torstai 17. heinäkuuta 2014

Kirjavinkkejä Ranska-faneille

Heipsan,
onkos teidän lukijoiden joukossa kaltaisiani lukutoukkia? Minulle loma ei ole mikään loma, jos en saa viettää omaa laatuaikaa kirjanautintojen parissa. Tälläkin kesälomalla on tullut luettua jo kirja poikineen. Toiset hyviä, muutamat erinomaisia. Yhteistä kaikille suosikkikirjoilleni on se, että niissä
seikkaillaan aina ulkomailla, yleensä suuresti ihailemassani Ranskassa ja toisinaan myös Italiassa.

Yksi vinkkauksen arvoinen kirja on keväällä ilmestynyt Helena Petäistön kirjoittama Pariisi, Versailles, Giverny. Suomalaisten suosikkikirjeenvaihtaja Petäistö esittelee kirjassaan upean kotikaupunkinsa Pariisin. Kirjasta löytyy historiatiedon lisäksi ravintola-, majoitus- ja shoppailuvinkkejä, siis kaikkea mitä matkailija, erityisesti naismatkailija arvostaa.

Helenan seurassa unelmien Pariisi aukesi minulle aivan uudella tavalla. Tuo muodin mekka kiilasi kärkisijoille matkatoivelistallani, tuskin maltan odottaa jossain tulevaisuudessa siintävää matkaa.

Myös Versailles´n häikäisevä loisto tempaisi minut mukaansa. Kuten myös Givernyn taiteilijan puutarha, jossa muun muassa Claude Monet on asunut ja elänyt.

Petäistö, jos joku, tuntee Pariisin ja sen lähialueet kuin omat taskunsa. Hänen pistämättömät vinkkinsä eivät varmastikaan petä. Ja vinkkejä löytyy joka kukkarolle, penninvenyttäjästä paksulompakkoiselle ja kaikille muille siltä väliltä.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille teille, jotka suunnittelette matkaa Pariisiin tai muuten vaan haluatte nauttia nojatuolimatkasta muodin pääkaupunkiin, herkuttelijoiden ja shoppailijoiden paratiisiin.

 
Petäistöä parempaa Pariisi-opasta tuskin onkaan.
Ihana,
matkakuumetta aiheuttava kirja, suosittelen!
 
***
 
Toinen kirja, jonka luin melkein yhdeltä istumalta on australialaisen Mary Moodin kirjoittama kirja Au revoir - Näkemiin, Naisen irtiotto elämään. Viisikymppisellä Mary Moodilla on kaikki mitä hän on tähän asti tavoitellut. Mielenkiintoinen työ, ehjä avioliitto, neljä aikuista lasta ja liuta lapsenlapsia. Silti jotain tuntuu puuttuvan, oma elämä.
 
Mary pakkaa kimpsut ja kampsut ja muuttaa puoleksi vuodeksi Etelä-Ranskaan, maaseudun rauhaan. Ja mikä puolivuotinen häntä odottaakaan...
Tämän elämäniloa pursuavan naisen matkassa pääsee kurkistamaan Ranskan pikkukylien vilkkaaseen elämänmenoon ja maisemiin, jollaisista voi vain haaveilla.
 
Tätä kirjaa suosittelen kaikille Ranska-faneille, jotka haaveilevat itse muuttavansa joskus pidemmäksi ajaksi Ranskan maaseudulle. Tai minunlaisille herkkusuille, jotka näkevät päiväunia tuntikausia kestävistä, ranskalaisista illallisista erinomaisten viinien siivittäminä.
 
Kirjassa käsitellään laajasti myös puutarhanhoitoa, joka on Maryn rakas harrastus. Mary Mood on yksi Australian suosituimpia kirjailijoita ja tunnettu tv-toimittaja, jolla on oma puutarhanhoitoon keskittynyt tv-show.
 
 
Tätä kirjaa lukiessani toivoin, että tarina jatkuisi aina vaan.
 
***
Olisi kiva kuulla minkälaisten kirjojen parissa te rentoudutte.

Laitattehan tulemaan hyviä kirjavinkkejä tänne päin,
sillä minulla on vielä lomaa jäljellä, päiviä, jolloin mieluusti
nappaisin kivan kirjan käteeni, painelisin terassille
ottamaan aurinkoa ja lueskelemaan.
 
Aurinkoisin kirjaterkkusin,
 
Teija

 
 

17 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä - nyt en vain uskalla ajatellakaan noihin tarttumista; niin paljon matkahammasta kolottaa;) Pariisiin voisin lähteä koska vain, sillä iha liian kauan aikaa on viime visiitistä siellä.
    Myös minulle loma ei ole mitään ilman kirjoja, eikä oikein mikään muukaan aika. Kirjahullun kesä kuuluu tänä vuonna dekkareille;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minussa on hieman samaa vikaa, innostun niin matkakertomuksista, että matka olisi tilattava
      samalta istumalta :-)

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä. Lukeminen on jäänyt tänä kesänä kutkuttavan vähälle. Suosittelen sinulle Joanna Harriksen tuotantoa joka on ihanan kevyttä ja taidolla kirjoitettua kesälukemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Meillä on niin monessa asiassa sama maku. Olen lukenut Harrikselta Persikoiden aikaan, Appelsiinin tuoksu ja Pieni Suklaapuoti. Mutta hyvä kun muistutit tästä ihanasta kirjailijasta, en muistanut hänen nimeään, olen sellainen lahopää. Nyt suuntaan Merimaskun kirjastoon katsomaan josko hänen muita kirjojaan löytyisi kirjaston hyllyiltä.

      Poista
  3. Kiitos vinkeistä. Pariisi olisi niin ihana matkakohde, mutta pitäisi osata valita vain tietyt osiot matkalle, ettei tule ahnehdittua liikaa. Siellä pitäisi varmasti viettää ainakin kuukausi, jotta kaikki mielenkiintoiset paikat ennättäisi nähdä ja sulattaa. Täyttynee kaiketi suunnitella useampi matka sinne, sitten joskus.
    Itse olen ahminut Kristina Ohlssonin rikosdekkareita ; Tuhatkaunot, Nukketalo ja äh, kolmatta en nyt muista. Mutta kyllä koukuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen käynyt Pariisissa vuosia, vuosia sitten ja nähnyt sen vain pintapuolisin. Kovasti tekisi mieli lähteä sinne, ihan vaan vaikka pitkäksi viikonlopuksi, näin alkajaisiksi.
      Kiitos kirjavinkeistä. Kirjoitan nämä kirjat muistiooni ja nappaan mukaani seuraavalla kerralla, kun menen kirjastoon.

      Poista
  4. Minun suosikkikirjailijani on ruotsalainen Mari Lundstedt, jonka uusinkin, Neljäs uhri, oli pakko ostaa lomalukemisiksi! Kirjastosta löytyy näitä kymmenkunta ja suosittelen lukemaan aikajärjestyksessä, jotta rikosten lisäksi henkilöjuoni kulkee järjestyksessä.
    Tuo Petäjistön kirja pitää lukea, kiitos Teija suosittelusta! Ja jos vaan koskaan avautuu mahdollisuus päästä tutustumaan Versaillesiin, huikea paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kivoista kirjavinkeistä. Nämä laitan lukulistalle, ehdottomasti! Huikean ihana saada näitä vinkkejä, usein kirjastossa tuntuu siltä kuin olisin lukenut jo kaikki mielenkiintoiset kirjat vaikka helmiä on jäljellä vielä vaikka kuinka paljon.
      Versaillesissa en ole vielä käynyt, asia pitää korjata, mitä pikemmin sen parempi :-)

      Poista
  5. Kiitos vinkeistä, Pariisi iskee aina. Josko saisi käytyäkin siellä pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät Pariisissa...tai kesä...syksy...talvi.
      Mikä tahansa vuodenaika. Pariisi lumoaa aina <3

      Poista
  6. Kiitos kirjavinkeistä. Helena Petäistön aiemmat kirjat olenkin lukenut, ja kun näin tuon uuden kirjan ilmestyneen, niin piti tilaamani se heti kirjastosta. Mutta kesätouhuissa unohtui. Nyt se pitää tehdä. Olen ollut Pariisissa kaksi kertaa ja kerran nopsaan läpikulkumatkalla. Ihana ja kaunis kaupunki, siellä riittäisi katsomista ja nauttimista vaikka kuinka pitkäksi ajaksi. Jo Nesbö:n dekkareita minulla on kesäkassissa. Ja nyt menossa niistä Lumiukko; sopii kesään kuin porkkana lumiukolle, eikös ;)

    VastaaPoista
  7. Juurikin näin, Pariisissa saa helposti kulumaan useamman viikon, miksei kuukaudenkin, jos siihen tarjoutuisi mahdollisuus.

    Kiitos kirjavinkistä. Laitan Nesbön nimen ylös, jotta osaan etsiä hänen tuotantoaan ensi kirjastokäynnillä. Saan nauttia näiden kaikkien kirjavinkkien parissa pitkälle syksyyn, ihanaa!

    VastaaPoista
  8. Kiitos kirjavinkeistä, itse haluaisin lukea enemmän, mutta aina se tuppaa vähäiseksi jäämään. Kommentoin muuten omassa blogissa sun kommenttia, että mehän ollaan vanhoja tuttuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt rupesi raksuttaamaan! Kyllä minä Kati sinut muistan hyvin! Sarin luona treffattiin useamman kerran ja nuorina pörrättiin samoissa baareissakin. Kiva kun törmättiin täällä blogistaniassa! Tervetuloa seurailemaan blogiani!

      Poista
    2. Niinpä, kivaa tosiaan että näin törmättiin! Terkut myös J:lle! :)

      Poista
  9. Tuo jälkimmäinen kirja vaikuttaisi siltä että sen haluaisin lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että tykkäisit siitä. Minulle tuo kirja oli suuri makunautinto,
      tämän kesän ehdoton ykkönen.

      Poista