretta rakuunaa ja persiljaa, 3-4 dl kermaa
Valmistusohjeet:
Sorsa:
Kuivaa sorsa hyvin sisä- ja ulkopuolelta. Hiero sisälle suolaa ja tuoretta timjamia.
Täytä lohkotuilla sipuleilla. Laita sorsa uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla.
Lorauta vuoan pohjalle punaviiniä.
Täytä lohkotuilla sipuleilla. Laita sorsa uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla.
Lorauta vuoan pohjalle punaviiniä.
Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 150 asteeseen ja
jatka paistamista n. 30 minuuttia. Sivele sorsia paiston aikana paistoliemellä.
jatka paistamista n. 30 minuuttia. Sivele sorsia paiston aikana paistoliemellä.
Kastike:
Siivilöi liemi, lisää kylmää vettä tai punaviiniä ja suurusta maizenalla.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Juuresgratiini:
Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon
Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon
kaikki mausteet. Lado uunivuokaan, kaada päälle kerma
(niin että perunat lähes peittyvät) ja kypsennä uunissa
200 asteessa noin tunti.
(niin että perunat lähes peittyvät) ja kypsennä uunissa
200 asteessa noin tunti.
Jälkkäriksi valmistin perinteistä kauraomenapaistosta, jonka resepti löytyy täältä.
Lämpimän paistoksen kylkeen kun lisää palan tai pari vaniljajäätelöä,
niin combo on kohdillaan!
niin combo on kohdillaan!
***
Näiden reseptien siivittelemänä toivottelen
teille murusille oikein ihanaa pyhäpäivää <3
teille murusille oikein ihanaa pyhäpäivää <3
Levätkää, syökää hyvin ja nauttikaa!
-Teija-
Ihana syysviikonlopun ateria! Sorsaa en olekaan itse koskaan valmistanut enkä muitakaan riistalintuja, joten joskus pitäisi kokeilla. Meillä vain ei ole metsämiehiä talossa. :) Mukavaa sunnuntaipäivää sinne!
VastaaPoistaKiitos Päivi! Viikonloppuna on ihana syödä vähän paremmin. Jos haluat joskus kokeilla
Poistasorsan valmistusta, niin pakastettuja sorsia löytyy K-citymarketien ja K-supermarketien
pakastealtaista usein näin syksyllä. Toinen resepti, jota suosittelen kokeilemaan on
smetanahanhi, jonka ohje löytyy blogistani tuolla tunnisteella. Sama resepti sopii myös
sorsalle.
Upeaa uutta viikkoa Airisrantaan <3
Ihanan syksyinen ateria, sorsaa ei ole tullut koskaan laitettua, mutta tuota voisi soveltaa myös ankkaan ja kokonaiseen raakaan broileriin. Juuresgratiini täytyy myös saada, ihanat maut yhdessä. Kaunista viikonloppua<3
VastaaPoistaUskon, että ankka ja broileri sopisivat vallan mainiosti valmistettavaksi tämän reseptin mukaan.
PoistaPaistoaika tosin taitaa olla hieman pidempi. Juuresgratiini on kyllä herkkua, se maistuu
ihanasti syksylle.
Mukavaa syyskuun viimeistä viikkoa <3
Oletpa saanut lautaselle ihania syksyn värejä. Kaunis kattaus kruunaa koko ruokailuhetken.
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita.
Juurikin näin, syksyisissä ruoissa ihan parasta ovat upeat värit ja vahvat, tuoreet maut.
PoistaKiitos samoin Outi! Ihanaa syyskuun viimeistä viikkoa <3
Herkulliselta näyttää ja mitä syksyn ihania värejä!
VastaaPoistaKiitos Kristiina <3 Kirpeät syyspäivät innostavat kokkaamaan.
PoistaKesällä tuli mentyä ruoanlaitossa sieltä missä aita on matalin,
syksyllä ja talvella taasen hellan äärellä on mukava viettää aikaa.
Olipas kaunista, ja kiitos hyvästä reseptistä.
VastaaPoistaPitää kokeilla ;)
Kiitos Mirka <3
PoistaMukavia kokkaushetkiä!
Vaikka juuri äsken lounasta lopeteltiin, niin jo alkoi suupielet kostua... voi slurps! Mä luulen että oon lapsena viimeks sorsaa syönyt, isäni kun on metsämiehiä myös. Jänispaistit muistan paremmin?
VastaaPoistaIhanaa sunnuntain jatkoa! Mikä ilma! Lenkillä käytiin hela familjen ja on niin pirtsakka fiilis :)
Ihania ruokamuistoja lapsuudesta! Metsämiesten perheissä on syöty aina
Poistahyvin, kiitos luomakunnan kruunujen :-)
Totta, tänä syksynä ilmat ovat olleet mitä mahtavimmat. Tuntuu, että kun kesä
vihdoin alkoi elokuussa, niin siitä asti ollaan saatu nauttia upeasta säästä.
Mukavaa syyskuun viimeistä viikkoa!
Voi mitä herkkuja! Sorsaa en ole minäkään koskaan valmistanut, olenkohan edes päässyt maistamaan. Näyttää herkulliselta -samoin tuo gratiini. Omenahyvekin alkoi houkuttaa (onkohan mulla nälkä...). Ajatus oli tänään tehdä jälkkäriksi omppupiirakkaa, mutta nyt täytyy miettiä uudelleen kumpaa tekisi. Ihanaa, aurinkoista sunnuntain jatkoa!
VastaaPoistaKannattaa joskus kokeilla sorsan valmistusta, minusta se oikeaa herkkuruokaa!
PoistaOmppupiirakkakin kuulostaa houkuttelevalta, molempi parempi :-)
Ihanaa ruokaa! Sorsaa en oo ikinä laittanut :) Kivaa iltaa!
VastaaPoistaHyvä ruoka, parempi mieli, vai miten se nyt menikään :-)
PoistaKauniita syyspäiviä sinullekin <3
Oo kun näyttää herkulta!! KErtakaikkiaan!
VastaaPoistaKiitos Katri <3 Sorsapaisti on kyllä suurta herkkua,
Poistaainakin meidän perhe on tykästynyt tuon riistalinnun
makuun.
Ihanan herkullista ! Sorsaa olen joskus tehnyt , mies ja poika kun metsästävät.
VastaaPoistaMukava, että myös teidän perheessä on metsämiehiä,
Poistaei lopu ruoka pöydästä ainakaan näin syksyaikaan :-)
Mitä ihanaa herkkua! Täytyy vinkata tuolle omalle miehelle tuosta sorsareseptistä, on sen verran herkullisen näköistä. Meillä tätä samaa lähiruokaa on myös pakkasessa. Kiva kun laitat tänne välillä riistaruokaohjeita, sillä meillä myös metsästetään "vähän kaikkea liikkuvaa". Meillä tosin mies laittaa nämä "paremmat ruoat" ja minä teen yleensä ne lisukkeet ja jälkkärit. Mukavaa alkanutta viikkoa!
VastaaPoistaOi miten kiva kuulla, että teilläkin herkutellaan riistaruoalla. Mun blogista löytyy monta hyvää
Poistariistaruokareseptiä (peuralle, hirvelle ja hanhille myös). Vinkkaathan miehellesi, jos haluaa
joskus kokeilla jotain uutta ohjetta.
Suloista syyskuun loppua <3
Oi että mitä ruuan ja värien ilotulitusta, heti alkoi sylkirauhaset toimimaan. Kivaa viikkoa <3
VastaaPoistaKiitos Tiia <3 Syyspöydän antimissa ihan parasta onkin syvät, kirkkaat värit, jotka
Poistaammentavat voimansa luonnosta.
Kivaa viikkoa sullekin!
Herkullista ja värikästä syysruokaa parhaimmillaan :) Vesi kielellä täällä katselen.
VastaaPoistaSorsaa en ole koskaan valmistanut minäkään, mutta syönyt olen ja hyvää se on kuin mikä.
Mukavaa viikkoa Teija <3
Voi kiitos Marianna <3 Viikonloppuisin on ihana hemmotella
Poistaperhettä hyvällä ruoalla.
Aurinkoista viikon jatkoa!
Ai että näyttää hyvältä ja herkulliselta. Vesi tosdellakin nousee kielelle näitä kuvia katsellessa. Kivaa viikkoa :)
VastaaPoistaKiitos :-) Viikonloppuisin on mukava kokata jotain hippusen parempaa,
Poistakun arjet mennään jauheliha-makarooni-linjalla :-)