torstai 31. lokakuuta 2013

Muhahahaa!

Hyytävää Halloweenia itse kullekin! Tänään ripustetaan hämähäkinseitit ja
luurangot esille, kerrotaan kummitustarinoita ja vilkuillaan vaivihkaa olan yli
ettei zombit vaan pääse yllättämään! Onhan hirvittävä Halloween!

Vaikka Halloween onkin hyvin amerikkalainen juhla,
niin se on kyllä lyönyt itsensä hyvin läpi täällä Suomessakin!
Kaupat on pullollaan Halloween-krääsää ja kukkakauppiaat tarjoavat
toinen toistaan ihastuttavimpia kukkapuketteja, oranssin sävyisiä tietenkin!


Arjen piristykseksi ja juhlan kunniaksi hankin värikkään Halloween-kimpun Cittarista,
Reilun kaupan kukkia tietenkin!


Pojun hoitopaikassa järjestettiin tänään hurjat Halloween-naamiaiset.


Hirvittävä luurankomies viikatteineen.


 Tämä pelottava ilmestys saa puntit tutisemaan, vaviskaa kotiväki!
 
 


Halloween ilman kurpitsoja ei ole Halloween eikä mikään!
Nämä koristekurpitsat ostin viime viikonloppuna Turun Silakkamarkkinoilta. 
 
Tiesitkös muuten että Halloweenin virallinen tunnus, irvistävä kurpitsa,
tunnetaan myös nimellä Jack O ´Lantern?
Irlantilaisen tarinan mukaan kurpitsalyhty on saanut nimensä
Jack-nimiseltä juopolta. Jack kiristi pirulta lupauksen,
ettei hänen sielunsa joutuisi helvettiin. Juoppoparkaa ei kuitenkaan hyväksytty taivaaseenkaan.
Piru heitti Jackille helvetistä hiilen, jonka mies säilöi lyhdyksi evääksi ottamansa nauriin sisään.
Siitä lähtien Jackin sielu on etsinyt itselleen sopivaa lepopaikkaa
pienen naurislyhdyn valossa...Greepy!

Totta vai tarua, kuka tietää? Varmaa on se, että Yhdysvalloissa ja
Suomessakin Halloween-nauris on aikaa sitten vaihtunut kurpitsaan :-)


Tänään meillä juhlitaan Halloweenin lisäksi pojun nimppareita.
Kahvipöydän herkkuina Rostenin makoisia Halloween-munkkeja.
 

A Merry Halloween!
 
-Teija-

lauantai 26. lokakuuta 2013

Sitruunan ja valkosuklaan makuista täytekakkua

Kun lokakuu alkaa kohta kääntyä jo marraskuun puolelle,
on aika miettiä tulevien juhlapyhien herkkuja.

Tämä suussa sulavan herkullinen sitruunan ja valkosuklaan makuinen täytekakku
sopii mainiosti esimerkiksi itsenäisyyspäivän kahvipöytään.

Löysin alla olevan reseptin TS Ruoka -sivustolta,
mutta muokkasin sitä omaan makuuni sopivaksi.
Vaihdoin kaakaon makuisen kakkupohjan Kinuskikissan vaaleaan kääretorttupohjaan,
joka on mielestäni paras kakkupohja ikinä.


Sini-valkoisen värityksensä ansiosta tämä kakku
sopii hienosti itsenäisyyspäivän kahvipöytään.

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta.
Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä,
mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti! Kumoa valmis kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Täyte:
1 dl lemon curdia
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl pensasmustikoita

Kostutus:
½ dl sitruunamehua
½ dl vettä
1 rkl sokeria

Koristeeksi:
1 ½ dl pensasmustikoita
1 sitruunan kuori

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sekoita
sen joukkoon lusikalla pehmennetty tuorejuusto ja suklaa.

Halkaise kääretorttupohja kahtia. Aseta 1. pohja kakkuvadille. Sekoita kostutuksen
nesteet kulhossa ja valele kakkupohja osalla nesteestä.

Levitä täytteeksi ensin lemon curdia ja sitten osa valkosuklaatäytteestä.
Ripottele päälle pensasmustikoita. Jos teet kolmekerroksisen kakun,
tee toinen kerros samalla tavalla. Huomaathan jakaa täytteiden määrän kerrosten kesken.
Lisää kakun ylin kerros ja kostuta kakkulevy. Levitä päälle loput valkosuklaatäytteestä,
mutta jätä kakun reunat kuorruttamatta. Koristele pensasmustikoilla ja
huolellisesti pestyn sitruunan raastetulla kuorella.


 
Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä, niin maut pääsevät oikeuksiinsa.
Nam, miten herkullista!

Lämpöä mökin sisustukseen

Syysmyrsky dominoi merimaisemaa tänään. Aamusta asti on satanut taukoamatta ja
tuuli on vinkunut nurkissa. Urheasti silti J taas aamutuimaan suuntasi hirvimettälle,
tosimiehiä sade kun ei pelota :-)

Me muut käperrymme tänne mökin lämpöön, kukin puuhastelemaan omia juttujaan.
Minä päätin virittää tupaan jo vähän joulun tuntua maustamalla vaaleaa värimaailmaa
punaisella, tummansinisellä ja ruskealla.


Sadepäivät ovat siitä kivoja, että silloin voi hyvällä omallatunnolla viipyillä sisällä
tekemättä mitään sen kummempaa.


Heivasin olohuoneen vaaleat sohvatyynyt kaapin perukoille ja
laitoin framille nämä puna-siniset tähtityynyt. Tunnelma lämpeni heti muutamalla asteella :-)
Tyynyt olen ostanut vuosia sitten Loviisan Aitasta.


Kaapista löytyi myös Newportin tummansininen torkkupeitto, joka sopii passelisti tyynyjen kanssa. 

 

Kotiutin Peiseristä hiljattain tämän suloisen pehmeän karvapeitteen.
Pojulle maistuu päikkärit vällyn alla. 

Taidanpa itsekin kellahtaa hetkeksi petiin.
Mikään ei maistu niin makealta kuin päiväunet sadepäivänä.

ZZZZZZZZZZ 





tiistai 22. lokakuuta 2013

Aili opetta Toivol suomen kiält

Aili ja Toivo istuva aamupalal keittiös. Puuro kiahu hellal. Kaffe tippu. Pöyräl o mustikpiirak, Toivo leipos eile. Vaasis o apiloi. Ailil o asia. Ailil o ain asia. Tänä hän tahto puhella kiälest.

Aili: Meijän tarttis ruveta puhumam paremppa suame.
Toivo: Mink tähre?
Aili: No, jos meil tule kylä vaik joku fiini ihmine. Äläkä san mink tähre. Sun kuulu sanno: miksi.
Toivo: Miksi.
Aili: Puuro o valmis, mää laita su lautaselles.
Toivo: Tattis.
Aili: Tattis o ihan hassu sana. Sun kuulu sanno: kiitos.
Toivo: Kiitos.
Aili: Pistetänk voisilmä?
Toivo: Juu.
Aili: Juu ja juu! Sun kuulu sanno: kyllä.
Toivo: Kyllä.
Aili: Lykkäks sitä sokeri lähemäks?
Toivo: Tosa.
Aili: Sun kuulu sanno: ole hyvä.
Toivo: Ole hyvä.
Aili: Annas kuppis, mää kaaran kaffet.
Toivo: Ooja!
Aili: Älä sano ooja. Sun kuulu sanno: kiitos, nyt riittää.
Toivo: En san.
Aili: Kui nii et san?
Toivo: Kaffe mene yli reuna, jos mää ruppe niim pitki puhei pitämä.

-Heli Laasonen-



Sanamaija Heli Laaksosen ihanat murretarinat saavat minut aina hyvälle tuulelle :-)
Arvaanko oikein, hymyiletkö Sinäkin?

Tiistaiterkuin,

Teija


lauantai 19. lokakuuta 2013

Pieniä sisustushankintoja

Kylläpä kelin lykkäs! Tiet oli aamulla suurelta osin peilijäässä ja mulla alla kesäkumit,
kuinkas muuten! J lähti tänään mökiltä jo aamuvarhain hirvimettälle, soitti ja varoitteli,
että liukasta on. Köröteltiin sitten neljääkymppiä miltei koko matka mökiltä kotiin ja
siltikin auto meinas livetä lapasesta muutamassa mutkassa.

Noh, perille päästiin ehjin nahoin, kotiin päästyämme ristin käteni kyynärpäitä myöden ja
huokaisin helpotuksesta. Vanha kunnon klisee "talvikeli yllätti autoilijat" ei ole mikään
tuulesta temmattu juttu!

Päivällä, kurjasta autoilukokemuksesta toivuttuani, suuntaisin lasten kanssa Myllyyn,
ihan vaan aikaa kuluttamaan. Käytiin syömässä ja tehtiin vähän ostoksia.
Kotiin hommasin Hemtexistä pieniä sisustusjuttuja syysilmettä piristämään.
 

Tämä suloinen peurapari lumosi minut ensivilkaisulla. Pakkohan bambeille oli koti antaa!


Sulo Vilen kun olen, niin silloin ostan, kun halvalla saan. Nämä kupariset tähtikynttilänaluset maksoivat vaín 7 euroa!
Mustavalkoiset kaitaliinat puolestaan maksoivat 14,95 e/ 2 kpl,
joten huokeita olivat nekin!
 

Kupariset esineet ovat löytäneet kotiimme tänä syksynä.
Saas nähdäkuinka kauan tätä villitystä kestää,
juuri nyt olen suorastaan koukussa kupariin.
 

Tässä vielä yksi tuore sisustushankinta muutaman viikon takaa.
Ostin kaksi Kartell Bourgie-kopiota Kodin Ykkösen sisustusalesta.
Valaisimet myytiin puoleen hintaan, hintaa yhdelle jäi vain 50 e! 
Eiväthän ne aidon veroisia ole, mutta ajavat hyvin asiansa meidän huushollissa.

Jessus mikä pohjoistuuli! En kyllä suostu ulkoilemaan! Tänään on oiva päivä vaikka jatkaa villasukkien kutomista tai lorvailla vaan, tekemättä mitään sen kummempaa.

Leppoisaa lauantaita Sinullekin!

perjantai 18. lokakuuta 2013

Retkellä luonnonhelmassa

Mikä ihana auringonpaiste! Vaikka lämpötila onkin vain muutaman asteen plussan puolella,
niin tänään retkisää on mitä mainioin. Pullataikina siis nousemaan ja eväspullia leipomaan!
Arjen luksusta, nyt on syysloma ja poikkeuksellisesti vapaapäivä
niin lapsilla kuin vanhuksillakin.
 

Eilisen päivän sade ja harmaus ovat tipotiessään, säänhaltia hymyilee jälleen.


Lapsia ei tarvitse kauan houkutella pullien tekoon,
leipominen on mieluisaa puuhaa molempien mielestä.



Näillä puusteilla ei kyllä voiteta leivontakisoja, sen verran krouvin kokoisiksi paisuivat...
Makoisilta maistuivat kumminkin :-)


Hei please, olkaa hetki normaalisti...


Noniin, ja pipo silmillä :-)


Retkipaikkamme oli korkean kallion laella, taustalla kimmeltää meren lahti.

Kyllä nämä retket luonnonhelmaan ovat ihan parhaita <3
Sielu lepää ja mieli rauhoittuu. Mitä parhainta stressin karkoitusta!

Kerrohan miten sinä aiot rentoutua tulevana viikonloppuna.


-Teija-






sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Uusia kuvakulmia -haaste

Heips! Sain tämän kivan Kotila-blogin kuvakulma-haasteen
Puolivihreää elämää -blogin Sannalta.

Kiitos Sanna <3

Haaste kuuluu näin: Ota valokuva tai useampikin kodistasi tai muusta aiheeseen liittyvästä,
tällä kertaa jostakin sellaisesta kuvakulmasta tai yksityiskohdasta, jota blogissasi ei ole ennen nähty. Kiitä siitä bloggaria, jolta olet haasteen saanut ja käy laittamassa linkki postaukseesi myös
Kotila-blogiin Kotila . Laita haaste eteenpäin viidelle bloggarille.
Have fun!

Noniin, tässäpä näitä uusia kuvakulmia:


Uimaportaat laiturin nokassa. Näin syksyisin aamuinen meren yllä leijuva usva luo aavemaisen tunnelman.


Meidän 13 vuotta vanha beagle-vanhus, Kidi, lähtee vielä innolla ulkoilemaan aina kun ovi aukeaa. Mökillä on ihanaa, kun saa juosta vapaana ja nuuskia jokaista kivenkoloa ja puskaa.
Kidi on jo melkein kuuro ja näkökin on heikko, mutta hajuaisti on yhtä hyvä kuin pentunakin.
Lähtee kuin telkkä pöntöstä jäljestämään niin peurat kuin jäniksetkin :-)

Hipsin aamulla neidin huoneeseen katsastamaan, josko sieltä löytyisi jotain kivaa kuvattavaa.
Tämän hevospatsaan ostin heppahöperölleni joululahjaksi Paraisten Tre Små Rumista.


Näköala parvelta merelle. Niin kuin kuvasta näkyy ikkunaristikot on asennettu vasta osaan ikkunoita. En oikein osaa päättää laitetaanko ne paikoilleen vai jätetäänkö laittamatta. En millään raskisi rikkoa tuota merimaisemaa ristikoilla. Mitä mieltä sinä olet, kumpi on parempi ikkunaristikoilla
vai ilman?

 Nämä merikartta-aiheiset tarjottimet ja pannunaluset olen hankkinut Gullkronasta,
jolla on kaksi myymälää, Paraisilla ja Turussa.
Gullkronan putiikeissa myydään merihenkisiä, käsityöläisten tekemiä sisustusesineitä,
astioita ja -tekstiilejä.

Laivan soittokello on lahja vanhemmiltani J:lle.
 
Yllä olevat kuvat nappasin mökiltä tänä aamuna. Oli ihan hauska haeskella uusia kuvauskohteita, helposti sitä jämähtää kuvaamaan samoja juttuja uudelleen ja uudelleen...

Kuvaushaaste lähtee nyt eteenpäin seuraaville blogeille:

Saaristohuvilan Tarulle
Akaasian Alta Jaanalle
Keltaisen kämpän Wirvatulelle
Maalaisrouvan Sadulle ja
Pikkutalon elämää Sannalle

Suloista sunnuntai-iltaa!
Teija


lauantai 12. lokakuuta 2013

Wieninleike Gullichsenin tapaan

Tänään valmistin lounaaksi klassista wieninleikettä, jonka reseptin nappasin mainiosta Safkaa -reseptikirjasta. Leikkeistä tuli meheviä ja ihanan rapsakoita, joten päätin jakaa reseptin teillekin.

Täydellinen makuelämys kuin suoraan lapsuudesta, jolloin isä ja äiti joskus meitä lapsia hemmottelivat viemällä ravintolaan. Muistan valinneeni listalta aina wieninleikkeen ja jälkkäriksi vanilijajäätelöpallon mansikkahillon kera :-)

Wieninleike à la Gullichsen
neljälle

sitruunaa
anjovista
kaprista
600 g porsaan ulkofilettä
vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
3 kananmunaa
korppujauhoja
1 dl rypsiöljyä
1-2 rkl voita

Kerää sitruunaviipaleiden päälle rullalle anjovisfilee ja täytä kolo kapriksilla.
Leikkaa ulkofileestä sentin paksuisia siivuja, nuiji ne ohueksi.
Laita vehnäjauhot lautaselle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Toiselle lautaselle kolme rikki vatkattua kananmunaa. Kolmannelle lautaselle tulee runsaasti siivilöityjä korppujauhoja. Paneroi lihat: kääntele leike ensin vehnäjauhoissa, ravistele ylimääräiset jauhot pois, upota leike sen jälkeen kananmunaan, valuta ylimääräiset pois, sen jälkeen pyörittele se korppujauhoissa. Taputtele käsillä korppujauhoja lihan joka puolelle. Toista kaikkien lihojen kanssa.
Paista lihat paistinpannussa. Kaada pannulle rypsiöljyä ja nokare voita, kuumenna ne ja lisää pihvit pannulle, kun voi on hiukan ruskistunut. Vähennä lämpöä pikkuisen, jotta leivitys ei pääse palamaan. Paista pihvit pienissä erissä, jotta pannun kapasiteetti ei ylity ja se pysyy halutussa lämpötilassa.
Paista pihvejä pari minuuttia per puoli, ja siirrä leikkeet talouspaperille. Paperi imee liian rasvan pois ja pinta pysyy rapeana.



Wieninleike on helpompi valmistaa ja mukavampi syödä, kun se ei ole liian iso. Kun leikkeen malttaa paistaa sopivan miedolla lämmöllä, paneerauksesta tulee kullanruskea eikä leivitys pääse palamaan.




keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kuninkaallinen purjehduselämys

Viime aikoina on tapahtunut poikkeuksellisen paljon kaikkia kivoja asioita, jotka haluan jakaa kanssanne. Yksi elämyksellinen päivä osui viime torstaille, kun pääsin kutsuvieraspurjehdukselle kruununprinsessa Victorian kummialukselle, Tre Kronor af Stockholmille.

Tre Kronor on mukana Itämeren alueen tulevaisuuteen panostavassa Hållbara Hav -hankkeessa. Kesän ja syksyn aikana alus on kerännyt vesinäytteitä ympäri Itämerta kartoittaen lääkejätteiden esiintymistä meressä.

Syy miksi meidät, yritysten edustajat alukselle kutsuttiin oli se, että Turun kaupunki on hakemassa Tall Ships Races 2017 isännyyttä ja halusi näin jo hyvissä ajoin promota tulevaa suurta purjelaivatapahtumaa.


Tre Kronor af Stocholm on 35 metriä pitkä ja 8 metriä leveä alus. Viime kerran laiva lipui Aurajokeen, kun kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saapuivat
sillä Turkuun vuonna 2011.




Aluksen miehistö koostui ahvenanmaalaisesta kapteenista ja 13:sta miehistön jäsenestä.
Kapteeni kuvassa keskellä.




Ei meitä niin helpolla päästetty, hommia jouduttiin paiskimaan oikein olan takaa
ruokaa saadaksemme :-)
Iloinen joukko purjeita nostamassa.




Prinsessa paraatipaikalla :-)

 
Oli siellä köysi poikineen...



Pelottomat merimiehet ja -naiset kiipeilivät ketterästi mastoissa.

Minua huimasi jo pelkkä katseleminen :-)

Herkkuja à la Tre Kronor.


Neljätuntinen purjehduksemme päättyi Aurajokeen auringon jo laskiessa.
Kiitos Turun kaupunki, kiitos Kimmo, Eevi ja kumppanit tästä ihanasta elämyksestä!







maanantai 7. lokakuuta 2013

Tarinoita Tallinnasta, osa 2

No niin, tarina jatkuu. Vietimme siis viikonloppua syksyisessä Tallinnassa. On se jännää miten Tallinnan vanha kaupunki lumoaa minut kerta kerran jälkeen aina uudestaan.


Virun portin takaa aukeaa Tallinna kauneimmillaan.
 
 
Keskiaikainen Raatihuoneen tori on sykähdyttävän kaunis ja tunnelma torilla on kuin Keski-Euroopassa ikään. Tai ei se mikään ihme ole, onhan Tallinna vanha, jo 1200-luvulla perustettu merkittävä hansakaupunki, joka tuona aikana oli Itämeren alueen kaupungeista vaurain. Tallinnasta tulee mieleen jotenkin Lyypekki, ihania molemmat <3
 

Suuntasimme perjantai-iltana illalliselle Leib-ravintolaan. Sain Niemisen Heliltä Turun Sanomista ravintolasuosituslistan, josta poimimme tämän helmen. Leib on hieman hankalasti löydettävissä vanhassa kaupungista, mutta etsintä kannattaa.
 
 
J tilasi alkuruoaksi naudanlihatartaria maalaisleivän kera. Tartar oli ensiluokkaista ja hyvin maustettua, erinomainen makunautinto punaviinin siivittämänä.
 


Minä puolestani valitsin alkuruoaksi tuorejuustoa ja marinoituja porkkanasiivuja.
Puhtaita, raikkaita makuja lähiraaka-aineista, tykkäsin kovasti!
 


Pääruoaksi valitsimme molemmat vasikanfilettä, paahdettuja porkkanoita ja lehtikaalia kanttarellikastikkeessa. Napakymppivalinta! Liha oli suussa sulavan pehmeää ja täydellisesti kypsennettyä, lehtikaali maistui herkulliselta kanttarellikastikkeessa ja porkkanat olivat makeita ja mukavan paahteisia.
 
Jälkiruoaksi J valitsi vielä kotitekoisen jäätelövalikoiman, siinä vaiheessa minä olin jo niin kylläinen, että kuppi aromikasta kahvia riitti tekemään makunautinnosta täydellisen. Suosittelen lämpimästi Leib-ravintolaa kaikille lähi-/luomuruoan ystäville, jotka arvostavat puhtaita makuja ja reilun kokoisia annoksia. Voin vain kuvitella miten ihana tämä paikka kesällä on, kun ravintolan sisäpihan puutarhassa sijaitseva ulkoterassi on asiakkaiden käytössä!
 
Illallinen kahdelle ja pullo punaviiniä maksoi sata euroa, hinta-laatu-suhde on mielestäni täysin kohdillaan. Ja palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Suosittelen tekemään pöytävarauksen hyvissä ajoin, ravintola on saavuttanut suuren suosion niin paikallisten kuin suomalaisten matkailijoidenkin keskuudessa. Leib
 
Kiitos Heli, erinomaisen ravintolavinkin annoit! 
 
-Teija-

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Tarinoita Tallinnasta, osa 1

Takana ihana viikonloppu Tallinnassa! Syötiin hyvin, shoppailtiin hieman ja nautittiin joutenolosta. Kiva matka kaiken kaikkiaan, tuntuu kuin oltaisiin oltu reissun päällä pidemmänkin aikaa. Lapsukaiset viettivät viikonloppua mummon ja papan hellässä huomassa, reissussa tällä kertaa kaksin J:n kanssa.

 
Yövyimme Swissotel Tallinnassa, vanhan kaupungin kupeessa.
Aulan komea, aidoista kukista tehty kukka-asetelma toivotti meidät tervetulleiksi.
 

Hotellihuoneet olivat erittäin tilavia ja korkeatasoisesti sisustettuja.
 

Swissotel on Tallinnan korkein rakennus. Huoneemme sijaitsi 20. kerroksessa,
kaikkiaan hotellissa on 30 kerrosta.
 
 
Erillisessä makuuhuoneessa oli muhkea king size -vuode, tahtoisin samanmoisen myös kotiin.
Nukuin yöni kuin murmeli.
 

Mahtavan kokoisessa kylpyhuoneessa oli jopa poreamme.
 

Iltapäivän drinksuhetki loungessa.
 
 
Hih! Mikä autuas ilme :-)
 
Täytyy tunnustaa, että aikuisten interrailit ei ole minun juttuni. Nautin hotellihuoneen leveästä vuoteesta, kasasta muhkeita tyynyjä, silkinpehmeistä petivaatteista, lempeästä vaahtokylvystä, upeista maisemista ja ennen kaikkea hyvästä palvelusta. Silloin harvoin, kun reissuun lähdemme, olemme mielestäni ripauksen luksusta ansainneet.

Satumaisen ihanaa sunnuntaiehtoota teille kaikille!

Minä lähden nyt selvittämään pyykkivuorta, jotta huomenaamulla jokainen löytäisi jotain puhdasta päälle pantavaa. Lisää juttuja Tallinnasta tulossa huomenna. Luvassa muun muassa huikeita makuelämyksiä suuren suosion saavuttaneessa Leib-ravintolassa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tiistai 1. lokakuuta 2013

Mistä on mökin tunnelma tehty?


Kynttilöiden loisteesta...
 

Livonsaaren makeasta limpusta...
 

Simpukoista, meritähdistä...


Lempeistä löylyistä...
 

Takkatulen lämmöstä...


Metsästysmuistoista...
 

Pienistä herkutteluhetkistä...
 

Niistä on mökin tunnelma tehty!

Tunnelmallista tiistai-iltaa teille kaikille!

p.s. Ensi viikonloppuna ei poikkeuksellisesti mennäkään mökille
vaan Tallinnaan. Siitä varmaan johtuu tämä mökki-ikävä.

Noh, hyvää se tekee lähteä välillä tuulettumaan,
tällä kertaa kaksin J:n kanssa.

Tuoreita tunnelmia lahden toiselta puolelta
ensi viikon alussa.

Siihen asti, voikaa hyvin <3