torstai 12. heinäkuuta 2018

Uusia elämyksiä Tallinnassa

Tere! =)

Kotiuduttiin eilen iki-ihanasta Tallinnasta, jonne haluan palata aina vain uudestaan. Tällä kertaa majoituimme vanhankaupungin sydämessä sijaitsevaan OldHouse Apartments -huoneistoon, joka oli kyllä nappivalinta niin lokaation kuin puitteidensakin puolesta. Raatihuoneentori lukuisine muine nähtävyyksineen sijaitsi vain korttelin päässä ja ostosmahdollisuuksiakin oli ihan käden ulottuvilla.


Viehättävä huoneistomme sijaitsi osoitteessa Rataskaevu 14. Vanhassa kivitalossa
oli ainutlaatuinen tunnelma, tuntui kuin olisi astunut ajassa satoja vuosia taakse päin.




Raskaan reissupäivän jälkeen oli ihana köllähtää pehmeälle vuoteelle.


Keittiöstä löytyi kaikki tarpeelliset välineet ruoanlaittoon ja ruokailuun.



Tilasimme aamiaistarvikkeet kätevästi valmiiksi huoneistoon tuotuna.
Runsaan aamiaisen voimin jaksoi pitkälle iltapäivään asti.



Yläkerrassa olevassa muksujen makkarissa oli kiva ikkunasyvennys,
josta pääsi seuraamaan kadun vilinää. 


Kauniit ruusut tervehtivät vierailijoita olohuoneessa.

Olkkarin, keittiön ja kahden makuuhuoneen lisäksi huoneistosta löytyi vielä wc, kylpyhuone poreammeineen ja sauna. Elo huoneistohotellissa oli vaivatonta ja leppoisaa. Aiomme seuraavallakin Tallinnan visiitillä varata huoneiston OldHouse Apartmentsin kautta. Respasta kerrottiin, että heillä on 33 erilaista huoneistoa eri puolilla vanhakaupunkia, joten yöpymispaikoissa on mistä valita.


Huoneistomme edustalla sijaitsi kuuluisa nähtävyys, vanha "Rataskaevu".

Tallinnan kehuttu eläintarha oli perheelleemme huoneistohotellin lailla uusi elämys. Kaksi ja puoli tuntia vierähti hetkessä eläinten touhuja katsellessa. Eläintarha on todella laaja, joten mukavat kengät ja hyvät eväät ovat must zoo-kierroksella. 


Komeat jääkarhut peuhasivat vedessä lasten lailla.


Molskis ja loiskis! Näin me sukelletaan!


Eläintarhan viheralueet tarjosivat silmänruokaa kukkien ja kasvien ystäville.


Kotieläinpihan kilit nauttivat silminnähden rapsutustuokiosta.

Plussaa vielä eläintarhalle maltillisesta hinnoittelusta. Koko perheen koko päivän lippu maksoi vaivaiset 20 euroa! P.s. korkeatasoinen Rocca al Mare -ostoskeskus sijaitsee aivan eläintarhan tuntumassa. Kannattaa napata kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja yhdistää eläintarhavisiitti ja shoppailukierros samalle päivälle.


Uusi elämys vol 3 oli keskiaikainen näytelmä Peppersack -ravintolassa. 


Dinnerillä nautimme ritarienaikaista possunpotkaa, totta kai!


Upeasti saneeratut vanhat kivitalot...


kaupungin mielenkiintoinen historia...


ja elämyksellisyys luomovat meidät aina vain uudestaan. 
Kiitos Tallinna ihanasta lomasesta, kunnes jälleen tapaamme!


Loma on nyt puolessa välissä ja paljon ollaan jo ehditty nähdä ja kokea. Tuntuuko sinustakin, että tämä kesä on kestänyt jo vaikka kuinka kauan? Kiitos siitä kuuluu näille upeille keleille, aurinkoa ja lämpöä on riittänyt ja sääennusteiden mukaan heleimmät hellepäivät ovat vielä edessäpäin. Juhuu!

Olisi kiva kuulla millaisia lomasuunnitelmia sinulla on. Oletko sinäkin lähdössä reissuun vai aiotko viettää kesää kotikonnuilla? Me jatketaan lomailua mökkimaisemissa. Tehdään pieniä venereissuja saaristoon ja nautitaan siitä, että ei oo kiire minnekään.

Suloisia suvipäiviä sullekin <3

-Teija-

10 kommenttia:

  1. Ainoat kesäreissuni tänä vuonna teen Karkkilaan. Olen vaan ollut ja nautiskellut. Minullakin puolet lomasta on nyt pidetty ja olo on ihanan rentoutunut. Viime kesä meni synkistellessä, niin tästä kesästä olen ottanut ilon irti :)
    Aurinkoista viikonloppua teille Tallinnan matkailijoille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesälomassa on juurikin parasta kiireettömyys. Saa tehdä mitä huvittaa tai olla tekemättä mitään ihmeellistä. Kivaa reissua Karkkilaan!

      Poista
  2. Olipa kiva postaus Tallinnasta ja hyvä vinkki hotellista. Minä olen kerran ollut jossain samantyyppisessä, mutta tuo menneen ajan tuulahdus kiinnostaisi kovasti. Pippurisäkissä olen ruokaillut, hieno paikka, mutta ruoka ei ollut minun makuuni. Minun loppuloma menee mökkeillessä, ihan parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansu <3 Olen kuullut, että Tallinnan Kalamajan alueelta löytyy paljon erinomaisia kahvi- ja ruokapaikkoja. Olisi niin tehnyt mieli mennä testaamaan uusia paikkoja, mutta käytännön syistä (=muksut mukana) jäimme ruokailemaan vanhaankaupunkiin huoneistomme läheisyyteen. Ehkä ensi reissulla sitten...
      Kesäloma mökillä kuulostaa parhaalta vaihtoehdolta. Varsinkin näillä helteillä sitä arvostaa, että saa asustella velvoittavan veden äärellä.

      Poista
  3. Tallinna on niin kiva paikka. Säännöllisesti tuleekin käytyä enkä vielä ole kyllästynyt. Vanhan kaupungin kivikadut, terassit ja pikku puodit ovat ihania. Ja tuleepa tuolla roccassakin välillä käytyä! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta, itsekään en kyllästy Tallinnaan koskaan! Leikillään katselin jo loma-asuntoakin, jos lottovoitto osuu kohdille, olisi ihana ostaa kakkoskoti lahden toiselta puolelta😊 Ihanaa viikonvaihdetta sullekin!

      Poista
  4. Ihania kuvia! Olen ollut Tallinnassa viimeeksi vuonna -96, joten olisipa kiva käydä uudestaan.
    Kaupunki vaikuttaa nykyään niin hienolta paikalta lomailla ja kuvata.

    Me lomailemme tänä kesänä Samoksella ja muuten vain mökillä. Muutama autoreissu täällä Norjassa on luvassa niin ikään.

    Voikaa hyvin ja nauttikaa mökkeilystä ja saaristosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna olisi kyllä sinulle täydellinen matkakohde, kun olet niin lahjakas valokuvaaja. Vanhakaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia hansakauden aikaisia kivitaloja, jotka on restauroitu huolella. Kaupunki on muuttunut paljon parempaan suuntaan sitten sun viime visiitin, uskon, että ihastuisit nykypäivän Tallinnaan. Ei muuta kuin reissua suunnittelemaan! 😊

      Poista
  5. Onpa teillä ollut kivan näköinen Tallinnan reissu - löysin mukavan kirjoituksesi puolivahingossa etsiskellessäni bloggarien Tallinna-juttuja. Tehän olette ehtineet ihan kauheasti kaikkea! Keskeisellä paikalla oleva asuinpaikka auttaa kyllä tosi paljon - että nähtävyydet ja tekeminen alkaa heti ovelta. Mulla on pieni "mökki" Tallinnan vanhassa kaupungissa, ja vähän siihen liittyen starttasin blogin, johon yritän ehtiä kirjoittelemaan tekemisen arvoisia uusia ja klassikko-juttuja tuon ihanan kaupungin kaduilta ja kujilta. Siellä ei kyllä tekeminen ja näkeminen lopu kesken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! Hotellin hyvä sijainti on tärkeää erityisesti näillä muutaman päivän reissuilla.On varmasti mahtavaa omistaa oma asunto Tallinnan vanhassa kaupugissa. Ihastuttavampaa miljöötä ei olekaan!

      Poista