keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Lähimatkailun lumoissa

Mediassa puhutaan paljon pahaa lentomatkailun vaikutuksesta ilmastomuutokseen. Ja tottahan se on, että lentäminen aiheuttaa hurjasti päästöjä. Muistan lukeneeni jostain, että yhden Phuketin lennon päästöillä perhe autoilee yli 10 vuotta! Lentomatkailuun verrattuna autoilu on tällä kulmalla ajateltuna todella ympäristöystävällistä. Liputtakaamme siis lähimatkailun puolesta! Se säästää luontoa ja tukee oman alueen taloutta ja työllisyyttä.

Minä rakastan kotiseutuani, sen merellisiä maisemia ja nähtävyyksiä❤️! Varsinkin näin kesälomalla on ihana tehdä pieniä päiväretkiä lähialueille autoillen, pyöräillen tai veneillen. Ensimmäisen lomaviikkoni aikana olemme retkeilleet mm. Liedossa, Kustavissa, Velkualla ja Naantalissa. Kaikki nämä kohteet sijaitsevat vajaa 40 km möksältä. Aina ei tarvitse mennä kauas päästäkseen pienelle seikkailulle. Läheltäkin voi löytää paikkoja, jotka ylittävät kaikki odotukset ja paikkoja, jollaisia ei arvaisi edes olevan olemassa, ellei itse näkisi. Alla viikon suosikkikohteeni:

1. Lieto, Nautelankoski


2. Kustavi, Peterzens
3. Velkua, Vaihela

4. Naantali, vanhakaupunki
***

p.s. Jos sinulla on vinkata kivoja nähtävyyksiä/ vierailukohteita täällä kotimaassa, niin kerrothan niistä kommenttiboxin puolella. 

Olisi mukava kuulla myös mitä ajattelet tästä ilmastokeskustelusta, joka pyörii lentomatkustamisen yllä. Oletko valmis tinkimään kaukoreissuista vai matkustatko edelleen yhtä paljon kuin ennenkin? Itse olen päättänyt, että yksi pidempi ja yksi lyhyempi lento vuodessa saa riittää. Ensi kuussa piipahdamme Gdanskissa ja hiihtolomalla käymme tutustumassa Dubain ihmeisiin. p.p.s. Onko sulla reissuja tiedossa?

Torstaiterkkusin,

-Teija-

11 kommenttia:

 1. Itseasiassa olen tinkinyt jo. Tiputimme reissut puoleen siitä mitä niitä aikaisemmin oli ja siirryimme kotimaan matkailun puolelle sen sijaan. Toki siihen yhteen sitten laitetaan paukkuja kunnolla, mutta sekin on siirtynyt Eurooppaan. Kuulostaa hurjalta, mutta meistä Euroopassa on eniten myös nähtävää meidän kiinnostuksiamme ajatellen. Kaukomatkoja voimme tehdä, mutta mutta päädyttiin että yksi pidempi ehkä viiteen vuoteen on hyvä määrä. Mutta todella useammasta reissusta tuli yksi, ihan maksimissaan kaksi vuodessa noin lentäen.

  Kotimaan suosikki on Tampere, toki meillä on myös taapero joka vaikuttaa asiaan. Siellä on niin paljon tekemistä lapsen kanssa että aika hurahtaa siivillä. Toinen suosikki on Porvoo ja varsinkin jos tekee tämän risteilynä Helsingistä, ihan mahtava kokemus. Suomenlinna on meille pääkaupunkiseutulaisille aina helppo kohde ja siellä menee helposti koko päivä. Myös Tammisaari viehättää, samoin tietenkin Turku jonne suunnataankin tässä tänä viikonloppuna.

  Suomessa on monta mahtavaa paikkaa jossa vierailla, ja niin on noissa lähimaissakin jos niikseen tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava uusi matkustuspolitiikka teillä! Samaan suuntaan olemme mekin menossa. Kotimaassa ja lähialueilla on niin paljon kivoja matkakohteita ettei tarvetta kaukomatkoille liiemmin olekaan. Tampere on yksi minunkin suosikkikaupungeistani vaikka turkulainen olenkin😂

   Poista
 2. Minä lentelen vain noin viiden vuoden välein ja siitä en enää tingi :) Täällä Espoossakin on vaikka miten monta paikkaa, joissa en ole vieraillut, mutta haluaisin. Ihania paikkoja siellä teidänkin kotipaikan lähellä on <3 Omia kesäsuosikkejani on Porvoo ja Salo <3
  Kivaa torstai-iltaa sinulle Teija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin olet kotimaan matkailun kannalla. Porvoo on kyllä huippu ihana kaupunki. Opiskelin siellä matkailua, joten vanhankaupungin kujat ja jokiranta ovat tulleet minulle hyvinkin tutuiksi. Leppeän lämpöisiä kesäpäiviä☀️!

   Poista
 3. Sen jälkeen kun meille tuli koira on enemmän lähimatkailu ja juurikin Minnien kanssa kuin aiemmin. Tosin olen tottunut lähimatkailuun jo lapsena kun ensin kiersimme Suomea teltan kanssa ja myöhemmin mökkeille vanhempien ja veljeni kanssa. Myöhemmin matkailua Ruotsiin ja Norjaakin. Näillä reissulla olen nähnyt kyllä todella laajasti paikkoja Jäämereltä Norjanmerelle. Kävimme myös monissa mielenkiintoisissa paikoissa, joihin ei enää nykyään ole pääsyä. Esim. Gallen-Kallelan Ruoveden ateljee Kalela oli vielä silloin avoinna ja oli jännää nähdä myös kalliomaalauksia. Risteilimme myös sisävesialuksilla, joka sen oli lapsesta todella erilaista ja hauskaa.
  Kivaa viikonloppua Teija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, miten ihania reissuja oletkaan päässyt tekemään vuosien varrella! Itse en ole koskaan käynyt Jäämeren rannalla, mutta sellainen reissu on toivelistallla. Olisi ihana nähdä myös Norjan vuonot, niin paljon ihania paikkoja, mutta niin vähän aikaa reissujen toteuttamiseen...Aurinoista kesän jatkoa☀️!

   Poista
 4. Olen viileiden kelien ystävä ja siis etelänmatkat ei kiinnosta. Pitäisi olla tosi hyvä syy, että lentäisin mihinkään. Sellaista ei ole vielä ilmaantunut näiden lähes 60 vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on niin paljon kaunista nähtävää ja koettavaa, että ei ole mikään pakko ulkomaan reissuja tehdäkään. Minustakin on tullut vanhemmiten viileämpien kelien ystävä. Alkukesän viileähkö sää onkin ollut just eikä melkein mun makuuni.

   Poista
 5. Täällä myös lähimatkailun ystävä <3 Omalta osaltani yritän jättää pienen hiilijalanjäljen elostani mutta elämisestä tinkimättä ;) Kivoja paikkoja olet listannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten me ollaan samiksia matkailun suhteen😊! Arjen pienillä teoilla on yllättävän suuri merkitys, kun puhutaan hiilijalanjäljen pienentämisestä.

   Poista
 6. Kotimaassa löytyy monenlaista kohdetta ja maisemaa, monet vaan tuntevat Välimeren rannat paremmin kuin omat. Lähimatkailuun olen panostanut itsekin, Viro on mieleinen ja pari vuotta sitten ajettiin Göteborgiin junalla. Ei se meillä johdu lentohäpeästä, vaan siitä että inhoan lentämistä ja taas tykkään junista. Mutta kalliimpaahan se on junalla mennä, valitettavasti.Matka on kuitenkin kokonaisvaltaisempi kokemus junalla.

  VastaaPoista