lauantai 27. lokakuuta 2018

Kymmenen kuvaa Kyprokselta

Moi moi pitkästä aikaa!

Palattiin muutama päivä sitten Kyprokselta. Reissulta, jonka teimme perheen kesken miehen 50-vuotispäivän kunniaksi. Viime kerrasta tuolla upealla Välimeren saarella olikin jo kulunut tovi. Edellisen kerran lomailimme Ayia Napassa, kun ukkokulta täytti 30 vuotta. Niin se aika rientää :) Valitsimme hotellin turkoosin sinisenä kimmeltävän Nissi Beachin kupeesta, muutaman kilometrin päästä Ayia Napan keskustasta. Atlantica Aeneas Resort and Spa on ihan kiva perhehotelli, joskin olimme hieman pettyneitä majoitukseen. Kun tilasimme perhesviitin jacuzzeineen kaikkineen odotimme saavamme jotain hieman parempaa. Mutta kyseessä oli ihan perushuone, 26 neliötä, jossa makuuhuone oli erotettu oleskelutilasta liukuovella. Ja poreammekin oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Mutta plussaa sille, että pääsimme suoraan omalta terassilta pulahtamaan uima-altaaseen ja huoneen sijaintikin osui nappiin. Asustelimme rauhallisessa siivessä, kaukana meluisasta ja ruuhkaisesta pääaltaasta. Varasimme ensimmäistä kertaa ikinä all inclusiven ja täytyy kyllä sanoa, että ruoka oli todella hyvää ja sitä oli tarjolla koko ajan, aamuvarhaisesta yömyöhään saakka.











Lomapäivät kuluivat leppoisasti uima-altaalla auringon alla lekotellen. Muutamana päivänä vuokrasimme pyörät, joilla poljimme pitkin rantabulevardia marinaa kohti tai piipahdimme shoppailemassa kaupungin pienissä putiikeissa. Yhtenä päivänä suuntasimme taksilla Larnacaan, josta löytyi parempi valikoima kauppoja, Bershkat, Zarat, Mangot yms. Kiertelimme myös vanhan kaupungin kujilla ja nautimme kaupungin letkeästä menosta katukahviloissa jalkojamme lekotelleen.

J:n syntymäpäivää juhlistimme heti aamusta kuohujuomaa siemaillen ja iltapäivällä nautimme hotellin tarjoamasta kakkuyllätyksestä, joka tuotiin synttärisankarille onnittelujen ja sihijuoman kera. Eivätkä yllätykset siihen vielä loppuneet. Olin varannut meille illaksi pöydän Ayia Napan Hard Rock Cafesta, jonka tiesin olevan sankarin lemppariravintola. Varauksessa jätin pyynnön, että saisimme mukavan pöydän, koska tulisimme juhlistamaan mieheni pyöreitä vuosia. Nautittuamme jumbo combot, hampparit, nacot ja muut herkut pääsimme seuraamaan ravintolan terassilta, kuinka kaupungin keskustan läpi kulki värikäs ja meluisa keskiaikainen kulkue säkkipillinsoittajine tulennielijöine kaikkieen. Silmäillessämme jälkiruokalistaa, ravintolan koko henkilökunta pärähti paikalle ja kajautti ilmoille kaikkien aikojen onnittelulaulun! Oli siinä ukolla yllättynyt ilme, kun iloinen onnittelijoiden joukko näin hienosti häntä huomioi. Olivat väsänneet meille ihan mahtavan yllärijälkkärinkin: megakokoisen hot fudge brownie -maljan, joka oli kuorrutettu kermavaahdolla, saksanpähkinöillä, kirsikoilla ja suklaamuruilla. Mums ja slurps!

Kiitos Kypros, annoit meille ihanan, rennon loman <3 Sen verran pääsi matkakärpänen jälleen puremaan, että aloimme jo suunnittelemaan seuraavaa lomamatkaa jonnekin lämpimään. Lomassa kun on melkein yhtä mukavaa loman suunnittelu ja -odotus kuin itse lomakin. Syystuulen vinkuessa nurkissa ja sateen rummuttaessa ikkunoita, on lohdullista sukeltaa matkatoimistojen verkkosivuille haaveilemaan tulevista reissuista. Jos sulla on matka jo varattu tai reissu vielä suunnitteilla, olisi kiva kuulla minne päin maailmaa olet matkaamassa? Kaikki kohdevinkit otetaan mieluusti vastaan. Talvisin ollaan yleensä perheen kanssa lomailtu Gran Canarialla tai Teneriffalla, mutta olisi mukava suunnata joskus jonnekin muuallekin, jossa on lämmintä hiihtoloman aikaan. Onko joku teistä käynyt esim. Dubaissa? Millainen sää siellä on talviaikaan? 

Kiitos matkavinkeistä jo etukäteen! Leppoisaa viikonvaihdetta!

-Teija-



8 kommenttia:

  1. Dubaissa taitaa aina olla lämmin ja se kyllä varsinkin tytärtä ja minua kiinnostaisi matkakohteena. Ihana loma teillä on ollut. Kaunis tytär, ihan sinun näköinen Teija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sitten sama maku. Dubai kiehtoo minuakin kovasti. Mies on käynyt kohteessa työreissuilla jo useamman kerran ja on ylistänyt paikan erinomaista ruokatarjontaa, siisteyttä ja turvallisuutta. Plussaa vielä korkeatasoisista majoitusvaihtoehdoista, joissa on mistä valita! Mukavaa marraskuuta, Outiseni❤️

      Poista
  2. Niin ihanaa. Kyllä pian olisi aurinko paikallaan, että jaksaa pitkän talven pimeyden.

    Ihanaa sunnuntaita Teija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin! Auringon vaikutusta mielialaan ei voi yhtään vähätellä. Itse ainakin nautin valosta ja lämmöstä suunnattomasti. Mukavaa marraskuun ekaa viikkoa <3

      Poista
  3. Teillä on ollut upea loma. Itselleni ei jäänyt yhtä hyvät muistot Kyprokselta 30 vuotta sitten. Sieltä alkoi reumani, kun jokin öttiäinen pisti nilkkaani, joka tulehtui. Tulehdus levisi vähän joka puolelle ja reumahan siitä puhkesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kamalaa! En ole tiennytkään, että reuma voi puhjeta tuollaisen ikävän sattuman takia.

      Poista
  4. Aivan ihanan lämpöisiä kuvia! Teillä oli hieno loma!

    Dubaissa en ole käynyt, mutta siskoni käy siellä joka talvi ja viihtyy hyvin. Olemme käyneet Dubain suhteen tulikivenkatkuisia keskusteluja, sillä minun mielestäni Emiraateissa rikotaan niin yhä niin rankasti ihmisoikeuksia, etten halua sinne toistaiseksi matkustaa.

    Matkojen suunnittelu on todellakin hauskaa puuhaa!

    Mukavaa marraskuuta teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni muukin on viime aikoina ottanut kantaa Emiraatien ihmisoikeuskysymyksiin, hyvä kun matkaa valitsessa puntaroi matkakohdetta monelta eri kantilta. Ehkäpä päädymme sittenkin matkustamaan Gran Canarialle, joka on tullut meille tutuksi ja rakkaaksi lomakohteeksi vuosien saatossa. Iloa ja valoa marraskuuhun❤️

      Poista