maanantai 7. lokakuuta 2013

Tarinoita Tallinnasta, osa 2

No niin, tarina jatkuu. Vietimme siis viikonloppua syksyisessä Tallinnassa. On se jännää miten Tallinnan vanha kaupunki lumoaa minut kerta kerran jälkeen aina uudestaan.


Virun portin takaa aukeaa Tallinna kauneimmillaan.
 
 
Keskiaikainen Raatihuoneen tori on sykähdyttävän kaunis ja tunnelma torilla on kuin Keski-Euroopassa ikään. Tai ei se mikään ihme ole, onhan Tallinna vanha, jo 1200-luvulla perustettu merkittävä hansakaupunki, joka tuona aikana oli Itämeren alueen kaupungeista vaurain. Tallinnasta tulee mieleen jotenkin Lyypekki, ihania molemmat <3
 

Suuntasimme perjantai-iltana illalliselle Leib-ravintolaan. Sain Niemisen Heliltä Turun Sanomista ravintolasuosituslistan, josta poimimme tämän helmen. Leib on hieman hankalasti löydettävissä vanhassa kaupungista, mutta etsintä kannattaa.
 
 
J tilasi alkuruoaksi naudanlihatartaria maalaisleivän kera. Tartar oli ensiluokkaista ja hyvin maustettua, erinomainen makunautinto punaviinin siivittämänä.
 


Minä puolestani valitsin alkuruoaksi tuorejuustoa ja marinoituja porkkanasiivuja.
Puhtaita, raikkaita makuja lähiraaka-aineista, tykkäsin kovasti!
 


Pääruoaksi valitsimme molemmat vasikanfilettä, paahdettuja porkkanoita ja lehtikaalia kanttarellikastikkeessa. Napakymppivalinta! Liha oli suussa sulavan pehmeää ja täydellisesti kypsennettyä, lehtikaali maistui herkulliselta kanttarellikastikkeessa ja porkkanat olivat makeita ja mukavan paahteisia.
 
Jälkiruoaksi J valitsi vielä kotitekoisen jäätelövalikoiman, siinä vaiheessa minä olin jo niin kylläinen, että kuppi aromikasta kahvia riitti tekemään makunautinnosta täydellisen. Suosittelen lämpimästi Leib-ravintolaa kaikille lähi-/luomuruoan ystäville, jotka arvostavat puhtaita makuja ja reilun kokoisia annoksia. Voin vain kuvitella miten ihana tämä paikka kesällä on, kun ravintolan sisäpihan puutarhassa sijaitseva ulkoterassi on asiakkaiden käytössä!
 
Illallinen kahdelle ja pullo punaviiniä maksoi sata euroa, hinta-laatu-suhde on mielestäni täysin kohdillaan. Ja palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Suosittelen tekemään pöytävarauksen hyvissä ajoin, ravintola on saavuttanut suuren suosion niin paikallisten kuin suomalaisten matkailijoidenkin keskuudessa. Leib
 
Kiitos Heli, erinomaisen ravintolavinkin annoit! 
 
-Teija-

8 kommenttia:

  1. Hei Herkkusuu! Ihania kuvia ja oih mitä ruokia... Olen lähdössä parin viikon päästä Riikaan herkuttelumatkalle ja tuskin maltan odottaa. Laitoin sulle taas pienen haasteen tulemaan (tää on ihan helppo...). Mukavaa viikkoa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Sanna, ihanaa Riikan matkaa! Jään odottamaan postusta ja ravintolavinkkejä :-)
      Kivaa viikkoa Sinullekin!

      Poista
  2. Heips! Tarttee pistää ylös muistiin tuo Leib, tosiaan Heliltä saa kyllämhyviä vinkkejä! Herkullisen näköisiä ja raikkaita annoksia kuvissa! Nam! Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Juu, Leib kannattaa painaa muistiin. Helin listalta jäi pruuvamatta vielä pari ihanaa ravintolaa, täytyy ehkä tehdä toinen herkutteluvisiitti tuonnempana :-)

      Poista
  3. Nam, miten herkullisen näköistä! Ja ihanan näköinen paikkakin, mitä linkin galleriasta vilkaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana paikka ja mahtavaa ruokaa :-) Suosittelen! Jos joskus raskitte lähteä reissuun sieltä saaristoparatiisistanne, niin suosittelen kyllä suuntaamaan Tallinnaan. Ruokaelämysten lisäksi kotiin viemisiksi tarttui mm. laatukenkiä kohtuuhintaan.

      Poista
  4. Moi Teija, vähän viiveellä löysin tämän blogijuttusi! Ihanan näköiset annokset ja tosi kiva että tykkäsitte Leib-ravintolasta! Näemmä söimme saman annoksenkin :)
    Vau miten kivassa hotellissa olette olleet, en ole itse siinä koskaan käynyt joten olipa hauska kurkistaa sinne.

    Mukavaa syksyn jatkoa, terkuin Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Heli, tuo Leib oli kyllä ihana elämys, kiitos kun annoit tämän ravintolavinkin! Matkamme jälkeen olit mukana valitsemassa Viron parhaita ravintoloita, täytyy varmaan alkaa suunnittelemaan toista reissua lahden toiselle puolelle, mielenkiintoisia ravintoloita nostitte listan kärkipäähän!
      Ihanaa joulun odotusta, kai niin voi jo toivotella :-)

      Poista