sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Hanna-tädin kakut


Jostain jouluperinteistä on hyvä pitää kiinni. Tämä Hanna-tädin pikkuleipäresepti on kulkenut mukanani lapsuuden kodista asti. Mummolan joulun kahvipöydässä näitä klassikoita on ollut aina tarjolla ja muutettuani omaan kotiin olen niitä itsekin aina joulun alla leiponut.

Pidimme muksujen kanssa aamulla pienet pikkuleipätalkoot. Hanna-tädit on todella helppoja ja nopeita valmistaa. Ainekset vaan sekaisin, taikina palloiksi ja uuniin.

Hanna-tädin pikkuleivät maistuvat lapsuuden joululta!

Ainekset
n. 65 kpl

200 g meijerivoita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 1/2 dl kuohu- tai kevytkermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaihe 1
Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja kerma. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Anna taikinan vetäytyä viileässä noin 1/2 tuntia.

Vaihe 2
Leivo taikinasta tankoja ja jaa ne veitsellä paloiksi. Pyöritä palat palloiksi. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.



 Lapset pyörittelivät ihan itse nämä pikkuleivät, suloisia palleroita, eikös?
 

2 kommenttia:

  1. Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan tehnyt Hanna-tädin kakkuja. Mutta reseptisi kuulostaa lupaavalta. Aion kokeilla sitä :) Tulkoon joulu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Usein nämä isoäitien aikaiset reseptit ovat niitä parhaita!

      Poista