perjantai 24. tammikuuta 2014

New York Cheesecake

Leipomispuuhissa, pitkästä aikaa! Tultiin iltapäivällä mökille viikonlopun viettoon, ihana olla täällä taas! Maisema on muuttunut totaalisesti sitten viime käynnin, meri on nyt kauttaaltaan jäässä ja huurteiset puut kimmeltävät timanttien lailla, on niiiiin kaunista.

Mieli rupesi halajamaan jotain makeaa herkkua jo töissä. En ole piiiitkään aikaan leiponut aitoa amerikkalaista juustokakkua, joten päätin pyöräyttää sellaisen kaffen kanssa nautittavaksi.
New York Cheesecake sopii täyteläisen ja ihanan kermaisen makunsa vuoksi tarjottavaksi näin sydäntalvella. Juustokakun kaveriksi valmistin vadelmamelbaa, aah mikä makupari!

Tämän reseptin nappasin Arla Ingmanin nettisivuilta.

Ainekset

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
125 g voita
1 rkl sokeria

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
1 1⁄2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
200 g Crème fraîchea
2 tl sitruunamehua
2 rkl sokeria

Ohje:
Murskaa Digestive-keksit. Sekoita sula voi, sokeri ja keksit tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja paista sitä noin 170 asteessa 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista sitten tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää täytteen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi joukkoon creme fraiche, sitruunamehu ja sokeri. Kaada massa keksipohjan päälle ja paista kakkua 165 asteessa noin tunnin ajan. Ota uunista virta pois päältä, raota uunin luukkua hieman ja anna kakun kypsyä vielä noin tunnin ajan jälkilämmössä (näin kakun pintaan ei muodostu rakoja). Kääri kakku kelmuun ja laita se jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.

Vadelmamelba:
Sulata 500 g pakastevadelmia. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ohjeen mukaan ennen käyttöä. Painele marjat lusikalla tiheäsilmäisen siivilän läpi, jolloin siemenet jäävät siivilään. Notkista kastiketta hieman vedellä ja makeuta sokerilla.


Mehevä juustokakku maistui meidän poppoolle niin hyvin, että puolet kakusta hävisi jo iltakahvin aikana. Jos kakkua jää tähteeksi, peitä se foliolla ja sujauta jääkaappiin. Kakku pysyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä.


Herkullista viikonloppua!



4 kommenttia:

  1. Katselin tuota samaista ohjetta eilen, mutta ostin housut, joissa muotojeni runsaus tulee liikaa esille. Joten nyt on kakut pannassa ja porkkanat kunniassa. Hyvää viikonloppua Teija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Sanna, mukavaa viikonloppua!
      Ei pitäisi minunkaan herkutella nyt, kun tavoitteena oli pudottaa muutama kilo ennen lomamatkaa. Mutta jos tämän kerran ja ihan pienen siivun...

      Poista
  2. Juustokakut ovat herkuista parhaimpia. Täytynee joku päivä valmistaa, vaikka porkkanoita pitäisi täälläkin popsia. Hyvää ja herkullista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku oli kyllä hurjan hyvän makuista! J kehaisi, että ei ole aikoihin syönyt mitään yhtä herkullista! Minusta nämä uunissa kypennetyt juustokakut pesevät hyydytetyt ihan kuus nolla.

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista