torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannusterveiset paratiisista!

Juhannusterveiset paratiisista! Toivottavasti olette päässeet jo huilimaan arjen askareista ja hiljentymään juhannustaikojen äärelle.

Se on kuulkaas KESÄLOMA nyt! Viiden viikon vapaus edessä, ihan mahtavaa! Kotiuduimme eilen tänne möksälle kimpsujen ja kampsujen kera tarkoituksena viettää seuraavat viikot laiturilla chillaillen, ilman mitään sen kummempia suunnitelmia. Mitä nyt yksi pieni Ruotsin reissu tehdään, siinä kaikki.

J ja poju lähtivät aamulla kalastamaan haaveissaan napata se kuuluisa ukkohauki. Mahdollisesta kalasaaliista pitäisi sitten pyöräyttää elämäni ensimmäiset kalapullat, saas nähdä mitä niistä tulee.

Sillä aikaa kun perheen miesväki on merellä, ajattelin keskittyä tuvan ja terassin somistamiseen juhannuskuntoon.

Niityltä poimitut lupiinit maljakoihin, kangasliinat pöydille ja raparperimarenkipiiras uuniin, avot, keskikesän juhla alkakoon!


Sisustuspuodit pursuavat nyt kaikkea kivaa kesäkotiin. Hankin juhannuksen kunniaksi tämän jenkkityylisen jätskikyltin Tre Små Rum -sisustusliikkeestä.


Kyltin kaveriksi ostin turkoosin valopallosarjan Clas Ohlsonilta. Näitä palluroita saa monissa eri karkin sävyissä ja käyttömukavuutta lisää se, että valot toimivat kolmella AA-paristolla. Hämärän tullen pallot voi siirtää vaikka terassille iltahetkeä sulostuttamaan.
 
***

Ihanaa juhannusta jokaiseen niemennokkaan!

Laitan tähän loppuun vielä ihanaisen Heli Laaksosen runon Lehm ja koiv,
joka kuvaa hyvin tunnetilaani tällä hetkellä, väsynyt, mutta onnellinen <3 
 
Lehm ja koiv

Mää tahro olla lehm koivu al.
 Mää en tahro olla luav.
 Mää en tahro oppi uut taitto-ohjelma.
 Mää en tahro selvittä äit-tytär suhret.
 Mää en tahro viärä sitä kirjet posti.
 Mää en tahro soitta Kelan tätil.
 Mää en tahro muista yhtäkän pin-koori.

Antakka mu olla lehm koivu al.
 Viäkkä mu väsyne nahk kamarim permanol,
 kakluni ette.

- Heli Laaksonen / Pulu uis 2000 -

***



Puss och kram <3

-Teija-
 
 

24 kommenttia:

  1. Oikein hyvää juhannusta sinne - ja pysykää lämpiminä;)
    Ja ihanaa, upeaa, rentoa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lämpiminä ollaan pysytty, villasukat jalassa ja toppatakki niskassa. Onneksi ollaan nyt möksällä eikä veneilemässä, merellä on nyt melkoinen myräkkä. Saatiin maistiaisia, kun piipahdettiin veneellä Naantaliin, melkoista ristiaallokkoa, huh huh!

      Ihanaa lomaa myös sinulle!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Rentouttavaa lomaa ja ihanaa juhannusta Teija koko teidän perheelle! :D Nuo ylläolevat poistetut kommentit on mun säätöjä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi! Ihanaa juhannusta myös sulle ja Mikalle!

      Poista
  4. Kaikkea ihanaa teillä siellä näyttää olevan. Ihanat turkoosit valot, kalapullat (mahdollisesti). Ovat hyviä ja helpot tehdä. Kuohuvaa ja ihana ympäristö. Lämpöä vielä kun saisimme niin sinne kuin tännekin! Oikein ihanaa juhannusta ja lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Krisse! Kalapullat maistuivat koko poppoolle, en olisi ikinä uskonut, että hauesta saa loihdittua moista herkkua.

      Ihanaa juhannusta myös teille!

      Poista
  5. Ihanaa ja vähälumista Juhannusta teille sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Hyvin toivotettu, ollaan hytisty tänään merellä melkoisessa myrskyssä. Noh, onneksi ollaan taas mökillä, sauna lämpiää parhaillaan, eiköhän tämä vielä iloksi muutu.

      Ihanaa juhannusta koko perheelle!

      Poista
  6. Oikein mahtavaa lomaa ja ihanaa juhannuksen aikaa!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marru! Ihanaa juhannusta myös teille, nautitaan keskikesän juhlasta vaikka sää ei olekaan mikään morsian. Skumppaa kehiin ja saunan lempeisiin löylyihin, eiköhän tästä saada ihan kunnon fiesta vielä pystyyn :-)

      Poista
  7. Rentouttavaa lomaa ja ihanaa juhannusta , lämmintä päälle ja nautitaan valoisasta ajasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä samaa sinulle!
      Kesä on niin lyhyt, että joka hetkestä täytyy osata ottaa ilo irti.

      Poista
  8. Kiitos samoin sinulle! Terveiset täältä tuulisesta Heisalan saaresta - vähän on kylmä...mutta ei haittaa. Se on loma nyt!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin, nyt nautitaan, kun on LOMA eikä kiire mihinkään. Melkoinen myräkkä merellä, piipahdimme Naantalissa veneellä ja jouduimme melkoiseen ristiaallokkoon.

      Ihanaa juhannusta teille kyyhkyläisille <3

      Poista
  9. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa sinulle! :) Ja mukavaa juhannusta koko porukalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Jenni! Nautitaan keskikesän juhlasta, syödään hyvin ja levätään. Säälläkään ei ole niin väliä, kun saa viettää juhannusta perheen kanssa.

      Tätä lomaa on odotettu, aion nauttia siitä kaikilla aisteilla.

      Poista
  10. Ihanaa juhannusta sinne Paratiisiin! :)
    Kalapullat ja pihvit ovat hyviä, mutta olettekos savustaneet haukea? Ihan parasta!
    Tänään anoppi teki savuhauesta maittavan salaatin ja olipa niin hyvää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan, ei olla koskaan kokeiltu hauen savustusta vaikka kuhaa ja ahvenia olemmekin savustaneet. Täytyypä kokeilla, kiitos vinkistä! Savukalasalaatti maistuis mullekin.

      Poista
  11. Ihanaa, nautinnollista ja rentouttavaa lomaa sinulle! Pidähän kunnon lehmäilyt siellä koivun alla (tai laiturin nokassa) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu, lomamoodi on jo päällä. Tänään nukuin puoli seiskaan, mikä on meitsille aivan ennätyksellistä. Normisti tämä rouvan aamut alkavat meinaan siinä neljän hujakoilla :-)

      Eilen vietettiin kesäpäivää kauniissa Kustavissa. Pieniä retkiä tänne lähialueille, hyvää ruokaa, uimista ja yhdessä oloa, niistä on kiva kesäloma tehty!

      Ihanaa sunnuntaita!

      Poista
  12. Minä vähän jälkijunassa luen blogiasi. Vaan niin mukavia ovat tarinasi. Onnistuivatko kalapullat. Edesmennyt tätini teki herkullisia kalapullia hauesta, enpä enää sitä reseptiä saa.
    Kivat nuo valopallot ja tuo jätskitaulu, niissä on meininkiä.
    Ja Heli taitaa nuo tunteet. Ihanaa kesälomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalapullat onnistuivat kuule yli odotusten! Laitan tänne blogiin reseptin tässä lähipäivinä. Aiemmin perheen miesväki on päästänyt hauet vapaaksi, mutta jatkossa ne otetaan kyllä ylös. J on harjoitellut fileoimaan hauen ja vielä kun fileet hienontaa monitoimikoneella, niin kalamassasta tulee ihanan pehmeää.

      Valopallot tuovat kivasti tunnelmaa niin tupaan kuin terassillekin. Eikä hintakaan päätä huimannut, taisivat maksaa kokonaista kymmenen euroa!

      Poista