perjantai 28. helmikuuta 2020

Dubai - täyden kympin ranta- ja kaupunkilomakohde

Loisteliaita hotelleja, valkoista hiekkaa, turkoosin sinisenä kimmeltävää merta, pilvenpiirtäjiä
ja mielettömiä shoppailumahdollisuuksia. Dubai on tätä ja vielä paljon enemmänkin!
Vietimme uskomattoman ihanan loman tuossa Arabiemiraattien toiseksi suurimmassa
emiraatissa, jossa kaikki on suurta ja mahtavaa.


Dubaissa sijaitseva Burj Khalifa on maailman korkein rakennus. 


Sen korkein huippu kohoaa peräti 828 metriin!


Kultaa ja kimallusta etsivälle löytyy silmänruokaa Dubai Fountainin ääreltä.


 Seurasimme sillalta huikeaa vesishowta ja taisi ilmassa olla ripaus romantiikkaakin :)


Dubai Mall sijaitsee keskeisellä paikalla Burj Khalifan alapuolella ja Dubai Fountainin vieressä. Ostoskeskuksesta löytyy yli 1200 myymälää, yksi maailman suurimmista suolaisen veden akvaarioista, yli 150 ruokapaikkaa sekä useita tyylikkäitä hotelleja. Ostoskeskuksen suuruudesta kertoo se, että käytävillä oli mahdollista ajella golfauton tyyppisillä ajoneuvoilla. Itse emme tähän mahdollisuuteen tarttuneet, vaan urheasti tallustimme ihan omilla jaloillamme liikkeestä toiseen. Kuuden tunnin jälkeen oli pakko luovuttaa, jalat huusivat hoosiannaa ja kukkaro hupeni siihen malliin, että oli parasta palata takaisin hotellille.



 Dubain toinen suuri ostosparatiisi, Mall of Emirates, tarjosi sekin shoppailun lisäksi ihmeteltävää. Keskellä keskusta sijaitsee nimittäin laskettelukeskus Ski Dubai, jossa voi laskea alas viittä keinotekoista laskettelurinnettä neljän asteen pakkasessa. Lisää riemua tarjosivat köysirata ja kiemurteleva lumiliukumäki sekä suloiset pigviinit, jotka esiintyvät shoppailijoille tasatunnein.



Upea hotellimme Le Royal Meridien Beach Resort and Spa sijaitsi merenrannalla. Voin lämpimästi suositella tätä hotellia krantummallekin matkailijalle. Vaikka hotelli ei halvimmasta päästä ollutkaan, niin palvelu ja puitteet olivat sitä luokkaa, että niistä maksaa mielellään.







 
Modernit pilvenpiirtäjät ovat hämmästyttävä kulissi rennolle rantaelämälle ja beduiineille kameleineen.

 

 




Hotelliltamme lähti Dubain ainoa kävelykatu the Walk, jota aamulla kiersimme lenkkeillen ja illalla illallispaikkaa etsien. Löytyi Walkilta valikoima mielenkiintoisia putiikkejakin, joista suosikikseni nousi River Island. Sieltä tuli hankittua niin puseroita, housuja kuin asusteitakin.

***

Plussaa Dubaille vielä siitä, että kaupunki on todella turvallinen ja superpuhdas. Kaduilla sai liikkua ihan rauhassa vaikka oli liikkeellä yksinkin. Kukaan ei tullut tyrkyttämään mitään ja paikalliset suhtautuivat turisteihin todella ystävällisesti. Tuosta puhtaudesta vielä muutama esimerkki. Dubai Mallin vessat pestään jokaisen vessakäynnin jälkeen, niin että huussit hohtavat puhtauttaan ja tuoksuvat kerrassaan ihanalle. Kaduilla ei näkynyt roskan roskaa ja niitä puunattiin monta kertaa päivässä tuoksuvilla pesuaineilla. Dubai onkin rankattu maailman viiden puhtaimman kaupungin listalle yhdessä Singaporen, Tokion, Minskin ja Wienin kanssa.

***

Eka työviikko loman jälkeen on kohta takanapäin ja viikonloppu kolkuttelee jo nurkan takana. Luvassa pientä herkuttelua ja löhöilyä & reippailua mökkimaisemissa.
Oikein ihanaa viikonvaihdetta sullekin!

-Teija-





 

6 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Ostoshaluiselle voin kuvitella tuon olevan aivan huippupaikka. Eikä maisemissakaan valittamista liene. Jokin siinä vaan pistää hanttiin meikäläisen noihin maihin matkustelemisessa. Ehkä olen turhan ennakkoluuloinen, mutta en taida tuonne kuitenkaan matkustaa.
    Oikein ihanaa kotimaan viikonloppua ja helmikuun viimeistä sellaista Teija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole ainoa, joka noin ajattelee. Kulttuurista ja uskonnollisista syistä sekä historiasta johtuen Lähi-idässä paikallisten elämä on kovin erilaista kuin meillä täällä Euroopassa. Matkakohteena Dubai on kylläkin näkemisen arvoinen. Mukavaa maaliskuun jatkoa <3

      Poista
  2. Oi miten kaunista Dubaissa on ollut! Upea ranta ja kameleitakin!
    Teillä on ollut aivan ihana loma <3 Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, loma oli ihan täydellinen. Palaisin noihin maisemiin välittömästi, jos se olisi mahdollista. Ihanaa viikonjatkoa, Outiseni <3

      Poista
  3. Dubai näyttää todella upealta kohteelta. Teillä on ollut ihanan rennon näköinen loma. Instan puolella jo katselin kun sinä reippaana siellä kamelinselässä istuit :D Rohkelikko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamelilla ratsastus oli kyllä yksi loman kohokohdista. Ei noita kyttyräselkiä turhaan kutsuta aavikkolaivoiksi. Kamelin selässä tuntui kuin olisi ollut laivassa, eläimen kävelytyyli oli verkkainen ja aaltomainen. Ilahduttavaa oli myös se, että turisteja rannalla viihdyttävistä kameleista pidettiin hyvä huoli. Vähän väliä ne vietiin lepäämään raikkaiden vesiastioiden ja murkinan äärelle.

      Poista