lauantai 25. tammikuuta 2014

Moskovan pata hirvenpaistista


Tässäpä teille maan mainion Moskovan padan resepti. Tämä suussa sulava lihapata kuuluu suosikkiruokieni joukkoon, ehdottomasti!

Itse valmistan tämän padan aina joko hirven- tai peuranpaistista vaikka alkuperäisessä Mysi Lahtisen reseptissä taidetaan käyttää naudanpaistia. Yhtä kaikki, herkkua tulee, käytti sitten mitä lihaa tahansa!

Ainekset
1 kg hirvenpaistia
voita
3 sipulia
2 suolakurkkua kuutioina
3 rkl hunajaa
2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
3 rkl kurkkujen lientä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 purkki demi-glace -lihalientä
150 g Aurajuustoa
240 g smetanaa
1 suolakurkku kuutioina

Valmistusohje:
Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen ruuanvalmistusta. Pilko liha pieniksi kuutioiksi. Kuullota pilkotut sipulit voissa padan pohjalla. Lisää hunaja ja kurkkukuutiot ja jatka paistamista. Rouhi sekaan pippurit. Lisää vielä maustekurkkuliemi ja jätä pata kansi päällä lieden sivuun odottamaan. Ruskista paistikuutiot voissa pienissä erissä melko kuumalla pannulla. Kaada lihat pataan sipulin ja suolakurkun seuraksi. Huuhdo pannu vedellä ja kaada huuhteluliemi pataan. Ripottele vehnäjauhot myös pataan ja lisää lihaliemi, aurajuusto ja smetana. Sekoita hyvin. Kypsennä pata 200 asteessa tunnin verran, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä vielä puolesta tunnista tuntiin kunnes liha on mureaa. Ripottele valmiin ruuan päälle suolakurkkukuutioita. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai riisin kera.


Pakkaslauantain ruoaksi sopii mainiosti mehevä ja täyteläinen Moskovan pata,
joka muhii itsekseen uunissa sillä aikaa kun itse lähtee vaikka ulkoilemaan.


Padan hautuessa uunissa, meidän perhe suunnisti nälkää kasvattamaan meren jäälle.


Poju teki komeita donitseja mönkkärillään, jäällä on nyt jalkasinkin helppo liikkua,
kun lunta on vain nimeksi.


Mun on ihan pakko näyttää teille tähän postauksen loppuun pojun eilen väsäämät paikkakortit.
Ei tarvitse enää arpoa minkä tuolin ruokapöydässä valitsisi,
kun suloinen nimikortti osoittaa paikan :-)
 
 
Leppoista lauantaita!
Nautitaan ja ulkoillaan, kun kelitkin on nyt kohdillaan!






 

6 kommenttia:

  1. Nam! Ihan on suussa sulavan näköistäkin :)

    Mukavaa ja makoista viikonloppua sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä venäläistyylistä reseptiä kannattaa kokeilla! Sitä on kovasti ylistetty, eikä suotta! Hunaja, suolakurkut ja smetana tekevät tästä lihapadasta ainutlaatuista herkkua.

      Myötätuulta tulevaan viikkoon!

      Poista
  2. Voin vain kuvitella miten herkkua! Tykkään ihan älyttömästi itänaapurin kurkku-smetana-hunaja-maailmasta, ja voin vain kuvitella miten se sopii riistan kanssa. Kun ei ole hirveä käsillä, niin pitäisikö kokeillä tosi eksoottisesti vaikka seepranpaistia moskovalaisittain - maybe? Riista kuin riista. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seepranliha sopisi varmaan hyvin, kannattaa testata! Uskon, että ihastut tähän pataan, ainakin meidän perheessä tämä kuuluu suosikkiruokien joukkoon!

      Energiaa ensi viikkoon!

      Poista
  3. Herkullista, tulee ihan vesi kielelle ;) Pitää muuten sopia treffit pikapuolin kun viime kerrasta on taas aikaa vierähtänyt. terkuin Jonski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips, hauska nähdä sinua täällä :-)
      Treffit lähiaikoina kuulostaa hyvältä,
      soitellaan tai viestitellään!
      Kivaa alkuviikoa!

      Poista